Merhaba 🍃
Deneyim sahibi olmanıza göre maaşınızın miktarı değişiklik gösterir. Genelde biraz daha düşük maaştan başlayıp sizin kendinizi geliştirmenize bağlı olarak maaşınızda artış göstermektedir.
Yani sürekli kişisel gelişim için gayret etmelisiniz. Üniversite okumak, kurs eğitimi almak ya da meslekte yılların geçmesi ve çalıştığınız alan sahibinin kararlarına göre belirlenmektedir. Ortalama 5000 5500 TL arasında maaş mikarı olmaktadır.12 Yorumla
Soran+1 yılKendimizi daha ust seviyelere cikarmak ve daha buyuk kazançlar elde etmek mumkun mu
- +1 yıl
Evet, zaten bu meslekte sürekli kendinizi geliştirmeniz gerekiyor ve bu doğal olarak maddi açıdanda etkiliyor. Üniversite'de okuyarabilir, kurs eğitimleri alabilirsiniz. Birde sertifika sahibi olursanız daha iyi olur. Sonrasında kendinizde kişisel olarak gelişiminiz için bu alanda çalışmalar sürdürün. Umarım her şey gönlünüzce olur.
En İyi Cevaplar
+1 yılDaha önceT ürkiye'de birçok farklı reklam ajansında çalışmış ve şimdide yabancı bir teknoloji firmasına çalışan biri olarak cevap veriyorum. Birçok grafik tasarımcı ile çalıştım, iyi ve kötüyü ayıran en büyük fark bilgi birikimi ve hayal gücü.
Türkiye'de sıradan bir grafik tasarımcıysanız 2-3 yıllık tecrübe sonrası 4 bin lirayı öpüp başınıza koyarsınız. Kendinizi diğer grafik tasarımcılardan ayırmak için basit motion graphic tecrübesine sahip olmanız gerek.15 Yorumla
Soran+1 yılYurt disinda misiniz yoksa oraya iş mi yapıyorsunuz?
- +1 yıl
Avrupalı bir teknoloji firmasının iletişim departmanı için Türkiye'de evden çalışıyorum.
Soran+1 yılNe kadar kazanıyorsunuz ve yurt dışında çalışma imkani var mi bu meslegin?
- +1 yıl
Yanlış anlaşılma olmasın, ben grafik tasarımcı değilim, reklamcıyım. Fakat farklı şirketlerde farklı grafik tasarımcılarla beraber çalıştım.
Ben 2500 euro kazanıyorum, seneye ana merkeze geçeceğim. Bildiğim kadarıyla ana merkezdeki grafik tasarımcılar 2000 - 2200 euro civarı kazanıyor. Türkiye'de farklı reklam şirketlerinde çalışan arkadaşlarım da -kıdemlerine göre- 3500 - 5500 lira arası kazanıyor.
Bilgi birikimini geliştiren ve motion graphic tecrübesine sahip bir grafik tasarımcılar genellikle 30 yaşından sonra art director olabiliyor.
Soran+1 yılAnladim siz baska bölüm mezunusunuz tesekkur ederim yardimci oldugunuz icin
Yani sadece üniden mezun olarak fazla maaş alamazsın geliştirmen gerek kendini
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
degisiri oncelik asgari 10 20 bine kadar gider kendıne baglı
11 Yorumla
Soran+1 yılBaya iyi
+1 yılÇalıştığın şirkete bagli
21 Yorumla
Soran+1 yılCok ciddi paralar kazanabiliyor muyuz
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı. Nerede çalışacağına ve bilgi seviyene göre değişir
15 Yorumla
Soran+1 yılİş bulmak kolay mi bu mecrada
Soran+1 yılCalisma ortami maas gibi seyleri goz onunde bulundurursak tercih edecegin bir meslek mi
- +1 yıl
Severek yaptığım için işimi çalışma ortamı olarak iyi maaş olarakta sen kendin belirlemelisin maaşı da ona göre sunmalısın iş verenin söylemesini beklememelisin
Ama bir yere gireceksen asgari maaş ilee başlarsın, sonradan yükselir filan demelerine kanma yükselmez sen ilk oturduğunda işlerine göre ne kadar maaş istediğin önemli
+1 yılben haftalık 1000 1500 arası ücret alıyorum
25 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar zamandir calisma ortami icerisindesiniz
- +1 yıl
ben şirkete değil kişiye özel tasarım olarak yapıyorum
- +1 yıl
2-3 yıl
Soran+1 yılGuzel bir meslek mi sence
- +1 yıl
ben ek iş olarak yapıyorum
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 589 cevap paylaştı. çalıştığı kadar
10 Yorumla