Bugün otobüste giderken ön koltuğa bir bayan ve bir çocuk oturdu çocuk dediğim 20 yaşlarında falan ama halinden belli yani engelli olduğu. İşte konuşmalarından anladığım kadarıyla çocuk hukuk fakültesi ikinci sınıf okuyormuş hedefi de avukatlıkmış. Ben avukat olursam böyle otobüsle gezmemize gerek kalmaz anne dedi anneside sen okulunu bitir de başka bişey istemiyorum dedi öyle diyince şaşırdım gerçekten zihinsel engelli biri hukuk fakültesini kazanmışsa ben bu sağlam halimle ne bok yiyorum diye soruyorum teminden beri kendime.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılO da bir insan nihayetinde. Bu şekilde sağlam ve engelli diye ayırmanız YANLIŞ. Herkesin zekası, A*Q'su bir değil. İsteyen gerçekten başarıyor. İğneyi biraz kendinize batırın. Ben çok şükür engelli vs değilim elim kolum aklım yerinde. Tıp fakültesi 2. Sınıf öğrencisiyim. Lisede matematiğim hep 60 70 di. Ama yıl sonu öyle bir çalıştım ki ben bile inanamadım kendime : D
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız ama benim kimseyi küçük düşürdüğüm yok şaşkınlığımı dile getirdim sadece. Ben hukuk okumak isterdim çok hayalimdi ama olmadı sahip olduğum imkanlar ve olanaklar neticesinde yazılım mühendisliği okuma fırsatım oldu onuda zor bela kazandım. Sayısalım hiç iyi değildir sözelde de ezber yeteneğimi kaybettim eksiden bi a4 kağıdı yazıyı 1.5 saatte ezberlediğimi hatırlıyorum ama şimdi 2 cümle ezberlesem 10 dk sonra unuturum. Benim hayalim olan fakülteyi zihinsel engelli birisinin okuduğunu görünce gerçekten iç çekerek anladım kendimden bi bok olmayacağını neyseki kendi bölümümle yine paçayı kurtarıyorum ama aklım ve gönlüm hala hukuk fakültesinde.
- +1 yıl
Gördüğünüz kişi kız mıydı erkek miydi bilmiyorum ama eğer o kişi otizimliyse üniversite okuyabilir rahatlıkla. Çünkü diğer türlüsü çok zor çünkü sosyal hizmet sektörleri için zihinsel engelli kabul etmiyorlar. Otizm de zihinsel engele benzeyen ama aslında zihinsel engel olmayan bir farklılık olduğu için otizmli kişiler okuyabilir. Çocuk Gelişimi mezunu olduğum için biliyorum. Ama şöyle bir şey var. Engelli bireylerde bazı üstün yetenekler de görülebiliniyor buna bir sendrom deniliyordu hatta. Ama şimdi o kişinin zihinsel bir engeli olsaydı o bölümün seçilmesine izin verilmezdi düşünüyorum.
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba bende zihinsel engeliyim ve allahin izniyle ünüversiteye gidip hukuk okuyacam bende. İnsan cok isteyince cok calisirsw emek harcarsa gercekten yapamiyacagi hic bise yok bence
15 Yorumla
Soran+1 yılMerhaba.. başarılar dilerim umarım her şey gönlünce olur. Peki zihinsel engelliliğiniz kaç dışarıdan belli oluyor mu hiç? Birde zihinsel engelli birisi zihinsel engelli olduğunu anlayamaz diye biliyorum sen nasıl kendinin farkındasın
- +1 yıl
/58. Zihinsel engeliyim
Soran+1 yılUmarım yanlış anlamazsınız ama gerçekten merak ettiğim için soruyorum acaba ilk nasıl anladınız zihinsel engelli olduğunuzu. Dışarıdan bakınca belli oluyor mu. Doğuştan mı böylesiniz yoksa sonradan mı. Ve zihinsel engelli olduğunu nasıl öğrendin. Lütfen beni yanlış anlama sadece merak ediyorum ve sormak istedim. Cevaplarsan çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Yani raporum var bunu bilicek aklim var cok agir zihinsel engeli degilim allaha sukur😊
Soran+1 yılAnladım kanka peki hangi şikayetlerle doktora gittin yani nasıl öğrendin zeka geriliği olduğunu benim için önemli sorularda bunlar cevaplarsan çok teşekkür ederim … hem hayata karşı mücadele etmen pes etmemen kendin mutluluğun için çabalaman gerçekten çok etkileyici…Allah daha beterlerinden korusun umarım tüm mutluluklar seninle olur.🙂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
0Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Yeni Yıl
Gündem