Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 477 cevap paylaştı. Merhaba! 🤗
Özgeçmiş Nasıl Yazılır?
Özgeçmiş nasıl yazılır, sorusuna cevap bulabilmek için ben de çok fazla zaman harcamıştım. Videolar izledim, kariyer programlarına katıldım. Onlarca yere iş başvurusunda bulundum. Her başvurumda neleri düzeltmeliyim konusunda araştırma yaptım.
İlk başvurularım olumsuz sonuçlansa da, ilerleyen süreçte; gelen iş teklifleri arasında değerlendirme yapma fırsatı yakaladım. Bunda her ne kadar CV önemli olsa da, deneyim de oldukça etkilidir.Özgeçmiş, iş başvurularında ne kadar etkili?

İlk başvurumu çok iyi hatırlıyorum. Bir kariyer sitesi üzerinden başvurmuştum. Olumsuz dönüş bile alamadım. İş başvurularında genelde cevap gelmez ya da “Niteliklerinizin pozisyona uygun olması halinde iletişime geçeceğiz” şeklinde otomatik mesaj atarlar.
CV yani özgeçmiş önemlidir. Şirkete kendinizi anlatmanın bir yoludur. Özellikle ön yazı kısmında kendinizi iyi ifade etmeniz önemlidir. Çünkü özgeçmiş incelenirken, sadece birkaç saniyeniz var. Bu birkaç saniyede fark edilmek için diğer adaylardan farklı olmalı, klasik cümlelerden kaçınmalısınız. İşe kabul edilmeniz, bazen bir cümlenize bile bağlı olabilir.Özgeçmiş yazarken nelere dikkat etmeli?

Özgeçmiş yazarken nelere dikkat etmeliyiz? Yazılması gerekenler kadar yazılmaması gerekenler var mıdır?
İletişim bilgileri dışında iş tecrübesi, hobiler, yabancı dil bilgisi, sertifikalar, gönüllü olarak yer alınan projeler yazılabilir. Genelde kariyer siteleri otomatik olarak size alanları düzenleme seçeneği sunar.- Cümleler uzun olmamalıdır.
- Yazım kurallarına dikkat edilmelidir.
- Fotoğraf eklenmesi avantajdır.
- Başvurulan işle ilgisi olmayan iş tecrübeleri yazılmamalıdır.
- Özgeçmişin olmazsa olmazı; ön yazı! Ön yazı, en fazla üç paragraftan oluşan ve kendinizi kısaca tanıttığınız bölümdür. “Seni neden işe almalıyız” sorusu mülakatlarda çok sorulur. Ön yazı bölümü de bu sorunun cevabı niteliğindedir.
Ön yazı nasıl yazılır?

Ön yazı, sizin tecrübelerinizin iş ilanındaki aranan kriterlere uyduğunu örneklerle gösteren bir format şeklinde olabilir. Örneğin bir iskelet çizelim.
- Giriş paragrafı
- İş ilanındaki kriterler ile sizin deneyimlerinizin örtüştüğünü gösteren bir paragraf
- Görüşme talebi
Ön yazıda nelere dikkat etmeliyiz?

- Yarım sayfayı geçmemeli! Uzun yazılar, okunası görünmez.
- Anlattığınız hikaye size ait olmalı, internette farklı başvuru örneklerini birleştirip yazmamalısınız.
- Çevrenizdekilere ön yazınızı okutun. Sizin görmediğiniz ama onların dikkatini çeken bir nokta olabilir.
Tecrübesiz birisi nasıl özgeçmiş hazırlamalı?

Özgeçmiş yazacağım ama ben hiç bir yerde çalışmadım ki? Yeni mezunlar özgeçmiş hazırlarken, okulda aldıkları görevleri yazabilirler. Örneğin, bir kulüpte aktif rol aldıysanız ya da bir proje kapsamında çalıştıysanız; bunlar da özgeçmişe yazılabilir. Çünkü her biri size farklı alanlarda bir deneyim kazandırmıştır. Tam da bu noktada şunu söylemek isterim. Üniversitede dersler dışında diğer faaliyetlerde aktif olmak, sizi iş başvurusunda öne taşır. Okulu sadece derslerden geçmek olarak görmemeliyiz.
Özgeçmişte hangi bölümler bulunur?

Özgeçmiş adaya göre şekillenir. Genel olarak var olan bölümler;
- Kişisel bilgiler
- Eğitim bilgileri
- İş/Staj deneyimi
- Beceriler
- Sertifika
Özgeçmişim yeterli mi?

Tüm adımları tamamladıktan sonra özgeçmişinize şöyle bir bakın. Neyi eksik yazdınız, neyi silmelisiniz? Yazdıklarınız tamamen sizi mi özetliyor? Siz insan kaynakları yöneticisi olsanız bu özgeçmişi gördüğünüzde iş için adayı davet eder miydiniz?
Tüm bu sorular, özgeçmişinizi biraz daha iyi olma noktasında etkileyebilir.
Kariyer hayatınızda başarılar dilerim! 🍀54 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten dolu dolu olmuş, seni tekrar fırsatlarda görmek sevindirici :)
s +1 yıl- +1 yıl
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. 🙏🏻
s +1 yıl@KızlarSoruyor Çok teşekkür ederim, seviliyorsunuz 😍🥳
En İyi Cevaplar
Özgeçmiş Nasıl Hazırlanır?
Merhaba,
İş görüşmesine katılıp işveren ile mülakata gireceğimiz zaman şüphesiz ki özgeçmiş bütün adaylardan her zaman bir adım öndedir. Fakat şunu unutmamak gerekir. O işverenin önüne sizinki yüzlerce özgeçmiş gelmektedir.
Bu yüzden yazacağınız özgeçmiş güneş gibi işverenin doğasına doğmalı ve birçok adayın önüne geçebilmenize fırsat vermeli.
Özgeçmişin Amacı
Özgeçmişi kalabalık göstermek için önüne gelen her şeyi yazmamanız gerekiyor. Misal hayat hikâyenizi konu almayın. Burada önemli olan bahsedilen pozisyonda ne kadar yetkin ve uygun olduğunuzu belirtmek. Burada işveren için önemli olan bilgilere yer vermeniz gerekiyor. Ayrıyeten her iş için farklı bir özgeçmiş hazırlamanız daha etkili olacaktır. Bir işveren ortalama bir özgeçmişi 10-15 saniye inceler ve sizin için zaman ayrılmaya değip değmeyeceğine karar verir.
Özgeçmişin Niteliği
Özgeçmiş oluştururken çok iyi ve kaliteli bir şablon kullanmalısınız. Misal karmakarışık ve kalabalık görünen değil. Sade ve daha okunaklı format daha etkili olacaktır. Sayfa düzeni, yazı karakteri, harflerin büyüklüğü etkili bir durumdur. Genel olarak Arial, Times New Roman, Tahoma gibi rahat okunabilir fontları tercih etmelisiniz.
Eğer mümkünse özgeçmişiniz PDF olarak hazırlayın. Çünkü WORD üzerinde yapılan çalışmalar değiştirilebiliyor ve karakterler birbirine girebiliyor. Göze hoş gelmesi adına PDF olarak oluşturulması bana göre daha iyi olacaktır.
Mümkünse kendiniz özgeçmiş oluşturun. Hazır ve internette sık karşılaşılan özgeçmişlerden uzak durun. Özgün olmak en iyisi- Özgeçmişe neler eklenebilir
- Fotoğraf
- Eğitim bilgileri
- İletilim bilgileri
- Aldığınız eğitim ve sertifikalar
- Kullandığınız bilgisayar programları
- Bildiğiniz yabancı diller
- Katıldığınız sosyal sorumluluk projeleri
- Bağlı olduğunuz dernekler
- Sosyal medya ağları
- Ehliyet sahiplik bilgileri
Ön yazı
Etkili bir ön yazı kaliteli bir özgeçmiş için olmazsa olmadır diyebilirim. Fakat bununda bazı kriterleri vardır. Misal çok uzun ve detaylarla dolu olmaması gerekir. Daha sadece daha okunaklı bir dil tercih edilmelidir. Okuyan insanı kesinlikle sıkmaması gerekiyor.

Özgeçmişte Referanslar
Referanslar işe alım sürecindeki en önemli etkenlerden biridir. Ne kadar fazla referans gösterebilirseniz o kadar faydalı olacaktır. Tabi referanslarda kişilerin mesleki bilgileri, iletişim bilgileri ve şirket pozisyonları belirtilmeli.
42 Yorumla- +1 yıl
Şahane olmuş valla <3
- +1 yıl
+1 yılÖzgeçmiş Nasıl Yazılır?
Eğitim ve deneyim bilgileri yeniden eskiye sıralanmalıdır. Çok uzun olmamalı. İletişim bilgilerinizi güncel tutmalısınız. Linked-in, blögger veya Youtube üzerinden alanınızla alakalı bi hesabınız bulunuyorsa link eklemeniz sizi ön plana çıkarabilir. Yine kendi sayfanızı oluşturduğunuz başka sitelerin linklerini de ekleyebilirsiniz. Hobi ve ilgi alanı kısımları eş geçilmemeli ve spesifik hobileriniz varsa eklenmeli , eleman seçiminde belirleyici olabilecek kadar önemli bir alan aslında. Başarı, ödüller varsa eklenmelidir.
Upuzun bir metin olmasından ziyade sizin başvurduğunuz pozisyon için istenen özellikleri taşımanız önemli. Araç kullanımı, dil yeterliliği ile ilgili bu konularda bilgi sahibi iseniz yer vermelisiniz. Cv bizi yollarken kısa bir ön yazı yazarak işi neden istediğinizi, bu işe katılmanız durumunda ise nasıl artı sağlayacağınızı belirtmemiz size artı puan sağlayacaktır. Mail üzerinden iletişim kuruyorsanız ya da yüz yüze bir mülakatta bulunacaksanız net ifadelerde bulunmalısınız. Yapabilirim denerim yerine yapacağım gibi keskin ifadeler kullanmanız karşı tarafa güven verecektir.
Hatta başvurduğunuz ise yönelik evler hazırlayabilirsiniz. Mesela öğretmen olduğunuzu var sayalım. Öğretmenlik deneyimlerinizi yazmanız bu alanda aldığınız eğitimlerden bahsetmeniz yine çalışacağınız kurumla alakalı katacağınız bir artı değer varsa onla alakalı bilgileri yazmalısınız yönetimsel beceriler ya da hobi anlamında öğrencilere faydalı olabileceğiniz alanlar (kamp, spor dalları, müzik, resim. vb) gibi , öğretmenseniz ve emlak ofisine başvuruyorsanız o zaman satış alanındaki yetkinlikleriniz ve eğitim bilgilerinizi yazmalısınız ve bu alandaki hobilerinizden bahsetmelisiniz.
Mesela telefonda konuşmayı sevmek, insan ilişkilerinde başarılı olmak, Araç kullanabilmek araç kullanmayı sevmek gibi. Ben tek bi CV'dense çalışmak istediğim alanlarda 2-3 farklı vb hazırlayarak işverenlerle irtibata geçmeyi tercih ediyorum.22 Yorumla- +1 yıl
Şahane bir görüş olmuş, eline sağlık kuzum :)
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri teşekkür ediyorum 💚
CV Nasıl Hazırlanır?

cv nasıl hazırlanır? CV 'ler çok uzun olmaması gereken ama aynı zamanda bakıldığında sizi tanımayan birisinin profesyonel olarak ne kadar geliştiğinizi kolaylıkla anlayabileceği belgeler olmalıdır.
Öncelikle en ufak alınan eğitim bile onun diğer adayların içerisinden öne çıkmasını sağlayabilir. Bu nedenle ilk işiniz hangi kurslara gidildi, sertifikalar&eğitimler alındı, seminerlere katıldı bunları bir bir not etmek olsun.
Kişisel bilgiler ve iletim bilgilerini belirten küçük bir bölüm ve fotoğraftan sonra sırasıyla- Eğitim kısmında: Hangi okulları hangi tarihler arasında bitirdiği, kaç ortalama yaptığı (opsiyonel olarak tez konuları da yazılabilir)
- Deneyim kısmında: Hangi staj veya part time deneyimlere sahip olduğu, şirket ismi ve tarih aralığı ve görevi ile yazılmalı.
- Sertifika ve Projeler kısmında: Üniversite eğitimi boyunca varsa çalıştığı gönüllü yerler, katıldığı aktiviteler, seminerler, yayınları, projeler, eğitimler ve aldığı belgeler varsa tarihleri ile belirtilmeli, (eğer hali hazırda devam eden bir eğitim varsa devam ediyor şeklinde belirtilerek ya da diğerlerinden ayrı olacak şekilde bold bir şekilde yazılarak not düşülebilir)
- Dil kısmında: Hangi dillere hakim olduğu ve konuşma yazma okuma alanında ne kadar yetkin olduğu belirtilmeli (bu kısımda konuşma-okuma-yazma olarak ayrım yapılmadan direkt tek bir yetkinlik ile de belirtilebilir.)
- Hangi alanlarda uzmanlaşmak istediği, şirketler aday alımında uygun aday olduğunu bilmek ve görmek isterler bu onlar için önemlidir (opsiyonel)
- Referans bilgileri (mail, telefon, nerede hangi görev ile çalıştıkları) ile bitirilmelidir.
Gerekirse tüm bu bilgileri özetleyen, neden o şirketteki ilana başvurduğunuzu, motivasyonunuzu, diğer adaylardan ne şekilde öne çıkabileceğinizi, işe uygun olan aday olduğunuzu belirten özelliklerinizi ve nedenlerini belirterek bir motivasyon mektubu da CV'nize ekleyebilirsiniz.
22 Yorumla- +1 yıl
Şahane bir içerik olmuş <3
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri teşekkürler 😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
31Cevap

CV şablonu Merhabalar..
CV hazırlamak aslında uzmanlık gerektiren bir konudur.
Bunun hakkında bir çok "İnsan Kaynakları" uzmanı görüş ve önerileri internette incelebilir..
Ayrıca; profesyonel CV hazırlama araçlarından da yararlanabilir.
Bu konu da, görsel de eklediğim gibi, Word dosyası, hazır şablonlar da bulunmakta.CV Hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler neler?
- Asla BÜYÜK HARF kullanmayın..
- Bold yazı karekterinden veya yazıları bold yapmaktan kaçının. Bold; sadece vurgu yapılması gereken kelimelerde yapılabilir..
- Profil resminizin arka planında mümkünse manzara gibi şeyler olmasın. Resminizde yüzünüz aydınlık ve görülür şekilde olmalıdır.
- Öncelikle kişisel bilgileriniz girilmeli daha sonra ise diğer konular
- Kişisel bilgilerin hemen altında eğitim durumu yer almalı
- Daha sonra da aldığınız sertifikalar ve katıldığınız eğitimler.
- İş tecrübelerinizi yazarken tarih, firma ismi ve hangi pozisyonda görev aldığınızı, işten hangi tarihte ayrıldığınız yazılmalıdır. (İşten ayrılış nedeninin yazılması ise her zaman artı bir puandır)
- İş tecrübesi veya herhangi bir şey yazarken asla hikaye gibi konuyu uzatmayın. Çok detaya asla girilmemeli..
- Kısa net ve anlaşılır olmalıdır.
- Referans ve hakkınızda bilgi verebilecek kişi ismi, yakınlığınız ve iletişim numarasını da yazmayı asla unutmayın..
- Son olarak eğer bir Word şablon dosyasında hazırlayacak olursanız; şablon tasarımının şık, çok abartılı ve gereksiz tasarımlara sahip olmaması oldukça önemli..
Çünkü; bu tarz tasarımlar kafa karıştırır ve dikkati dağıtır. Asıl dikkatin toplanması gereken şey, sizin yazıp paylaştıklarınızdır. Bu nedenden dolayı, sade ve mümkünse dikkat dağıtmayan tasarıma sahip şablonların tercih edilmesini önemle tavsiye ederim. - Unutmayın, CV karşı tarafa sizi yansıtan önemli bir şeydir. Ayrıntılara ve hazırlama esnasında ne kadar gereken özene ve hassasiyete sahip olursa o kadar iyi olur diye düşünüyorum.
10 YorumlaCV Nasıl Hazırlanır?
CV, birçok devlet kurum ve kuruluşunda kullanılan biyografinin bir benzeridir. Biyografi, aynı özgeçmişte olduğu gibi kısaca yaşam biçiminizi anlatıyor. Ek olarak, çoğu durumda özgeçmiş çalışan tarafından doğrudan istihdam anında yazılır.
Boş kontenjan olmasa bile özgeçmişinizi beğenirseler işveren sizi gelecek planları için değerlendirebilir;
Metnin hacmi 2 sayfayı geçmemelidir. İşveren büyük olasılıkla büyük metni okumayacak ve pişmanlık duymadan çöp kutusuna atacaktır.
Yalnızca kanıtlayabileceğiniz bilgileri yazın. CV'nizde verdiğiniz bilgiler kontrol edilebilir.
Kendiniz hakkında olumlu bir görüş oluşturmaya çalışın. Yalnızca olumlu niteliklerinizden ve güçlü yönlerinizden bahsedin, başarılarınızı vurgulayın. Herhangi bir bilgiyi beğenmiyorsanız, yazmayın.
Bilgileri kronolojik sırayla açıklayın, hiçbir şeyi dışarıda bırakmayın. İşveren bunu saygısızlık olarak görebilir.
Anlaşılmaz kısaltmalardan kaçının. Göz alıcı tasarım yalnızca kaliteli kağıt ve okunaklı yazı tipi ile gerçekleşir. Metni mantıklı bir şekilde düzenleyin, paragraflara bölün. Yazdıklarınızı kontrol ettiğinizden emin olun, olası hataları düzeltin. CV'nin okunması kolay olmalıdır.12 Yorumla- +1 yıl
ellerine sağlık :)
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri teşekkürler
CV Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?
Cv hazırlamayı aslında insanlar gözünde çok büyütüyor. Cv totalde ne demektir? Bir nevi kendini usûlünce pazarlamaktır.
- önce kişisel ve eğitim bilgileri yazılmalı
- sonra kendinle ilgili özet bir bilgi geçmelisin (mesleki deneyimlere dayalı)
- bu özet bilgiyi çalışma deneyimleri takip etmeli
- ardından sertifika eğitimler vs derken
sağlam bir CV oluşturulmuş olur.
Tabii ki bunların yanında kurulan cümleler de çok önemli.10 Yorumla
+1 yılKişisel bilgiler
Fotoğraf (dikkat çekici olmalı yani kararlı, iş bitirici bir görünümde olmalı)
En sondan başlayarak okuduğu okul ve bitirme tarihleri
Katıldığı kurs ve seminerler varsa yazılmalı
sona da neden ben diye küçük bir açıklama yazmalı
İşverenler pek dikkat etmez ama hobiler de yazılabilir (başvuracağı işin nevine göre gerekebilir)
Önemli yerler koyu ve diğerlerinden bir tık büyük punto ile yazılmalı
Gereksiz şeyler yazılmamalı
En son olarakta referans varsa onlar yazılmalı
İş tecrübesi yok söylediğiniz kadarıyla, o yüzden öyle bir bölüm koymayın
Cümleler özenle seçilmeli
Kolay gelsin10 Yorumla
+1 yılİlk önce kimliğini tanıtmalısın. En başta kendi bio hakkında tam bilgileri yazmalısın. Sonra eğitimin hakkında tam detaylı malumatları yazmalısın (orta okul, lise, üniversite ve b.). Daha sonra eğer daha önce biyerde çalıştıysan, mesleğin hakkında bilgilerini ve iş stajın varsa onu yazmalısın. İstersen ekstra olarak eğer diger yeteneğin varsa onlar hakkında da yazarsan iyi olur ve en sonda iletişim bilgilerini (telefon numaraları, mail adresi) yazıyorsun ve 3x4 boyutta renkli fotoğrafını yapıştırıyorsun vee işlem tamamdır. Bu kadar basit yani.
10 YorumlaCV Nasıl Hazırlanır?
İnternetten örnek taslaklara bak bu aralar moda olan bir kaç taslak var araştır onları. Sonra ingilizce ve türkçe olacak şekilde 2 farklı cv hazırla, işyeri ingilizce isteyebilir. 12 punto times new roman olacak, gereksiz bilgileri yazmamaya özen göster. Geçmiş iş deneyimlerini en basitini bile yazabilirsin stajları vs. Günlük hayatındaki hobilerin kısmına kitap okumak bilgisayar spor falan yazma gerek yok. Sadece spesifik bir ilgi alanın vardır örneğin 5 yıldır judoyla ilgileniyorum ya da 3 yıldır bas gitar çalıyorum gibi. Bu tarz şeyleri yazabilirsin. Şuraya bir de bence bırakayım yardımı olur
Cv Hazırlamanın Püf Noktaları!10 Yorumlaburada size uzun uzadıya cv örneği ve nasıl hazırlandığını anlatabilirim ama kısa ve öz olmak istiyorum.
CV yani özgeçmiş hazırlarken tek dikkat etmeniz gereken nokta ya da altın kural:
Siz kendinizi bu hazırladığınız cv ile değer verdiğiniz emek verdiğiniz iş yerinize alır mıydınız?00 Yorumla
+1 yılŞimdi vereceğiniz yerlere göre 3-4 farklı CV şekli oluşturun her firma dolu dolu ya da şade şekilli CV kabul etmez ona göre ayarlama çekeceksiniz kişisel bilgileriniz hobileriniz ve yapabildiğiniz başarılı olduğunuz hususlar hakkında yanıltıcı olmayın
00 YorumlaFotoğraf: fotoğraflı bir cv insanların ilk izlenimini etkileyecektir.
Özgeçmiş: Kısaca detaya inmeden kendinden bahsetsinEğitim: Okuduğu okulları ve bitirdiği kursları yazsınİlgi alanını belirtsin ve ekip çalışması vb durumlarda ne denli başarılı olduğunu aktardı. Varsa geçmiş iş deneyimlerini aktarsın.00 Yorumla
+1 yılİlk önce isim soyisim kimlik bilgisi yazılir daha sonra dogum yeri ikamet bilgileri. Ardından eğitim hayatını daha sonra varsa staj yapılan yerler veya daya önceki iş tecrübeleri son olarak da tahsil görülen okulların diploması dosyaya koyulur fotokobi olarak
00 Yorumla
+1 yılCv kağıdı
Ehliyet fotokopi
Kimlik fotokopi
Ssk sicil numarası
Transkript
Diploma fotokopi
Sertifika fotokopi
Askerlik durum belgesi
İkametgah belgesi
Adli sicil kaydı belgesi
Sağlık Raporu
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Vesikalık bir fotoğraf00 Yorumla
+1 yılBazı kırtasiyelerde hazır cv taslakları satılıyor. Ne yazmanız gerektiği ve nasıl hazırlamanız gerektiği yazılı, tükenmez kalemle kendiniz doldurup fotoğraf yapıştırıyorsunuz. Eğer bulamazsanız internetten taslaklağını çıkararak hazırlayabilirsiniz ya da cvlogin gibi sitelerden yardım alabilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yıl- Cümle kurmaya çalışmayın
- En başa özlük bilgilerini ve biyometrikini
- Sonrasında iletişim bilgilerini
- Sonrasında "gruplayarak" tecrübe ettiğin alakalı her şeyi (iş, prosedür, proses, araç, gereç, makine, cihaz, yazılım, vs...)
- Sonrasında okul, kurs, seminer, sertifika vs...
- En son, sana referans olabilecek isimler ve iletişim bilgileri
10 Yorumla
+1 yılCV'nin amacı iş başvurusunda kullanılmak üzere hazırlanmış özgeçmiş olduğuna göre temel kişisel bilgilerden başlayarak eğitim ve iş deneyiminin anlatıldığı bir ön başvuru formu olarak tasavvur edilebilir.
Bunu hazırlamak için çeşitli araçlar mevcut internette. Bunun yerine hem CV gönderimi hem de oluşturulabilmesi için Kariyer. net gibi siteleri tavsiye edebilirim.00 Yorumladolu gorunmesi icin cabalamayin. kisa oz bilgilendirici soru isareti birakmayan bir cv hazirlamali. medeni durum varsa askerlik durumu gibi bilgiler atlanmamali. katildiginiz egitimleri etkinlikleri de ekleyin ki yonelimleriniz hakkinda fikir sahibi olsunlar. en iyi cv orneklerine officedan ulasabilirsiniz
00 YorumlaİK ortamlarında bulunduğum için rahatlıkla söyleyebilirim ki, bilgi kalabalığı olmasın sadelik her zaman iyidir. sadece en gerekli şeyleri koy CV'ne yeterli. word'den basit bir şekilde hazırlayabilirsin veya hazır CV siteleri var, onları dolurabilirsin. Ama dediğim gibi en sadesi olsun seçeceksen bile.
00 Yorumla2 sayfayı geçmesin. Referansları yaz. Oldukça sade olsun. Fakat karşı tarafta merak uyandır. CV yazmak öyle alelade bir iş değildir, titizlikle hazırlamanız lazım.
00 Yorumla
+1 yılCV hazırlama uygulamalarından yararlanabilirsin, sadece sana sorulan bilgileri ve ekstra eklemek istediğin bir şeyi eklemen yeterli, uygulama güzelce düzenleyip hazır hale getiriyor zaten.
00 Yorumla
+1 yılKardeşim cvye bakmıyorlar bile baksalar sa bu sakak ne yazmış bakalım da gülelim diye bakıyorlar eğer torpili yoksa 101 bim şok gibi zincir mağazalara başvurun
00 YorumlaWord dosyasında cv hazırlama yeri var ve isterseniz ücretsiz Udemy kurslarından da yararlanarak nasıl yazılacağını öğrenebilirsiniz.
13 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılokudugu yer yas falan geciyorum tahmin etmissinizdir zaten deneyimlerini yeteneklerini sabrını azmini yazsin neden o ise ihtiyac duydugunu belirtsin
00 Yorumla
+1 yılKariyerden hazırla uğraşma pratik okuduğun okul yaptığın işler bu işlerin genelinde ufak ne iş yaptigin
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 897 cevap paylaştı.
+1 yılHala bu soru soruluyorsa pes, ayrica yeni mezun biri tecrübe yoksa zaten fazla birsey yazamaz, genel bilgiler ve foto ile şansını deneyecek...
00 Yorumla
+1 yılKısa ve net anlasilabilen... Hayat hikayesine gerek yok...
00 YorumlaCV aslında basit kısmı asıl kısım görüşmede kendinizden emin ve düzgün olmasınız
00 YorumlaAd soyad tarih caliatigin yerler reeranslarin bilgi ve becerilerini belirterek. kapatirsin
00 Yorumla
+1 yılGoogle da hazır cv ler çok var, birine bakarak yazabilir
00 Yorumla
+1 yılBilgisayarda doldurun. Elle doldurmayın. Internette örnekleri var. Bir de detaylı yazın her şeyi.
00 Yorumla
+1 yılben cvlogin sitesindeki tasarımı kullanmıştım çok memnunum
00 Yorumla
+1 yılboşuna cv hazırlamaya zaman harcama! bireysel olarak iş başvurunu şahsen yap. sana iş yerinde cv doldurturlar. senin hazırladığın cv nin yeri çöp kutusudur.
01 Yorumla- +1 yıl
Ben başvurdum lakin cv getiriniz cv ile değerlendirilecek dendi
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEğitimini, tecrübeni ve emeğini pazarlayacak kadar net, doğru ve detaylı olmalı
06 Yorumla- +1 yıl
Ögüvensiz biriyse
- +1 yıl
@Fyffyfyfygy Bu durumda CV'nin iyi olmasıda kurtarma, mülakatta elenir
- +1 yıl
Napıcam abi ben. Çok özgüvensiz vr panik biriyim
- +1 yıl
@Fyffyfyfygy Mülakatta özgüvenli fakat mütevazi olmalısın. Unutma iş görüşmesinde emeğini pazarlıyorsun
- +1 yıl
Abi ya yeni mezun oldum ben daha doğrusu eylül ayında. Napıcam bilmiyorum
- +1 yıl
@Fyffyfyfygy Staja başvur, en azından tecrübe olur
Cv programı var oradan örnek alabilirsin ya da başvuru yapacağın şirketin kendi formatına Uygun olan örneği bulup öyle yapman daha iyi olur
00 YorumlaYani normal şekilde doldur artı olarak varsa sertifikalarını yaz
10 YorumlaKariyer sitelerine üye ol orada zaten hazır bir cv oluyor ordan destek alabilirsin
00 Yorumla
+1 yılBilgisayardan hazırlayın ve hazırlarken sadece yazmayın
01 Yorumla- +1 yıl
Sade yazmayin**
+1 yılGoogle da hazır cv ler var, birine bakarak yazabilir
00 Yorumla
+1 yılBaşıma gelen tüm olayları yeri ve zamanı belli ederek
00 Yorumla
+1 yılNette cv kalıpları var faydalanabilirsiniz
00 YorumlaÖzgeçmiş örnekleri çok var
00 Yorumla
+1 yılİnternetten bir örneğini alıp dolduracaksın
00 Yorumla
+1 yılAdınız soyadınız telefon numaranız biz sizi ararız
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgoogle da milyon tane örneği var kardesim
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 986 cevap paylaştı.
+1 yılhiç sevimiyorum yazmayı
00 Yorumla İstediğin kadar cv hazırla. Dayın yoksa boş
00 YorumlaGerekli gereksiz neşeyi yaz
01 Yorumla
+1 yılİnternette bir sürü örnekleri var bak oralara
00 Yorumla
+1 yılbi bilen biri banada yardım edermi ya😅😅
01 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi