Gençliğin kıymeti nasıl bilinir, gençlik nasıl verimli geçirilir neler yapılmalıdır?

20 yaşındayım, lisede çok hırslı sürekli okuyan izleyen gelişmeye çalışan bi insandım, geceleri bile uyumaz okurdum, sabahlara kadar ders çalıştığım olurdu, 2 gün yarım yamalak uyuyup okul sınavlarına hazırlandığım olmuştu, sonra aşık oldum ve bu durumumdan eser kalmadı, aşk insanı geri çeken bi duygudur derken çok doğru söylemiş Arthur schopenhaur, artık sürekli stalk yapan dikkat çekmeye çalışan biri oldum 17 20 yaşım bu salaklıkla geçti, üniversite sınavına 3. Girişim olacak, yıllarımı kaybettim hiç değmeyecek biri uğruna cok üzülüyorum, ve asla da görmüyorum onu artık. Şu an üniversitede istediğim bölümde olup yine gelişmeye devam edebilirdim ve her şey daha farklı olabilirdi, artık kimseyle göz göze bile gelmiyorum ve tüm sosyal medya hesaplarımı da kapadım. Ailevi sebeplerden de ötürü bu sene de istediğim bölümde olamayacagım, değmeyecek biri uğruna hayatımın iplerini saldım ve tutmaya da geç kalmış gibi hissediyorum. 18 25 yaş arası hayatın en verimli önemli yaşları. Şurada 4 5 senem kaldı onu da b. k etmek istemiyorum. Her şey çok farklı olabilirdi hissi insanın yakasından düşmüyor çok kötü bi şey, zamana paha biçilemiyor. Artık tüm günümü dakikası dakikasına planlıyorum ve kendime acımıyorum attık sadece yapmam gerekenler var. Keşke bi de param da olsa gezebilsem keşfedebilsem. Sizce gençlik nasıl verimli geçirilir peki, siz neler yapıyorsunuz?
Gençliğin kıymeti nasıl bilinir, gençlik nasıl verimli geçirilir neler yapılmalıdır?