+1 yılBen Felsefe okuyorum. Ve bölümümü gerçekten seviyorum. Ama şöyle bir şey var ki sadece okulda dersleri geçip bir şey olabileceğini düşünüyorsan hemen aklından sil o fikri. Zira ataması yok. Ama sana bir kaç tavsiyede bulunabilirim. Okul hayatın içerisinde yapabildiğim her türlü yerde staj yap. Gidebildiğin her türlü seminere, sempozyuma git. Mümkünse sertifikalı olanlar olsun. Ortalamanı yüksek tut yan dal, çift anadal mutlaka yap. Ben şu an Türk Dili ve Edebiyatından çift ana dal yapıyorum mesela. Ama benimki farklı bir boyut onu eğlencesine yapıyorum. Mesela bu yıl Edebiyatı bırakıp, Tiyatro Eleştirmenliğinden yapmayı düşünüyorum bu da sıf okulun tadını çıkarabilmek için ama sanırım Tiyatro Eleştirmenliğinden diplomayı alacağım :) Onun dışında felsefeyle birlikte sana tavsiyem mutlaka açıköğretimden sosyal hizmetleri oku. Ben bu yaz ona başladım. Zira benim en büyük hayalim bir huzur evinde ve yahut bir çocuk esirgeme kurumunda psikolojik danışman olarak çalışmak. Bu sebeple bu yaz kpds'ye hazırlanmayı düşünüyorum. Psikolojiden yüksek lisans yapmak istiyorum. Ha yok, ben böyle alengirli işlerle uğraşamam sadece okuyup mezun olacağım diyorsan dershanelerde öğretmenlik yapabilirsin. Milli eğitimin farklı departmanlarında artık felsefe mezunları kolaylıkla iş bulabiliyor. Araştırmadan okuma. Heves işi değil emek gerekiyor. Okumak olsun diye okunacak bir bölüm değil işsiz kalabilme ihtimalin yüksek aksi takdirde.
52 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim zahmet edip böyle güzel açıklama yaptıgın için :)
- +1 yıl
Hangi universitede okuyosun acaba?
+1 yılçok var
evden işsiz çık, ilk maaşınla geri dönersin
pedagojik formasyonun var mı?00 Yorumla
+1 yılileri gidebilirsen, felsefi bi akım cıkarabilirsin. ama baya kayış koparman lazım... felsefecilerin mesleğine gıptayla bakmaktayım.
11 Yorumla
Soran+1 yılhahah:D
Bende Felsefe okuyorum.Formasyon hakkı var.Akademisyenlik var.Birde eğitim sisteminde değişikler oluyor.Bence önü açık bir meslek.
04 Yorumla
Soran+1 yıltavsiye ediyo musun okuması zevkli mi?
- +1 yıl
Güzel bir bölüm.Ama ben aöf felsefe okuyorum.Aslında bir farkı yok.Yalnız sözel zekayla alakalı bir bölüm.Çok fazla kelime öğrenilmesi gerekiyor.Dil her bölümde olduğu gibi zorunlu.Zaten yeni sistem içinde birçok bölüm artık aöf oldu.Ve eklenmeye devam ediyor.Eğer aöf değilde normal okuyacaksan pdr bölümünü oku bu bölümüde ikinci tercih olarak yaz.
- +1 yıl
Kardes benim sorum olacak sana. formasyon almak hadi yine zor degil ama ondan sonra kpss den cok yuksek puan alip mulakata girmen gerekiyormus ve feksefe atamalari 2034 e kadar yok. yahu cok kafama takiyorum ben okuyorum ama issizlik korkusu benim aklimi cok karistiriyor. ne dusunuyorsun?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
+1 yılbeyoğlu sokaklarında akşamdan kalmalarla felsefe yaparlar :) kitap yazarlar falan felsefe yapan insan yaşamı hayatın sürüklediği popülerizmi kabullenmezler. bu yüzden çalışıp para kazanmak yani memur v.s. gibi şeyleri benimsemezler.
10 YorumlaAnnem felsefe mezunu tabi şuan 50 yaşında. Yapıkredi bankasından emekli. Kendi işini yapmamış kısaca heralde öğretmenlik vs. yapabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılfelsefeyle sosyolojiyi birleştir, toplum davranışlarını inceleyen şirketlerde iş bulursun belki
00 Yorumla
+1 yılBence yüksek lisans yapıp okul da araştırma görevlisi olarak kalmayı dene..
00 Yorumla
+1 yılfen edebiyat mezunları ogretmenlıkten baska bişey yapamıyor kaldı ki onuda kaldırıyorlar . malsef ki bizde bilime argeye dusunceye yer yok .
00 Yorumlaöğretmenlik var bildiğim kadarıyla. okul-dershane özel okul.
00 YorumlaFelsefeyi para için yapanlar gerçek felsefeci değildir. Ama kapitalist dünyada parada gerekli olduığu için , bilmiyorum ne iş yapabilirsin. :)
01 Yorumla- +1 yıl
maalesef öyle oldu, dediklerine katılıyorum.
+1 yılöğretmenlik yaparlar.
00 Yorumlaaristonun ayanında iş bulabılırler
00 Yorumlafelsefe yaparlar anca ıssızız diye :D
00 Yorumlaçocuklar duymasındaki mustafa ali gibi bişey olur.
00 Yorumlaiyi bölüm değil diyorlar atama falan sıkıntıymış
00 Yorumla
+1 yılfelsefe yaparlar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılFelsefe yapsınlar.
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar