1 senede güzel sanatlar üniversitesi hiç bir teknik olmadan atölyeye giderek 1 yıllık bir çalışma ile kazanılabilir mi yoksa belli bir altyapin mi olması lazım çizdiğim resimler şöyle?
Güzel Sanatlar Üniversitesi 1 senede kazanılabilir mi?
merhaba ben 6 yıl eğitim almış ve gsf kazanan biri olarak yazıyorum öncelikle hangi bölüm istiyorsun ona kessin karar vermelisin başlayalım. Ben güzel sanatlar lisesi mezunuyum ama şansıma okulun 2. mezunlarıydık ve bu okulda çok eksik olduğu yeni olduğu anlamına geldiği gibi bizim çok az eğitim aldığımız anlamına da geliyor :) :) :) . 11. sınıfta bir kursa kayıt oldum ve çok iyi geldi bana 2 3 yıl kursta eğitime devam ettim liseden mezun oldum ama hala kursa devam ediyordum ve Mimar Sinan da nü dersi veren bir hoca kursumuza geldi çizimlerimi görünce burada bir ressam var dedi ÇOK GURULANMIŞTIM DAHA çok asıldım çizimlerime ve gören herkes bu kız Mimar Sinan'ı Dokuz Eylülü kazanır dedi neyse zaman aktı geçti sınav zamanı geldi eee yetenek sınavlarında hangi üniversitede girmek istiyorsan şehre gidip üniversitenin içinde sınava giriyorsun bende mecbur öyle yaptım ilk eskişehir sonra İzmir ardından konya ve ankarada girdim sınava eskişehirde olmadı İzmir 3 4 aşamalıydı ve çok talihsizliğim oldu çizimi benden kötü olan kişi bile kazandı izmirde. Arabada uyudum 2 3 saatlik uykuylaydım ve elim titriyordu uykusuzluktan kısaca ton atmadan duramayan kız sınavda yorgunluktan ton atamadım o öyle oldu ankarada sınava 30 dk geç kaldım konyada yolda giderken her durakta kustum hepsi aksilik ve asla ben yaparım veya yapamam dememeli insan çünki kessin diyerek çıktığım yolda başıma gelmeyen kalmadı Çizimlerine gelirsek ton bakımından bakarsak eğitim almamış birine göre tonun güzel fakat yönleri doğru değil internetten araştırarak bile %20 öğrenebilirsin veya youtubeden videolar izleyerek de 1 yılda kursa gelip kazananlar var ama doğu tarafında hepsi ve puan çok önemli çizimin dehşet bile olsa puanın düşükse alta düşersin ve kazanma olasılığın azalır veya çizimi kötü veya hatalı olan biri puanı çok yüksek ise % 45 kazanma olasılığı var merek ettiklerini sorabilirsin
Güzel sanatlar fakülteleri 1 yıllık "sağlam" bir çalışma ile şansın da yaver giderse kazanılabilir. Sağlam çalışmadan kastım haftanın en az 6 günü en az 10 saati çalışmak. Seni çalıştıracağını iddia eden atölyeler olacak, bir atölyeye başlamadan ve dünyanın parasını ödemeden önce geçmiş senelerde öğrencileri senin istediğin okula sokabilmiş mi diye kontrol etmeni öneririm. Senin istediğin okul diyorum çünkü okulların öğrenciden beklentisi farklı olduğu için, sınav sistemleri de farklıdır. Seni, senin istediğin okula hazırlayabilecek bir atölye bulmalısın. MSGSU ve Marmara teknik ister, kompozisyon ister. Çok güzel portre çizmek yetmiyor maalesef. Sağlam perspektif, anatomi, ışık gölge bilgisine ihtiyacın olacak.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
9 Eylül üniversitesi güzel sanatlar resim bölümü sınavında resim sınavında 98 aldı mülakatta 70 verip sınavda 68 alan asifteyi aldilar.. Neden çünkü o asifte profesörden ders almıştı sınav öncesi. Bizim yüksek okullarımız böylesine rezil.