Bundan 20 yıl önceki yıllar civarında atanmak okumak daha bir kolaymış sanki 2000 dönemlerinde 1990 2005 yılları arasında Türkiye fazla olmasa da zorunlu olarak küçük bir değişim içerisine girdi eeee o dönemlerde doktor açığı öğretmen açığı polis açığı memur açığı bir sürü meslek açıkları vardı Talep az olduğu için daha kolay iş sahibi olunabiliyordu Ve sınavlar günümüzde ki kadar zor değildi Ben böyle düşünüyorum
Şimdi ise Türkiye de okumak hayli bir zor Okusan bile işsiz kalma ihtimalin çok çok yüksek Yani gelipte 40 45 yaş kesim memur öğretmenler vs okuyun ben şöyle okudum böyle okudum diyip kendilerini övmesinler 2 + 2 yi toplayanın memur olduğu dönemde memur olmanın ne zorluğu olabilir ki?
O zamanlar liseden mezun olan öğretmen olabiliyordu. Bu kişilerin öğrencilerinin yaptıklarının sonuçları olarak bunların görülmesi normal geliyor bana ama tabiki de çok daha iyisini hak ediyoruz ülke olarak
Her dönemin kendi zorluğu var okumak kolay olsaydı herkes okumuş olurdu ama çok az kişinin okuduğunu görüyoruz. O zamanlar kişilerin üzerinde ev geçindirmekle ilgili ciddi bir baskı vardı, okumayı tercih etmek hayata geç atılmak anlamına geliyordu. Bilgiye erişim de bu kadar kolay değildi doğru düzgün okul bile yokmuş, günümüzde herkes her şeyi hemen öğrenebildiği için daha ciddi bir rekabet ortamı var.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
eskiden internet olmadığı için bilgiye ulaşmak daha zordu ve okumak için şartlar da elverişli değildi bazı aileler için. her dönemin kendine göre zorluğu var ne yazık ki. ama şimdi her yerde üniversite var ama bu kadar mezuna gerek var mı orası bilinmez
şu an memur olmak çok zor yeterli puanı alsan bile alım olmadıktan sonra ortada kalıyorsun aynı sorunu şu an ben yaşıyorum puanım var ama alım yok. Bizim anne/baba jenerasyonu daha şanslıymış her açıdan resmen.