Arkadaşlar sözlüm uzman çavuş olcam diyo fakat kafamda bı kaç soru işareti var. Uzman çavuş olur olmaz zorunlu doğu görevi varmış galiba bu süreç kaç yıl suruyor ve bu sürecte aileyi de götürebiliyor mu? Cok sıkıntı çeker miyiz evlenince tatilleri yıllık izinleri falan nasıl oluyor kaç gün oluyo günde kaç saat çalışır akşam eve nöbetler dışında kaçta gelir? Ay çok soru sordum biliyorum arkadaşlar lütfen bilen biri beni detaylı bi şekilde aydınlatabilir mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yıl4-5 yıl doğu görevi kesin var. Sınır karakolu falan olursa sen gidip ne yapacaksın, götürmez. Onun dışında lojmanı olan bir yer ise, götürür zaten ama yani lojmanda yer varsa. Her neyse. Mesai saatleri akşam 5-6 gibi biter. Nöbet vs yazılmaz ise, nöbet yazılırsa zaten geçmiş olsun baya durur orada. İlk önce batıda görev yapar 3-5 ay sonrasında doğu, ya da direkt doğuya gider. 4-5 yıl kalır orada dediğim gibi. İzinleri vs belli olmaz, görev yaptığı yerin komutanına, diğer uzmanlara vs göre değişir.
28 Yorumla
Soran+1 yılGötürmez mi yoksa istese de götüremez mi? Canı sağolsun askerlerimizin kılına zarar gelmesin de nereye giderse giderim zorluk çekmem zatn doğuda yaşıyoruz ama sınırda falan yaşamak nasıl olur bilmiyorum. yeter ki canları sağolsun Allah yardımcıları olsun
Cevap sahibi+1 yılİstese de götürmez, götüremez. Benim görev yaptığım yer mesela dağbaşında, burada eşin ne işi var? Ben sözleşmeli personel olarak görev yapıyorum, aile gelemez yani buraya
Soran+1 yıl4 5 yıl aileden nasıl ayrı kalınır ki şimdi evlensek benden ayrı dağ başında nasıl kalsın çok zor :(
Cevap sahibi+1 yılArada bir izne gelir işte öyle yapacak bir şey yok
- +1 yıl
Dağ başında bir yerdeyse bile atıyorum oraya en yakın il ilçeye eşini getirebilir belki hafta sonu mesai bitimi oraya gidebilir bu sadece bir fikir nasıl yürüdüğünü pek bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılO iş tam olarak öyle olmuyor Black Tweety hanım. Bu dediğim sınırdaki karakollarda göreve çıkanlar ve orada görev yapanlar için geçerli tabiki. Normal yerde olur, ya da havacıdır mesela o zaman çok problem olmaz ben en uç örnekten giriş yaptım
- +1 yıl
Anladım o zaman sınırda görev yapanlar dışında bu tarz birşey yapabilirler
Cevap sahibi+1 yılYani kısmen evet kısmen hayır... Herkes için hayırlısı olsun
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılUzman Erbaş vasıfsız adam işidir. Başka meslek ve alternatiflere yonlenmeli. Parası çok diye gidip pişman olan çok kişi var uzmanlar tamamen sahada piyon görevi için alınır bir tane parmağı kopsa aldığı para onu geri getirmez şimdi şehitlik gazilik edebiyatçılarıda boş yapmasın devlet 1 yıl sonra maaşı kesip kenara atar diğer yanı ise o uzak görevde iken sen bir zaman sonra aldatma meyiline girebilirsiniz yapmam deme yaşamadan bilemezsin çok gördüm yakın arkadaşlarımda. Şimdi bunları asteğmen olarak Suriye Barış Gücü'nde askerliğini yapmış birisi olarak söylüyorum yol yakından dönmelisiniz.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
11Cevap
Asker eşi olmak zordur. Ama emin ol hiçbir şey bilmeden eline silah vermiyorlar. Gurulanabilecek bir meslek bence 😊
21 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle gururlanabilecek bı meslek ama sürekli aklım kalıcak onda hiç sosyal aktivitemiz olamicak galiba 😞
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğu görevi 3 yıla düştü, doğunun kendi içinde 4 ve 5. Bolgesi var 5. Bolgede (Hakkari Şırnak ve Tunceli) eş götürme genel olarak mümkün olmuyor. 4. Bölgede geri kalan tüm doğu illeri orada büyük oranda sıkıntı yok zaten. Tayin olayı bir doğu bir batı şeklinde oluyor. bati hizmet yılı 5 ile 7 yıl. Jandarma piyadeye göre daha iyi ve rahat oluyor. İlk seferde aklıma gelenler bunlar.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 582 cevap paylaştı. Tabiki zorlukları var ancak doğudaki bütün arkadaşların eşleri çocukları hep yanındaydı zor olan kısım batıya döndükten 5 yıl sonra tekrar doğuya gidiyorsunuz böyle sirkülasyon oluyor sürekli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCalistiklari sehirler cok farkli olsa bile gorevlendirilme ile baska yerlere gidiyorlar. Normalde ankarada gorunuyor ama adam aylarca suriyede mesela. Dogu gorevi falan hikaye yani. Onlara hep dogu gorevi. Uzmanlar sahaya surulmek icin orduya aliniyor. Aci ama gercek bu
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle maalesef :(
Gizli Üye(30-35)+1 yıl30 ile 45 güne kadar raporda dahil olmak üzere izin alabilirsiniz
O doğuya giderse sizde gidersiniz lojmanda oturabilirsiniz giderseniz eğer doğuya00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 304 cevap paylaştı.
+1 yılBölgeye göre 2 ile 5 yıl diye değişiyor. Risk faktörüne dayalı yanı
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılKaraci ise çok doğuya gider çok tayin olur. Denizci ise gider gelmez. Çalışma saatleri normal memur 9 17 ama 24 saat nöbetleri olur ertesi gün izin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılartık her gece seks var demektir askerde çok azgın oluyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEkonomik anlamda sikinti cekmezsin ama bol bol sehir gezeceksin lojmanlarda kalcaksin
00 Yorumla
+1 yılÇoluk çocuk sürünürsün paraya değmez
00 Yorumla
+1 yılÇok zor bi durum alt komşumuz uzman gerçekten zor
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle diyorlar çalışma saatleri nasıl biliyor musunuz?
- +1 yıl
4 aydi 10 gün gekebiliyi istiosan yaz gordugümü anlatym
Cok sıkıntı yüksek ihtimal hiç olmasjn
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNerede yaşıyorsunuz?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok yalnız kalırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBol bol aldatirsin
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026