Merhaba bir şey sormak istiyorum haftaya üniversire sınavına giricem diyelim ki ben bahçeşehir üniversitesinde ücretli hukuk kazandım. Ve okuyorum ama okuduğum sırada Aynı zamanda tekrar baştan yks ye giriyorum ve seneye tercihlerimde yine bahçeşehir üniversiteside bu sefer hukuk fakültesini tam burslu kazanıyorum. Peki bu sorun teşkil eder mi ösym der mi bu kız zaten bu okulda aynı bölümde okuyor diye bakar mı nasıl olur bu iş?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSen kazandıktan sonra ÖSYM asla öyle bir şey demez. Ancak tamamıyla ücretliden bir anda tamamıyla burslu falan kazanmak da kolay işler değil. Ancak şöyle bir şey var ki bu sene yerleşirsen seneye girdiğin sınavda okuldan gelen puan yarıya iner. Yani bu sene 400 aldın okuldan da 40 puan geldi diyelim, seneye o okuldan gelen puan 20 olur. Bir sonraki sene düzelir yani iki sene sonra yine 40 almaya başlarsın.
Ancak bu sene öyle başlayıp seneye tam bursluyu kazanman ÖSYM açısından sorun teşkil etmez.09 Yorumla- +1 yıl
Peki okul bu duruma nasıl bakar? Yani beni ücretli kontenjanından silip burslu kontenjanına alır mı sonuçta kazandım
- +1 yıl
Dezavantajı okul bir 1 daha uzayacak ve obp yarınya inecek başka dezavantajı yok dimi
- +1 yıl
Sen sıralama ile kazanıp girdiysen alırlar mecburen yani yeniden tercih yapıp kazanıyorsun almama gibi bir ihtimal yok. Derslerini de saydırırsın vermiş olursun sanırım bu senekileri de.. Ama yeniden bir kayıt silip diğerine tercih yapman gerekir. Detaylara tam hakim değilim soruda ÖSYM sorun yapar mı diyordu ben de yapmaz diyorum xd
- +1 yıl
Aa ders konusunda vermiş olur muyum nasıl yani 3. Sınıftan mı başlayacağım yani bu işi yapıp 1 yılımı nasıl kaybetmeyebilirim
- +1 yıl
Şöyle ki ders saydırma diye bir mevzu var. Eğer müfredatlar tamamıyla aynı ise krediler falan örtüşüyor ise, üniversiteye başladığında diyorsun ki, ben bu dersleri verdim. Buyrun bunlar da transkriptte verdiğime dair belge. O zaman o dersleri almazsın eğer dersler aynı ise.
Ancak bu genelde yatay geçiş falan yaptığında olur. Kayıt sildirip tekrar kayıt yaptırdığında olur mu onu bilemiyorum. s - +1 yıl
Peki bir şey daha sorucam. Tekrar sınava girmeyi unut ben bu sene %50 bursla kazandım hukuk fakültesini. Son 3 yılı tam burslu kazanmak için neler yapmam gerek yani ne yaparsam kesin olarak burslu okurum sınava girmeden notlarımı iyi tutsam falan filan ne yollar var
- +1 yıl
Bu üniversitelere ve onların kurallarına göre değişir. Bu konuda da sana şunu söyleyebilirim, mesela birçok üniversite İKİNCİ ÖĞRETİM yani akşam okuyanlar bir harç parası ödüyor mesela. Ama eğer dönem sonunda %10a girerlerse kendi aralarında onlardan harç ücreti almıyor. Yani 100 öğrenci var diyelim, ilk 10a girenler o sene ikinci öğretim parası ödemiyor.
Sizin üniversitenin de böyle kampanyaları falan var ise o zaman indirim olabilir. Ancak böyle bir kampanya yok ise bir şey ifade etmez başarılı olman indirim anlamında... :) - +1 yıl
Bir sorum daha var yatay geçişte hem bölüm hem üniversitemi değiştirebilir miyim
- +1 yıl
Evet ama o zaman sıfırdan başlarsın. Onu iyi bir arastirmalisin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne