Dizilerde figuran olarak çalışıyorum en son kuzey güney de oynamıştım 2sn şimdi de gene cafe de oturan halkı temsil ettim 7-8sn baya bi gözüktüm ama beni sette 10-12 saat bekletiyorlar sadece 7 sn lik rol için ve çok sıkılıyorum sizce bu işi bırakmalımıyım?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Para için figüranlık yapılmaz. Çok aranan kişi olsan bile ayda maksimum yasal olarak 24 günü geçmez ki bu kadar çağırılan yok. Günlük 48,50 TL. ödeme yapıyorlar. Yol masrafı da figürana ait. Full çalışsan bile eline ayda 1,000 T. L. geçmez. Ama benim de düşündüğüm gibi bu işi profesyonel olarak yapmak istiyorsanız, kesinlikle eğitim almanız şart. Yoksa diyaloglu rol alsanız bile alacağınız para maksimum 70 T. L. dir. Profesyonel oyuncu olana kadar aldığınız bu küçük rakamlar ve sette kendinizi geliştirmeniz size kâr. Bunun haricinde figüranlık, faturalara yetişemeyen emeklilerin ve burs alamayan ve yetmeyen öğrencilerin işi.
10 Yorumla
yükselme şansın warsa dewam et
10 Yorumla
+1 yılMerhaba bana özelden hangi firma ile çalıştığını irtibat numarası vs diğer bilgileri iletmen mümkün mü bende çalışmak istiyorum figüran olarak üniversite öğrencisiyim
00 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 505 cevap paylaştı.
+1 yılAtın beni Denizlere ,Yalan dünya size kalsın..
7 sn çok komik bir süre be gizli ..14 Yorumla
Soran+1 yılnur senin adında çok kısa be gülnur flan olsaydı değiş git.
- +1 yıl
Bu komik değildi..
Yaa hakikaten 7 sn çok az bir süre.
Soran+1 yılkıvançla aynı ortamı solumak var bide paha biçilemez.
- +1 yıl
Olabilir.mantıklı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
14Cevap
+1 yılKardeşim bende yapıyorum ve gayet memnunum sana hemen vermeyecekler milyarlarca para salaklık etme devam et para almasanda bu senin için bir gelecek hemen oyuncu nasıl olacaksın zaten saçmalama ya allah allah yiyip oturuyorsun ne yapıyosunki başka bir gün farkli bir gün farklı bj günde 100 150 tlde alıyosun bu gayet normal zaten allahım ya sinirleniyorum böyle insanlara insanlar günlük 50 tl alabilmek için neler yapiyor sizin yatarak kazandığınız para 100 den aşağı değil sinirlendirmeyin insanı ya
00 Yorumla
+1 yıleğer içinde bir his varsa mesleğini seviyorsan devam et ama bu soruyu sorduğuna göre zaten bu işe ne hevesin var nede bir tutkun var böyle daha ileriye gidemezsin biraz sağlam düşün doğru işi yap hangi mesleği seçmek istersen o işe bir tutkun içinden gelen bir hissin olsun bu şekilde düşün doğru işi sevdiğin işi yap yoksa ileride ben ne yaptım deme.
01 Yorumla- +1 yıl
Bu yorum bana kalırsa çok sacma olmuş ülkenin kaçı sevdiği meslegi yapiyor ki? Yapanlar elbette ki var ama bu durum günümüz şartlarında ne yazik ki zor genelde insanlar para hangi meslekteyse ona yöneleyim kafasın da ki haklilarda hersey almis basini gidiyor zam ustune zam sevdigin isi yap kısmı zaten saçma olan sanki herkes elini kolunu sallaya sallaya meslek seciyormus gibi ben polisligi seviyorum polis olayim gidip diyemiyorsun desende olamiyorsun birazcik gerçekçi olmakta fayda var. Benim tavsiyem şu olur çok fazla çalışmayı sevmiyorsan kpss gir yapabiliyorsan devlete yaslan 2 gün tatil 8 5 karisan eden de yok özel sektorun bazi tatil gunlerde calistiginda sen tatil yapiyorsun çok fazla büyük hayallerin yoksa yatlarim katlarim olsun falan gibisinden dedigim cazip kendini bir yerlere de bir sekilde gostermek istiyorsan kamera karsini da seviyorsan al eline bir kamera video cekip youtuba yükle millet 1 2 seneye güzel biseyler kazanmaya baslarsin zaten baktın bunlarda yok koca bul :D
kaç para alıyorsun ayıptır sorması :D ona göre bırak yada bırakma diyebilirim
11 Yorumla
Soran+1 yıl50-150lira arası.
+1 yılvalla 7 sn icin ne kadar veriyorlar hep merak etmisimdir. birde hergün varmı ki
03 Yorumla
Soran+1 yılen az 15 gün çıkıyor ayda. bazen 7sn lik rol için 2-3 gün gidiyorum.
- +1 yıl
70 tl verseler yemekte onlardan kurtarmaz abla ben yapmıyacagım sana kolay gelsin
Soran+1 yılevet sekreterlikle bile bin 500 alıyordum çıkıcam.
+1 yılBeleş yemek ve 150 lira para aldığını niye söylemiyorsun ?.. Bekliyecen tabiii. sadece .7 san de kime para veriyorlarki ?...
02 Yorumla
Soran+1 yıl12 saat bekliyorsun bu da çalışmak yerine geçiyor hani yatarak çalışan devlet memurları gibi.
- +1 yıl
O zaman sandövice talim edeceksin ve bekleyeceksin..
+1 yılbnce amber valetta veya michelle monighan olursun kesin bırakma:) tabikide bırakıp kendini adam gibi işlere ver,gecen vakitlere üsülürsün sora.boş işleri bırak
00 Yorumla
+1 yılEğitim aldıktan sona daha çok para veriolr die biliorm ii parası war bırakma .s
04 Yorumla
Soran+1 yıleğitim vermiyorlar ki
- +1 yıl
Yok öyle diil ünide oyunculuk eğtmi alan kuznm wardı ikinci üni olrk okuodu mühndslik okuo normaşlde muhteşm yüzyıl ark sokklarda bi kaç replik oynamıştı muhtşm yzyldan 400 lira aldm dedi normalde 50 lira filan demişti bana .s
Soran+1 yılben hiç konuşmadım işte iş yok bana :)
- +1 yıl
:) ozmn ayrl boşwr .s
basindan birakirsan sen oo :D boyle piseceksin sahne dunyasi zordur
00 Yorumla
+1 yılYalnış dizilere kapak attıysan artık..Gelmesen mi sen bizim diziye hafız.. :)
04 Yorumla
Soran+1 yılrol çıkmıyor trt almıyor beni.
- +1 yıl
Niyemmiş..
Soran+1 yıltrt de çalışmak için tayyip den torpilin olacak.
- +1 yıl
Hee..o var..Trt yi satıp tayyipe gemicik almasak mı? :)
parası iyise bırakma iyi para tanımı aylık 2000 tl ve üzeri :)
yoksa sala02 Yorumla
Soran+1 yılelli ila 75 arasi veriyorlar gunluk ne 2 bin i be
Gizli Üye(30-35)+1 yılKariyerini zirvede bırak bence. 150 tl için 12 saat ne ya
00 Yorumla
+1 yılyazık kız sana,parası nası bari? yeterli görmüyorsan hiç çekilmez bırak gitsin.
00 Yorumla
+1 yılFiguran olmak bence para kazanmak deyil ek iş veya kalabalik keyifli ortam sevenler için bendemi gitsem acaba
00 Yorumla
+1 yılYaşın baya varmış sen 60 yaşlarında 1 dakika görüneceksin dizilerde benim bundan hiç şüphem yok
00 YorumlaGünlük 100 TL alıyorsan bırakma zaten ç Türkiye şartlarında da günlük o kadar saat alıp çalışıyorsun
00 Yorumla
+1 yılselam bende bugn ajansa gittim ama cağirirlarmi dersinz
00 YorumlaDeğmez canım o paraya, bu kadar sürünmene.
00 Yorumlasonradan belki başrolde oynarsın :D
05 Yorumla
Soran+1 yılgöründüğü gibi değil bu oyunculuk çok zor.
Soran+1 yıl50-150 lira arasi aliyoruz.
Soran+1 yılyani kıvanç olmasaydı gitmezdim onun hatırana bekledim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılseviyorsan devam et ünlü olma şansın olabilir
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılCokmus ya
#Emirhancankir100 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılne kadar alıyosun ki sen bundan
00 Yorumlaçekemiyorsan yapma
03 Yorumla
Soran+1 yılben hiç gelemem beklemelere güzelim.
Soran+1 yılsekreter olsak asılıyorlar o da ayrı bir dert bu da ayrı bir dert.
parası nasıl?
00 YorumlaFiyat ne bacım bunda
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Yalan Dünya dizisinde figüran oldum ama 12 saat sette kaldım. Bu işi bırakmalı mıyım sizce?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba ☺️
Oyunculuk mesleği yapmak için illaki figüranlık yapmanız gerekmez. Figüranlık, dizi, sinema sektöründe repliği olmadan ya da çok az repliği olan kişiye denir. Yani TV sektöründe buna yardımcı oyuncu denir.
Oyunculuk mesleğine başlamadan önce çok meşakkat gerekir. Yani bir takım zor, sıkıntılı, dönemlerden geçerek ulaşılacak bir meslektir.
Gerçekten oyuncu olmak istiyorsanız, yaşınız müsaitse konservatuar sınavına girerek başlayabilirsiniz. Özel okullarda yaş aralığı daha geniş oradan da deneyebilirsiniz ya da tiyatro, oyunculuk eğitimi veren yerlere giderek eğitimler almalısınız.
Bu eğitimlerin dışında en önemli şey kendinizi geliştirmenizdir. Yani araştırmalar yapmalı, gözlem yapmalı, kitap okumalı, sanatın diğer dalları (müzik, resim, dans, bale) gibi meslekler hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. Genel kültürünüzü geliştirmelisiniz. Kendi bedeninizi tanımalısınız. Ses, nefes, diyafram çalışmaları yapmalısınız. Bol bol oyun metinleri okumalı kendinizi geliştirmelisiniz. Bütün bunları yaptıktan sonra yavaş yavaş oyunculuk yapmaya başlayabilirsiniz.
Oyuncu olduğunuzda da maalesef setlerde çok çok uzun zamanlar geçirmeniz gerekebilir. Belki çok beklersiniz ama mesleğinizi yapmanın verdiği aşkla bu beklemeyi sorun etmezsiniz çünkü hem ekranda daha çok görünecek, hem de mesleğinizi belki biraz zorlukları aşarak ama keyifle yapacaksınızdır.
Eğer oyunculuğu meslek olarak düşünüyorsanız bu söylediklerimi yaparak daha rahat ulaşabilirsiniz.. Eğer diğer türlü devam edecekseniz, çok fazla değişiklik maalesef olmayacaktır. Eğer oyunculuk, sıkıcı ve zor geliyorsa daha keyif alacağınız ve elbetteki maddi anlamda da size uygun başka mesleklere geçiş yapabilirsiniz.
Ne kadar erken karar verirseniz o kadar çabuk kendi yararınıza olacaktır. İyi günler.
Sevgiler...