Öğretmenlikler ve Tıp (yandalları) dışında nedir?
NOT :ev hanımlığı bir meslek değil
NOT :ev hanımlığı bir meslek değil
Herşeyden önce tesettürlü olsun olmasın tüm Müslüman bayanların dikkat etmesi gereken şey ortamın nasıl olduğu. Ortamda islami kurallara dikkat eden bay (lar)-bayan (lar) varsa bence o ortamda çok rahat çalışabilirsin. İslami kuralları da tesettürlü bayanlar anlayabilirler sanırım. Bilmeyenler için; bir bayan ile bir erkeğin baş başa kalmaması gerektiğidir. Resulullah (s. a. s.) şöyle buyurmuştur: "Kim Allah'a ve ahiret gününe iman ediyorsa yanında mahremi olmayan bir kadınla yalnız kalmasın çünkü üçüncüleri şeytandır" (Ahmed b. Hanbel, I, 222; III, 339; Buhârî, Nikâh, 111) Umarım gönlünce olur herşey. Tüm Müslümanlar için...
Diyetisyenlik. Bende kapali bir bayanim. Diş hekimliğinde olabilir ama özel acip sadece bayanlara calisirsin. Zira diğer turlu beklenmedik yakınlaşmalar oluyor. sözel olarak bilmiyorum. Pdr olabilir. Bir suru imkani var.
PDR yi biraz açıklar mısınız
Peki teşekkür ederim
sen kendi gözünde tesettürlü bir bayan için uygun olmuyan meslekleri sıralasana.
ben fazla bulamadım da.
istihbarat teşkilatlarında ya da orduda felan bikaç konuma sokmazlar şüphesiz.
onun dışında "uygun" tabirin nedir?
yani kafalar karışıyor. imkansız olmamakla uygun arasında gidip geldim.
[bir tıpçı esprisi; Hangi durumlarda rektal tuşe yapılmaz?]
[cevap: a) cerrahın parmağı yoksa yapılmaz. b) hastanın makatı yoksa yapılmaz.]
her meslek
Hiçte öyle olmuyor
onu işyerinde şeresizler yapıyo işte yoksa her mesleği yaparsın
Okulda da yapacaklar iş yerinde de ama okumak istiyorum o yüzden sordum belki tavsiye edebilecekleri bir meslek vardır diye
sen aklın neye yatıryoki doktor hemşire kapalı öğretmen görmedim ya da ben bitireki 11 sene oldu su anda durum nedir bilemem mühendisde olsan işini biliyosan sorun olmaz
Tesettür yasak değil artık ama biraz muhafazakâr yetiştirildim her meslek bana uygun mudur mesela mühendis dedin iş yemekleri olucak veya işçilerle sürekli muhattap olmam gerekecek yeri geldiğinde
kimsenin senin hakkında ne düşündüğü önemli değil ben işçi olsam sen mühendis olsan ne güzel kapalı derim geneli öyle der ama mühendisler farklı oluyo biraz bu konuda sana en uygun sağlık gibi ama tıp okursan
Tıpta yapamam
Hemsirekik olur ya da vardir illa bir meslek muhafazakar is yerlerinde muhendis olabilirsin
Hemşirelik olmaz bana göre değil
Ozaman muhendis olursun
Ne mühendisi :)
Gida mesela
Olabilir
Tekstil olabilir
tşkler :)
Cevap
15Cevap
Ben malî müşavir de muhasebeciyim. Yeni kapandım ve açıkken insanların bana bakışlarıyla kapanınca olan bakışlarına şahit oldum. Çok üzüldüm bugün bir tane kadın geçerken değdim kendini çekti bayağı açık ve süslü bir kadındı öyle üzüldüm ki ben açıkken böyle bişey görmedim insanların bakışları aşşağılıyıcı kapanınca Allah yardım etsin
Kesinlikle böyle bu yüzden çok üzülüyorum
Nefret ettim insanlardan ben kimseyi açık diye aşsağılamıyorum kendimde açıktım bir ay bile olmadı ama insanlar neden inançlara saygılı değil daha doğrusu sadece islam rahatsız ediyor insanları rahibe olsam bu kadar aşşağlık bakışlarla karşı karşıya kalmazdım
Allah Yardımcıları olsun bizi dışlayanların doğruyu görmelerine yardımcı olsun ne diyebilirim
Bende tesetturlüyüm bir avukat yanina sekreter ariyordu beni gorusmeye cagirdi cv doldurttu bana herzaman kapalımısın dedi gercekten inanamadım bunu soyleyen bir avukat bir de başörtü yasağı kalkdı ama insanların kafasındaki yasak kalkmamış bunu bir çok kez yaşadım ve bunu bir mesele olması bile mide bulandırıcı çok yazık gerçekten 2020 de bile bunların konuşulması mesele olması
Istediginiz her meslegi yapabilirsiniz ki :) Yani sınırlamayın kendiniziii tesettur engel degil en cok istedginiz isi yapin bence hem isinizde mutlu olursunuz hem vaktiniz sıkılarak gecmez hemde daha basarili olursunuz
moda tasarımcılığı , iş sağlığı ve güvenliği kamu personeli. tekstil mühendisliği, bil. müh. işletme.. hepsine tesettürlü olarak girebilirsin
İstediğini yaparsın. Mesela inançlarımız aynı değil sizinle. Ama ben her türlü farklı bir gözle bakmam. Özgürsün sonuçta.
Müslüman olmayanlar tesettürlülere karşı Müslümanlardan daha hoş görülü :(
Yanlış anlama ama gerçek müslümanlık onlarınki gibi değil.
Her mesleği yapabilirsin kardeşim şimdilik bazı kamu ve üniler hariç her yerde çalışabilirsin..
Yani kapalı diye meslek seçme olmazsa canım her iş olur bn bir bşzimm meslekte bide askerde görmedim. Heryerde çalışışabilirsin sadece doktor yani sağlık biraz sıkıntılı olabilir ama en güzeli dersen öğretmenlik bnmniçin
Alnının akıyla yapılan her iş yakışır kapalı açık farketmez.
Keske herkez boyle dusunse ama insanlar koyun gibi kimse dusunmek istemiyor nereye cekersen oraya geliyor geneli
tesettürlü otobüs şöförü bile var bu ülkede.. sen nerede yaşıyosun?
Ben mi kuruntu yapıyorum :)
Aslında hangi mesleği gözüme kestirtsem hep hevesimi kıran birileri oldu bu yüzden yapabileceğim bir meslek yokmuş gibi geliyor ama okumak istiyorum
devlet önünü açtı hiç sorun sıkıntı yokki benim bildigim her mslekte çalışma imkanını var.
Malesef her mesleği yapamiyoruz Kim demiş derseniz, Allâh'ın (c. c) emridir. örneğin polis olmak istiyordum artık olamam çünkü polisler pantolon giymesi zorunlu tesettürlü bir kadın giyemez günah :(
Şöyle bisi olmuyormu ya mesela giysen ve üstünden uzun bisi giysen olmuyormu ya
@Adimdansananeasko Şimdi bizim dinimizde pantolon diye bir şey yok. Bunu anne babalarımız bile biliyor. Yani normalde kızlar hiç pantolon giyemez zaten. Yani tesettür pantolonla olmuyor. Youtubeda bir sürü video var tesettür hakkında , en kapsamlı bilgileri ordan bulabilirsin. :)
Eskidendi o şimdi asker polis bile olabiliyorsunYapamazsın edemezsin diyenlere bakma
Adli tıbbin bazı bölümleri ve bayan gasilhane de olabilir
giyim mağzasında kasıyer ya da tezgahtar olabılır
her mesleği yapabilir, her meslek uygundur
bimde kasiyerlik =D
Komik mi
@Klaushybirds genelde bimde ki kasiylerin hepsi türbanlı o yüzden dedim
hepsinin hakkından da gelir tesettürlü bir bayan
Sekreter :D
Mimar muhendis
şimdiki dünyada 0
Çok kısıtlı..
e-5 yanyol