Yurt disinda yüksek lisans yaomak istiyorum 2.70 sizce iyi mi? yeterli midir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Merhaba.
Aslında bu durum yani yurt dışında yüksek lisans yapmak için 2,70 ortalamanın iyi olup olmaması sizin gideceğiniz ülkenin üniversitesine göre değişiklik gösterir. Genel anlamda 3 ortalamaya sahip olma amacında olursanız işiniz daha kolaylaşır diye düşünüyorum.02 Yorumla- +1 yıl
Ayrica Avrupa Birliği vatandasliğim var bu işimi kolaylastirir mi?
- +1 yıl
Dediğim gibi her üniveritenin kendi koyduğu kurallar vardır. Bu sorunuz içinde gitmeyi hedeflediğiniz üniversitenin resmi sitelerinde araştırma yapmanız gerek. Ama şu konu net ki : üniversite, yüksek lisans için kaç ortalama istiyorsa ona göre yapmanız gerekiyor.
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,6b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, yurt dışında yüksek lisans yapmak için genelde minimum 3.00 genel not ortalaması istenir fakat 2.70 ortalama da kötü bir ortalama olmadığı için bu ortalamalar civarında da öğrenci alımı olur. Hangi üniversiteler alıyor ve diğer koşulların tam olarak neler olduğu hakkında tam bir bilgiye sahip olmak için gitmeyi düşündüğünüz üniversitelerin resmi web sitelerini incelemenizi tavsiye ederim. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
00 Yorumla
Yüksek lisans için asgari bir ortalamadır.
Doktora için yeterli olmayabilir. Tabi bu üniversitelerde değişiyor.
Y. Lisans asgari not ortalaması 2.50 ve üzeri olmalıdır.
Doktora da ise en asgari 2.80 ve üzeri olmalıdır. Yani sizin ki ortalama ve asgari bir not ortalamasıdır. Diğer adayların önüne geçmek için bira düşük bir not, imkan varsa artırılsın.013 Yorumla- +1 yıl
Lisans ortalaması %50 bazen %60 + Bilim sınavı %30 veya % 40 geriye kalan ise %10 yabancı dil sınav puanı. Buna göre bir puan hesaplanıyor ve adaylar buna göre sıralanıyorlar. İlk üç veya beş veya on kişi açılan kontenjana göre alınıyor. Yani yapmanız gereken şey ilk önce ortalamayı yükseltmek sonrasında ise teorik bilgilerinizi kuramsal bilgilerinizi artırmak olacaktır. Zira bilim sınavından düşük alan biriyle boşuna vakit geçireceklerini pek zannetmem. Referans mektubu sadece ek bir etkendir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
2Cevap
+1 yılPek iyi değil. Bir ortalamaya iyi diyebilmek için bence 3.50 ve üzeri olması gerek. Yüksekte vs 2.70 şöyle böyle iş görür.
00 Yorumla3 üstü iyi
05 YorumlaNormal mezun olduğun ortalama yetiyor yani
00 Yorumla
+1 yılHayır en az 3 üstü
01 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026