24 yaşındayım inşaat mühendisiyim ancak ne mesleğimi seviyorum ne de geleceğinden ümitliyim malum ülke şartları. Tekrardan üniversite okumak mantıklı mı?
Güncellemeler
+1 yıl
Malesef her bölüm için geçerli o. Bilgisayar biraz daha iyi durumda kendin bir şeyler yapabilirsen. Kaç yaşındasın bu arada
Bilgisayar ama babam iyi bir üniye gitmediğim sürece (ODTÜ,9 Eylül vs) bilgisayar mühendisliğinin boş olduğunu söylüyor ama ODTÜ yapabilir miyim emin değilim bir üniyi hedeflemiştim ama babam bilindik uniler hariç bilgisayar mühendisliği okursan boşuna okumuş olursun diyor bu yüzden ne yapacağımı şaşırdım
Tekirdağ üniversitesi istiyorum sence kötü bir üniversite mi taban puanı iyiydi yapabilirim ama sence gitmeli miyim yoksa babamın dediğini yapıp başka bir meslek mi düşünmeliyim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Neden böyle bir şey düşünüyorsun ki? Şahsen bende şu an üni sınavına hazırlanıyorum ve mühendislik düşünüyorum mühendislik kötü bir meslek mi
İnşaat mühendisliği kötü malesef diğer mühendisliklere göre. Siz ne mühendisliği düşünüyorsunuz?
Bilgisayar ama babam iyi bir üniye gitmediğim sürece (ODTÜ,9 Eylül vs) bilgisayar mühendisliğinin boş olduğunu söylüyor ama ODTÜ yapabilir miyim emin değilim bir üniyi hedeflemiştim ama babam bilindik uniler hariç bilgisayar mühendisliği okursan boşuna okumuş olursun diyor bu yüzden ne yapacağımı şaşırdım
17 yaşındayım
Tekirdağ üniversitesi istiyorum sence kötü bir üniversite mi taban puanı iyiydi yapabilirim ama sence gitmeli miyim yoksa babamın dediğini yapıp başka bir meslek mi düşünmeliyim
Aileni dinleme senin ne istediğin önemli bölüm konusunda.
Tekirdağ ortalama bi üniversite okunabilir. Ayrıca başka bi meslek olarak aklında ne var
Aklımda başka bir meslek yok babam hemşirelik oku diye zorluyor ama hemşirelik sevmiyorum havalı gelmiyor bana
O zaman Tekirdağ hedefleyeceğim
Ve soruna gelirsek bence hiçbir şey için geç değil tekrar üniye hazırlanabilirsin
Hatta istersen beraber hazırlanabiliriz birbirimize yardım da ederiz felan
Havasına aldanma hiçbir bölümün sen ne istiyorsun ona karar ver onu seç
Mühendislik istiyorum
Sende bence geç kalmış sayılmazsın okumanın yaşı yok tekrar üni okuyabilirsin
Maddiyat kaygınız sorununuz olmayacaksa okuyun tabiki de yeniden.
Bence sen kendinle sorunlarını çöz
Nasıl yani?
Kendini tanımak anlamak dünyayı fark etmek falan
Denemekten zarar gelmez
Istersen oku okumanın yaşı yok