Ceo maaşı minimum kaç civarı oluyor ve torpil şart mı? Bu konu hakkında hiçbir bilgim yok ve sadece meraktan soruyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Merhaba!
CEO olmak, aslında bir meslek mensubunun, özel sektör içindeki ulaşabileceği en yüksek makamdır denilebilir. Bu makam, o şirketin patronu gibi olmanızı sağlar. Patron her şeyi kurup gider ve yerine bir sürü müdür bırakır, işte siz bu müdürlerin başında patrondan sonra gelen ikinci adamsınız. Bu anlamda CEO olmak için önce profesyonel bir meslek elemanı olmalısınız. Misal sağlık sektörü için doktor, diğer sektörlerde hukuk, siyasal bilimler gibi olabilir. Herhangi bir bölüm kıstası pek olamaz. Çünkü her sektör kendi içinde farklıdır.
- Çok iyi derecede bir kaç tane yabancı dil biliyor olmalısınız.
- Lisans / Y. Lisans / Doktora dereceleriniz olmalı.
- İş tecrübeniz en az 10 yıl ve daha üstü olmalıdır.
- Bulunduğunuz sektörü, rakipleri ve tedarikçileri çok çok iyi bilmelisiniz.
Yani anlayacağınız tepeden inme CEO olmak zor. Anca patronun oğlu/kızı olmak lazım tepeden inme CEO olmak için hal böyle olunca insan yıllarını da verse idari müdürden daha ileri gidemeyebiliyor çoğu zaman.
Maaş hususuna gelirsek, maaşlar en düşük 10K civarı, en yüksek ise bir sınırı yok.
Mesela APPLE CEO' su satışa göre maaşını ayarlayabilir. WV CEO' su aynı şekilde araç satışı yani performansa göre kendi maaşını yükseltebilir.
Ülkemizde ise en düşük CEO 10K civarı, en yüksek CEO ise 80-90K civarı alıyordur.
Tabi 100K üzeri alanlarda vardır eminim ama bu kişilerin firmaları daha geniş çaplı işler yapıyordur.
Durum bu şekilde. Umarım faydalı olmuştur.
Saygılarımla...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yani şu dönemde bölüm çok önemli değil. CEO olmak için iş yapabilme becerisi yüksek olması lazım. Bunun yanında donanım da en az 2 yabancı dil yüksek lisans doktora. Bu gibi şeyler değer katar. Hani iletişim becerisi falan var ama. öyle lastik pazarlamıyorsun. Bildiğin şirketten şirkete değişecek büyük meblalar olan antlaşmalar imzalıyorsun. Kendini çok iyi geliştirir ve becerdin gösterirsen. CEO luktan CEO luga transfer olabilirsun. Bizzat gördüm. Şirketten güzel bir pay. İstediğin araba ev falan. Tabi büyük şirketler için konuşuyorum. Yoksa orta ve küçük ölçekli şirketler de var orda en fazla müdür olursun. Ama oralarda iyi iş yaparsan onun açık
10 Yorumla
Önce CEO ne demek onu biraz açıklayalım. CEO açılımı Chief Executive Officer yani üst düzey yönetici demektir. CEO olmak için seçkin üniversitelerin genellikle işletme, iktisat ya da halkla ilişkiler bölümlerinden mezun olmak gerekir. Tabiki bu da tek başına yeterli olmaz. CEO'lar şirketin veya organizasyonun yönetim kurulu ile icra kurulunun arasındaki bağı kurar, yani şirketi finansal, idari ve operasyonel olarak bizzat yönetir. Tabiki bu aşamaya gelmek kolay değildir. Bu kadar yükselebilmek için büyük şirketlerde veya holdinglerde uzun süreler profesyonel olarak çalışmak gerekir.
00 Yorumla
+1 yılCanım CEO olmak için belli bir bölüm okuman gerekmiyor. Öyle bir bölüm yok çünkü. İkincisi bu işler genelde doğru yatırımlar ve ticari zekayla oluyor. Üniversite okumak vs şart diyenler iyice saçmalıyor. Bill Gates , Mark Zukerberg gibi dünyanın en zengin CEO lari Harvard Üniversitesini terkedip kendi işlerini kurmuşlar. Üniversite sana artı birşey illaki sağlar ama şart diye birşey yok. Ama dersen ki beni yönlendirecek bir bölüm istiyorum mühendislik okumalısın yazılım programlama alanında gelişim daha kolay oluyor. Bide en en en önemlisi bence pratik ve ticari zekaya sahip olmak
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
20Cevap

Merhaba 🎉
İşletme, Endüstri Mühendisliği, Halkla İlişkiler gibi bölümlerinden birini okumanız gerekmektedir.
Ancak bu fakültelerden bir ya da daha fazla diploma aldıktan sonra deneyim sahibi olmak çok fazla aranan bir özelliktir yani bu durum yıllarınızı alabilir.
Maaşları 10 binden başlıyor diye düşünüyorum. Başarılar dilerim.00 Yorumla
+1 yılBızım ışımz makıne ve oto parcası imalatı oldugu ıcın dunyayı imalat fabrikalarını fuarları geziyoruz ceo olmak ıcın okul okumaktan önomlı başarılı kendini geliştirmek gerekir tabi oncelıkle de erkek ister şirketler bizim ceo muz amcamdır tabi ıkı okul okumuş 5 dil bazen konuşurken benim kafa gidiyor 🙂🙂
02 Yorumla- +1 yıl
Nasıl çalışıyor peki neler yapıyor?
- +1 yıl
İşine gore degışıyor dunyanın her yerini geziyor tabi bilgi birkim tecrube cok bende makine bitirdim benim bir aydaki tasarımı o 20dakıkada kafandan yapıp programa yukluyor uretım pınlma pazarla satınalma her iş ondan soruluyor gorundugu kdar kolay iş degıl hele bayan ıcın cok xırdur
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 992 cevap paylaştı. Ceolukta belli bölüm şartı yok. İşine hakim olacaksın, ciddi bir yönetim yeteneğin olacak. Mühendissen, alanı olduğun konuya iyi derece de hakim olman gerekli. Hemen ceo olmuyorsun, ha özel özel durumlar varsa olursun o başka. Zamanla alanında yönetici konusunda iyi olduğunda zaten ortaya çıkıyor.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 544 cevap paylaştı. Dostum bölümle alakası yok. X bir meslekte uzmanlaşmış, o meslekle uğraşan insanlarla irtibatı olan, en az bir yabancı dili olan ve kendini iyi pazarlayan, ikili ilişkileri kuvvetli kişiler. Maaş civarı diye bir şey yok. Türkiye'de yıllık 1 milyon ve üzeri rahat kazanırlar. Ama bu parada bizim için çok. Apple, Samsung, bmv CEO ları yılda 4-5 milyon dolardan fazla kazanıyordur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCeo olmak için ya iyi bir işin yüklü bir gelirin olması ya da bir fikir oluşturup deumunda yoksa durumu çok iyi olan biri senin görüşünü beyenim ona oara ödüyor işte o şeye bağlı olarak büyütüyorsun şirket kuruyorsun vb ve oranın başkanı kurucularından biri olup yüklü miktarlar kazanıyorsun benim bildiğim böyle ama yanlışlarımda olabilir 😊🙂🤷🏻♀️
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılCeo olmak için özel bir bölüm yok öyle ha diyince de olmuyor yükseliyorlar zamanla.
03 Yorumla- +1 yıl
İşletme diye bi bolum var. Endustri mesela. Hanimfenedi bunu neye dayanarak soyledi. Son zamanlarda makinecileri de idsri kadrolara aliyorlar.
- +1 yıl
@smurfLife0 Şirket neye yönelik hizmet veriyorsa o alanda birini yönetici olarak seçebilir işletme mezunu olmasına gerek yok tıbbi cihazlar üreten bir şirkette biyomedikal mühendisi de ceo olabilir; ilaç şirketinde eczacı, kimyager, doktor vs de ceo olabilir. Bölüm şartı yok yani bunu demeye çalışıyorum.
- +1 yıl
Himm olabilir.
Bölüm değil üniversite önemli.
minimum ayda 100 bin tl
Torpil ile ceo olamazsın20 Yorumla
+1 yıl2 yıllık CEO iktisadi ve idari bilimleri okuyup direkt bir holdinge Ceo olarak atanabilirsin. 70 80 bin lira maaş ile başlarsın. Uzaktan eğitim ile başlıyorsun şimdilik. Şimdiden hayırlı olsun.
01 Yorumla- +1 yıl
😒
+1 yılBahsettiğin nüfus memurluğu değil maalesef, bölüm ile alakası yok. Fazlasıyla iyi bir kariyer ve para istiyor. Çok para kazanmak için, çok para harcamak gerek. 😄😄
10 YorumlaGenellikle babadan oğula kalıyor bu tür işler öyle yürüyor eğer bir başlangıç yapacaksan türkiyedeki tek tük iyi olan birkaç üniversiteden mezun olmalısın boğaziçi gibi ve adını duyurmalısın çok geniş çevren olmalı ve milyoner olmalısın ama dediğim gibi zengin insanlar tarafından kurulup aile boyu devam ediyor genellikle öyle kolay değil yani
00 Yorumla
+1 yılCeo olmak zor değil sadece uzmanlık gerektiren konulara hakim olmalısın. ama mutlaka Yüksek Lisans yapmalısın. ya da doktora
02 Yorumla- +1 yıl
Siz hariç herkes sanki kutsal bir işmiş gibi zor demiş. Hangisi doğru çözemedim
- +1 yıl
Örnek vermek gerekirse bir otomotiv ceosu düşünebilirsin.
Mühendislik mezunu ardından belli bir yerde yöneticilik yapıyorsun. tabi o size kalmış bir durum. ardından bazı iş ilanlarında CEO aranıyor denmez. X firması için üst düzey yönetici aranıyor diye de aranmaz. Siz iş ararken cv falan uğraşmıyorsunuz onlar sizi buluyorlar.. öyle öyle bir bakıyorsunuz ki bir otomotiv şirketinde ceo (üst düzey yönetici) sıfatıyla masa başındasınız.
Hayırlı Olsun.
İşletme, halkla ilişkiler, uluslar arası ilişkiler, finans..
00 Yorumla
+1 yılHerhangi bölüm gerektirmiyor. Genelde iktisat veya işletme okuyanlar oluyor ama herhangi bir şirketi kurmak için veya başına geçmek için, ilgilendiğin alanım tecrübesine erişmen şart. Hukuk şirketidir, CEO'su hukukçu olabilir mesela.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 600 cevap paylaştı. Ceo olmal için iyi bir üniversite okumanın yanısıra yillarin deneyimi gerekir
00 YorumlaCEO böyle birşey değil. Okuyarak öğrenilmez deneyimle olur.
00 Yorumla
+1 yılçalıştığın şirkete göre değişir ceo var 30 40 bin alır ceocuk var 80 bin alır şirket kapasitesi potansiyeline bağlı :)
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılNolur bunu sormadım de , yanlışlıkla klavyenin üstüne oturdum o sormuş de
01 Yorumla- +1 yıl
Bilmiyorum soramaz mıyım?
+1 yılsen olamazsın boşuna uğraşma :D
010 Yorumla- +1 yıl
Uğraştığımı kim söyledi? Ayrıca olamayacağımı nereden biliyorsunuz?
- +1 yıl
Burası Türkiye tanıdğın torpilin oyun buyun olmadıkça ceoluğa ulaşman çok ama çok zor boş hayallerin peşinde koşma
zengin olmak bir hayal 5 senede 1 milyon tl sahibi olmak bir hedeftir aradaki farkı anla - +1 yıl
Ya varsayalım ki boş hayaller peşinde koşuyorum bundan size ne?
- +1 yıl
Ayrıca nasıl bu kadar emin konuşuyorsunuz. Belki torpilim var belki çok başarılıyım nereden biliyorsunuz? Herkesin içi haset dolmuş arkadaş ! İnsanlar birbirine destek olacağına köstek oluyor
- +1 yıl
başarılı insanların başka insanların yorumlarına ihtiyacı yoktur boş kuruntu bunlar :D
- +1 yıl
Hahahah başka insanların yorumunu mu istemişim ben? Dikkatli okuyun isterseniz. Bilmediğim bir şeyi sordum bilmem farkında mısınız? Sanmıyorum ama :)
- +1 yıl
farkinda degilim soruyu gorunce icerigi okuma ihtiyaci duymadim
- +1 yıl
Biz buna halk arasında önyargı diyoruz
- +1 yıl
Bir de kötü bir kalp :)
- +1 yıl
bence heves kirmak tatlim
+1 yılSenden ceo olmaz kurban
00 Yorumla
+1 yılceo demek aile şirketi demek :D
00 Yorumla
+1 yılCeo ile ilgili bir bölüm yok.
00 Yorumlaendüstri , bilgisayar müh
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşletme okumak gerekiyor diye duymuştum.
00 Yorumla
+1 yılkpssden 80 alman gerek.
00 Yorumla
+1 yılKpss ile ataniliyor.
00 Yorumla
+1 yılIsletmeee
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİktisat ekonomi falan
013 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılCEO mu olmak istiyorsunuz
- +1 yıl
Hayır, sadece merak ettim o kadar
Cevap sahibi+1 yılPeki anladım insanın sinirleriyle oynuyorlar demi dksjs
- +1 yıl
Fazlasıyla
Cevap sahibi+1 yılNeden biliyor musun
Cevap sahibi+1 yılKarakaşlı karagözlüsun
- +1 yıl
Ne alaka
Cevap sahibi+1 yılYürümeye çalışıyorlar ama beceremiyorlar sanırım sen de geroliyosj
- +1 yıl
Sanmam
Cevap sahibi+1 yılSence neden peki
- +1 yıl
Ne bileyim ben ne diyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılGerginsin tkp ettim gormedinz galiba
Cevap sahibi+1 yıl?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi