Sayısalı iyi olmayıp sözeli iyi olanlar yks ye girerse bir yer kazanabilirmi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılHic matematik yapmazsan zor. En azindan tyt mattan 10-15 net yapilmali. Artik bu yks sisteminde sozelci bile iyi bir yere gitmek istiyorsa matematik yapmali. Suanki sistem biraz mat uzerine kurulu. Mat yapamayan bir sozelci bolume girer ama iyi bolumlere giremez. Tarih, edebiyat, sanat tarihi gibi bolumler gelir. Ve hic mat yapmasa bile sozel kismi cok iyi yapmasi gerek. Sozelde sorular az. Soru kacirmamasi gerek. Mesela 5 tarih sorusunun hepsini full dogru yapmali. Ya da en fazla 1 yanlışı olmali hic mat çözmeyecekse. 24 edebiyat sorusunun sınırı 22-23 dogru olmali. Altinda yapmamali. Yani matematik cozmeyecek olan sozelci sozel kısımları cok iyi yapmalı. O zaman iyi bolumlere girilebilir. Okul oncesi, turkce ogretmenligi vs sozelin iyi ve yüksek bolumlerinden. Yani artik bu yks sisteminde bir sozelci ya sozelden yanlis cikarmayacak ya da mat cozecek. Artik durum bunu gerektiriyor. Cunku eski sistem yok. Ygs sisteminde rakip belliydi. Atiyorum 400 bin sozelci vardi o zaman simdi 2 milyon var. Yks sisteminde kayma oluyor. Mf sinavda tm cozuyor. Tm, ts cozuyor. Tercih yaparkende kendi alanlari dışında tercih yapinca asil sozelci açıkta kaliyor mesela. Sozel kismi iyi yapsa dahi. Cunku tm ci 4 net matematikle sozelcinin önüne geciyor mesela. O ogrencinin yerlesecegi sozel bolume tm ci yerlesiyor. O yüzden o riski de azaltmak icin de sozelcinin mat cozmesi gerek bu sistemde. Ha mat cozebilse sozelci olur muydu? Elbette hayır. Ama bu ulkede sozelcilerin esamesi pek okunmuyor. Bu yks sistemi de tamamen sozelcilerin dezavantajina olan bir sınav. Yks sistemi asil sozelcilere zor. Alanını bir suru kisi çözüyor. Sozelcinin alanindan bir suru kisi tercih yapiyor. asil sozelci disarda kalıyor malesef. Bir de soru sayisi az. Bir sozelciye 5 tane ya da ayt de sanirim toplam 10 tarih sorusu var. Bir sozelci icin az bu sorular. Eskiden 46 tarih sorusu vardi. 56 edebiyat vardi. Sozelciler o zaman gercekten haklarını alabiliyor ve alanlarinda basari sagliyorlardi. Ama simdi bu sistem gercekten cok kötü. Sozelciler icin zaten kotu bir sistem. Ama sistem genelde de berbat. Ygs lys nin neyi vardi da degisti anlamadım.2017 de ygs sistemine girdim daha iyisini yapabilirim diye mezuna biraktim ve seneye yks sistemi geldi. Boyle olacagini bilsem o sene tercih verirdim. Cunku o sene istedigim bolumun hemen bir tik altinda olan bolum geliyordu. Yks sisteminde ygs sisteminde tutturabildigim bolumu dahi tutturamadim. Cunku sistem ve sorular cok degisikti. Ben 11. Siniftan beri hazirlanmaya baslamistim. Hazirlandigim soru tarzi yeni nesil sorular degildi. Yks nin yeni nesil sorularda o sene bocaladim ve sistem yuzunden haketmedigim, daha dusuk bir bolume gittim malesef. Ve bir sozelci olarak sorular o kadar azdi ki. Sinavda resmen cozecek soru aradim. 46 tarih sorusundan 5 tanecik tarih sorusuna dusmek 56 edebiyattan 24 edebiyata düşmek cidden cok dezavantajdi. Lisede bir hocam vardi. Cok soru sorardi yazililarda. Buna itiraz eden öğrencilere cok soru sizin avantajınıza. Bir soruyu cozemezsiniz ama bir diger soruyu cozersiniz ve puan kaybınız fazla olmaz derdi. Cok hakliydi. Mesela 10 soruluk bir sinavda birini yapamazsan 90 aliyorsun. Ama 50 soruluk bir sinavda bir soruyu yapamazsan 98 alıyorsun. Ygs bu konuda avantajliydi. Yks sistemi sozelcilerin aleyhine bir sistem ne yazik ki. Ve rakipleriniz cok fazla. Rakip yeri geliyor mfci oluyor, yeri geliyor dilci oluyor, yeri geliyor tm ci oluyor. Onlar sizin alaninizi cozebiliyor ama siz onlarin matematigini, ingilizcesini çözemiyorsunuz. Dedigim gibi ya sozelden cok az yanlis yapacaksin. Ya da matematik calisacaksin malesef.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Merhaba. İstedikten ve çalıştıktan sonra elbette kazanılabilir. Yani bende sözelciydim ve üniversite 2. yılımdayım. İnsan istedikten sonra başaramayacağı şey yok. Ve elbette sonrasında gayret gerekli.
Önü açık bölümlere yönelebilirsiniz. Şu anlık Sınıf Öncesi Öğretmenliği, Türkçe, İlahiyat, Özel Eğitim Öğretmenliği... diye sıralanıyor.
Sözelde en önü açık meslek Sınıf Öncesi Öğretmenliği diye düşünüyorum. Bu benceme de bakabilirsiniz.
Sözelde Derece Yapmak: Çalışma Stratejileri
Aklınıza takılan bir soru olursa cevaplarım. Başarılar diliyorum.20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
5Cevap
Belirli bölümler var sözel kazanır Türk dili ve edebiyatı mesela Türkçe öğretmenliği gibi birkaç meslek daha var
17 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılGastro var ama Anadolu ve Özü dışındakiler kötü belki biraz Akdeniz. Bir de okul öncesi var.
00 Yorumla Ben hiç mat yapmadım öğretmenlik tutuyordu bana sözele abanman lazım ama çok iyi yapman lazım mattan uğraşıp 2 net yapacağına Türkçeden 35 net yap daha iyi jdjd başarılı olduğun şeyin üstüne koymak daha mantıklı
00 Yorumla
+1 yılpek bolum yok sozelde sayisal veya esit calisilmasini oneririm. sozelde max olabilecegi ogretmen o da atanirsa.
00 Yorumla
+1 yılevet kazanabilir çoğu yeri
02 Yorumla
Soran+1 yılMesela nereyi hangi bölümü
- +1 yıl
Fırat üniversitesi Maraş ya da Malatya Muş Kırşehir ahi Evran çok yerler var sayamadığım emin ol çok ii isler cikarirsim
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,5b cevap paylaştı. Sözel kısmını çok iyi yapman lazım
00 Yorumla
+1 yılsözel bölüm kazanır
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTabiki
00 YorumlaKazanir tabi
02 Yorumla
Soran+1 yılNereyi
+1 yılMat calis
00 Yorumla
+1 yılNiye kazanamasin ki
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Sözelciler üniversite sınavına girip bir yer kazanabilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat