Arkadaşlar ben geçen sene bu bölümü kazandım iki senelik ama hiç derslere girmedim bu sene tekrar sınava hazirlanmayi düşünüyorum. Hem işletme okuyup hem de sınava hazırlık yapmak mantıklı mı sizce?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
İşletme yerine maliye veya iktisat okuyabilirsiniz.
İşletme mezunu olmanın pek bir önemi yok gibi neredeyse.
Koç, Sabancı, Boğaziçi, Marmara gibi yerlerden eğitim almıyorsan, üst düzey ingilizce bilmiyorsanız işletme mezunu olmanın bir ayrıcalığı yoktur.
İşletme dışında felsefe okuyabilirsiniz hem okuması zevkli ve kolaydır hem de iş imkanı daha geniştir, dershanelerde eğitim danışmanlığı yapabilirsiniz.10 Yorumla
+1 yılZaman kaybı. Ne kadar işletme mezunu tanıyorsam hepsi işsiz. AÖF de bile okunuyor. Gereksiz boş bir bölüm. Madem okul okuyacaksın adam akıllı bir bölüm oku. İş görüşmesinde CV bölümünde işletme gördükleri an kapıyı gösterirler.
12 Yorumla- +1 yıl
Niye muhasebeciyi tıp fakultesinden mi seciyorlar?
- +1 yıl
Zaten adamlar ilanda işletme, iktisat, maliye bölümlerinden mezun olmuş yazarak görüşmeye çağırıyorlar. Eledikleri şey bölümü değil okulun saygınlığı.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
16Cevap
Türkiye'de fakülteler 4'e ayrılır;
1-Tıp fakültesi ve türevleri (eczacılık, diş hekimliği)
2-Hukuk fakültesi
3-Mühendislik fakültesi
4-Eğitim fakültesi
Bunların haricindeki hiçbir fakülteyi üniversiteden kabul etmiyorum!14 Yorumla- +1 yıl
Sağlık Bilimleri fakültesini atlamışsın
- +1 yıl
@namelesswarriorwoman hemşireyiz anlaşılan :)
- +1 yıl
Hayır değilim
- +1 yıl
Niye ekonomiye sen mi sahip cikican
Her yeri işletiyorlar zaten. İleride işletecek yer kalmayacak. Başka bir bölüm oku bence.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yıl2 yıllık kpss ye çalışırsan memur olursun özelde asgari ücret 40 yaşında da işsiz
00 Yorumla Ben 4 yıllık işletme mezunuyum. Bana göre güzel bir bölüm ama muhasebe bilmeden mezun olursan bir işine yaramıyor
20 Yorumla
+1 yılÇok iyi bir üniversite değilse yabancı dilin de yoksa hiç okuma
20 Yorumla
+1 yılHiç okuma bence direk iş hayatına gir onlarda zaman kaybı
20 Yorumla
+1 yılBoş bölüm açıktan oku okula gitmene gerek kalmaz sonrada işe gitmene gerek kalmaz
00 Yorumla
+1 yılHayır önü kapalı 2 yıllık bir bölüm pişmanlıktır sağlık bölümü oku
10 Yorumla
+1 yılİşletme : okul okumak için okumak gibi bişey bi okul okumuş olmak çok işletme okuyan var hepsi açıkta ben bişey olanını görmedim bu zamana kadar çevremde çok
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 986 cevap paylaştı.
+1 yılsadee okuyum diplomam lsun dersen oku onun airci ölü
00 Yorumla Kendini geliştirdikten sonra her bölüm değer. Dil öğrenmeye bak derim. Uzmanlar Almanca ve Rusça diyorlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn iyisini yaparsin. Bir yandan da polislige hazirlan
10 Yorumla
+1 yılBilginin kötüsü ommaz oku
10 Yorumlaiyi bi üniversitede evet ama sıradan üniversitelerde maalesef
00 Yorumla
+1 yılİş sahası geniş, ama bölüm çoooookkk zooorr
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 560 cevap paylaştı.
+1 yılGit markette caliş okumuş kadar olursun
00 Yorumla
+1 yılYani hangi üniversitede okuduğunda bağlı
20 Yorumla
+1 yılevet ben açıktan okuyom
00 Yorumla
+1 yılHiç bulaşma bu bölüme.
10 Yorumla
+1 yılNeden
010 Yorumla- +1 yıl
Neden isletme okumuyon
- +1 yıl
Hangi üniversite
- +1 yıl
Hem hazırlan hemde git üniv ortamını gör
- +1 yıl
Bnde işletme mezunuyum ama mesleğimi yapmiyom
- +1 yıl
Ben uzman çavuş oldum
İyi bir üniversite ve İngilizce işletmeyse değer
10 Yorumla
+1 yılBosu boşuna okuma
10 YorumlaOlabilir guzel
10 YorumlaEn sonuna kadar goturebilecwksen mantikli
00 Yorumla
+1 yılKardeşim sakın o hataya düşme ben çektim sen cekme
00 Yorumla
+1 yılÜniversiteye göre değişir
00 Yorumla
+1 yılDegil
00 YorumlaSonuçta diploma diplomadır elinin altında bulunsun
10 YorumlaYaanii
00 Yorumla
+1 yılDeğmez
10 Yorumla
+1 yılDeğer tabi
00 YorumlaDeğer neden değmesin
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhabalar,
İşletme günümüzde oldukça revaçta olan ve zengin meslek yelpazesi bulunan bir bölümdür.
2 yıllık İşletme Yönetimi ve 4 yıllık İşletme bölümleri her sene çok sayıda mezun vermektedir. Bu sebeple okunan işletme bölümünün üzerine çeşitli eğitimler almak, lisansüstü eğitimi tamamlamak, sertifikalar ile zenginleştirmek sizi diğer mezunların önüne geçirecektir. Aynı zamanda yabancı dili geliştirmek ve YDS, Toefl gibi sınavlarla belgelemek, bu bölümü bitirmiş ve tercih edilen bir mezun olmak için oldukça önemlidir.
Bölümünüz 2 senelik ise dikey geçiş sınavlarına (DGS) hazırlanarak 4 yıllığa tamamlayabilir, diğer eğitim, sertifika ve ek katkı sağlayacak adımları lisans bitiminden sonra gerçekleştirebilirsiniz.
İşletme bölümü ile paralel olarak yürütebileceğiniz bölümler mevcuttur, aynı zamanda bölümden mezun olduktan sonra "Sınavsız Giriş Hakkı" veren bazı üniversitelerde Sosyoloji, Kamu Yönetimi, Felsefe, Tarih, Moda Tasarımı, Adalet Bölümü ve benzeri bölümler okuyarak işletme bölümünü daha verimli ve spesifik bir alanda kullanmak üzere destekleyebilirsiniz.
Önemle altını çizmek gerekir ki İşletme bölümü her sene çok sayıda mezun vermektedir ve çeşitli ek eğitimlerle, ek bölümlerle en fazla desteklenecek bölümdür.
Mümkün olduğunca kendinizi geliştirmenizi ve yabancı dile ağırlık vermenizi tavsiye ederim.
Başarılar.
Peki siyaset bilimi?