Ogretmenlik zormu? Ve gelecegi parlakmi? Baska bir sehire atanmak istemem ama bayana ideal bir meslek Aslinda.. bu bolumleri okuyan ya da mezun olanlar varsa lütfen bilgilendirsin? 21 yasindayim yurtdışından geldim lise mezunuyum. yös sinavina giricem seneye.. duzgun yorumlarinizi beklicem tesekkurler.
Cevabın nedir?
+1 yılatanman zor olur bende ycs girmisdim zamaninda almanca ve sinif ögretmenlik yazmisdim alm. ögretmenlik kazandim gitmedim nedeniyse atanmasi yok denilecek kadar az ve alman vatandasiyim zaten kpss giremem... iki senelik master yapip üniv. ögretim görevlisi olabiliyorsun fakat dedigim gibi pek aranan bir dal degil... sinif ögretmende rakipler daha disli diye düsünüyorum ve genelde liseyi türkiyede bitirdikleri icin konulara daha hakkimler tabi calissincayda kazanilmicak birsey yok... özellikle mat. cok farkli isliyorlar... ögretmenlik tabikide gelecek vaat eden bir meslek fakat sinifda özelikle atama bekleyen cok diye biliyorum... pdr daha iyi hem yurt disindada yapabilirsin
04 Yorumla
Soran+1 yılAlmancimisin :)
- +1 yıl
Ne yazıkki:-( sen hangi ülkedeydn? Eic icin tskler
Soran+1 yılBende almanciydim cok sukur mazide kaldı :)
- +1 yıl
:-) sevndm adına belki benm için de bir gün mazide kalır bakalm sana başarılar dilerim
Gizli Üye(30-35)+1 yılpdr çünkü sınıf öğretmenliğinin önü şu an kapanmaya başladı atanması zorlaştı yakında pdr için de durum zorlaşıcak ama bir süre daha açık var.. ayrıca sınıf öğrtmeni olursan köye gitme olasılığın çok yüksek ama diğer şekilde daha iyi bir yerde hatta lisede görev yapabilirsin ve sınıf öğrtmneliği daha zordur pdr daha iyidir ama buda insanları dinlemeyi sorunları çözmeyi vs seviyosan yoksa zorlanırsın
00 Yorumla
+1 yılsınıf öğretmenliğinde iyi kötü herşey karşınıza gelir. ama pdr de herkes gelir sorunlarını anlatır, içiniz şişer. bilgisayar başında olursunuz sürekli ve öğrenci gelmediği zamanlarda rahat olursunuz. bilgisayar başında sıkılmazsanız bir ömür boyu pdr öneririm.
08 Yorumla
Soran+1 yılPdrmi okudunuz
- +1 yıl
ben değil bir arkadaş.
Soran+1 yılMemnunmu
- +1 yıl
şu an öğrencilik kısmında. ancak rehber öğretmenlerinin yakındıkları genel durum bu. bizim lisede de vardı.
Soran+1 yılNeden ki neyden sikayetciler
- +1 yıl
sürekli oturmaktan ve sürekli dert dinlemekten.
Soran+1 yılEvet ama bubu biliyorlardi oyle degilmi gec kalinmis bazi seyleri farketmek icin sebebi nedir
- +1 yıl
davulun sesi uzaktan hoş geliyor ya, onunla alakalı galiba.
Her işin kendine göre zorlugu vardır, sınıf ögretmenligi çok zor ve geçen sene çok arkadaşım sınıf öğretmenlıgınden beden ve müzik ögretmenligine geçti , pdr ye bişi diyemicem ^^
11 Yorumla
Soran+1 yılTıbbi dokumantasyon ve sekreterlik nasil Sence?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
8Cevap
sınıf öğretmenliğinin atanması daha zor ayrica sinif ogretmenligi esit agirlik ders olarak. pdr egitim ve psikoloji dersleri aliyo yani sözel. meslege gectigin zamanda pdr kesinlikle cok daha rahat. kisaca oyum pdr'den yana
00 Yorumlaöğretmenlik alanına göre değişir, sınıf öğretmenliği seçme bence, pdr iyidir ama elini çabuk tut biz bu nüfusla onunda canına okuruz, şimdi ihtiyaç var ama çok gitmez yani.
10 YorumlaŞuanlık tabikide pdr. Sınıf öğretmenleri atanamıyor. Ama sen yinede okuyan ve mezun olan kişilerle görüş 4 sene sonrasını tart. Ama illa iki seçenek arasında kalıyorsan ben olsam pdr seçerdim.
07 Yorumla
Soran+1 yılIlerde pdr de olcek diyolar ama:/
- +1 yıl
İlerde dediğin 5-6 sene gider belki. Sınıf öğretmenliğinden iyi olur gibime geliyor her türlü. Ama tabiki ilerde pdrde kötü olabilir ama sınıf öğretmenliğine göre daha iyi olacağını düşünüyorum. Sen neden sadece bu 2 seçenek arasında kaldın peki? Yös sınavı nasıl oluyor sayısaldan filanda tercih ediliyor mu acaba? Tıp gibi filan.
Soran+1 yılBen garanti bir isim olsun isterim herkes gibi. Bana kalsa iki senelik de okurum ama pdr nin gelecegi ben bitirene kadar nasil olur bilinmez. Yos sinavida sans isi aslinda. Mat 1-2 den olusan bir sinav 80 sorudan.. ama kazansanda girebilirmisin bilemiyorum.. zorr
- +1 yıl
Garanti işim olsun diyorsan hemşirelik ve diğer sağlık bölümlerinede yönel bence. Hatta tıp imkanı varsa ona da yönel. Ama sınıf öğretmenliği ve pdr arasında bir tercih yapacaksan dediğim gibi pdr tabiki de. Bir tanıdığım arkadaş sınıf öğretmenliği okuyordu- 1. sınıfı bitirip 2. sınıfta kaydını dondurup üniversite sınavına girip pdr kazandı. Yani sırf ataması çok az diye böyle bir şey yaptı. Ama tabi ilerde pdrde aynı durumda olabilir o yüzden facebooktan ya da diğer sitelerden bu bölümlere okuyanlara ulaşmalısın bence.
Soran+1 yılTıbbi sekreterlik Nasil peki :/ bana uygun ama iste bursadan baska yere gitmek istemem
- +1 yıl
2 yıllık ama iyi diye duymuştum o bölümlerle ben ilgilenmediğim için hiç araştırma yapmadım ama sonuçta sağlık alanında olan bölümler genelde iyi oluyor puanlarıda 2 yıllık olmasına rağmen yüksekti diye biliyorum. Yös 'te durumlar daha kolaydır tabi orasını bilemem nasıl oluyor. Bursada tutursa tabiki senin için iyi ama bursada tutmazsa mecbur yazmalısın bence. Sonuçta okuyacağın üniversite önemli değil bölüm önemli. Aile bu konuda ne düşünüyor o da önemli tabiki ama bence sen tam kararını verememişsin sınava kadar çok iyi bir şekilde en iyisini yapabilecek şekilde çalıştıktan sonra kararını ver bence yoksa hayal kırıklığına uğrama derim.
Soran+1 yılKolay degil
sistem yine değişmezse sınıf derim onun onünü açıyorlar pdr ile ilgili düzenlemeler onaylanırsa pdr kısa zamanda tıkanır
02 Yorumla
Soran+1 yılNasil yaa ne okuycam ben
5 sene sonra ne olur diye hesaplaman lazım... ne tabi ki pdr si a q daha okulu bitirmemişsin atıyorsun burada labunya
02 Yorumla
Soran+1 yılSoruma adam gibi yorum yapmaktan aciz insanlar sınıfına hoşgeldiniz derhal şikayet ediliyorsunuz
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 339 cevap paylaştı. Sınıf Öğretmenliği 4+4+4 sistemi ile öldü. 20 25 bin atama bekleyen mezunu var. Geçen sene 1750 kişi aldilar eylülde
00 Yorumla
+1 yılPDR diyorum çünkü iş olanağı çok çok yüksek EGMden aile ve sosyal politikalar bakanlığına kadar her yerde atama şansı olan bi meslek üstüne özelde de çalışılabilir zaten MEBdan bahsetmiyorum kesinlikle PDR
00 Yorumla
+1 yılatama biraz sıkıntı sınıf öğretmenliğinde bence pdr
00 YorumlaPdr kıçıyla kazanıyor parayı rahat ^^
01 Yorumlatabi ki pdr ataması yüksek
00 Yorumla
+1 yılBence pdr hem rahat hem atamasi kolay
02 Yorumla
Soran+1 yılKazanmasina ne demeli?
- +1 yıl
Evet biraz zor tabi
Her türlü pdr.
00 Yorumlatabii ki PDR
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Sınıf ogretmenligi mi pdr mi? Ogretmen arkadaslar varsa yorum yapabilirmi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat