Diğer derslerim kötü. Türkçe edebiyat tarih falan yapamıyorum sadece matematik yaparak hukuk kazanabilir miyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Üniversite sınavı açısından yeterli olmayabilir ama matematik insana farklı boyutlardan düşünme yetisi kazandırdığı için ve hukuk mesleklerinde uyuşmazlıkların en iyi çözümü de olayı farklı noktalardan irdelemek ile olduğu için meslek hayatında sana artı katacaktır.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
5Cevap
Yorum yapanların çoğu boş yorun yapmış…
Sadece matematik geometri çalış 30+ net yap düzenli paragraf çözerek türkçe netlerini de 28+ üstü tut sınava son iki üç ay kala edebiyat sosyal bak göz ucuyla hukuk çok rahat kazanırsın bir kere matematik netin ayt tyt de iyise olay bitmiştir20 Yorumla
+1 yılTyt''den 84 net Ayt'den 70 net yaparsan ve diploma notu 80 civarıysa eşit ağırlıktan ilk 3 bine girersin
024 Yorumla- +1 yıl
Aklına takılan başka bişey varsa sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıcam
Soran+1 yılYa çok teşekkür ederim diploma puanım 72
Soran+1 yılTyt den 84 net demişsiniz hangi dersler olduğu önemli mi
- +1 yıl
Tabi
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Tyt için söyliyorum mat 30 net türkçe 30 net Sosyal 18 net Fen 12 net böyle mesela
Soran+1 yılBen 30 Türkçe neti yapamıyorum bir arkadaşım var oda 30 mat yapamıyor en fazla 15-20 ama diğer sözel dersleri iyi sizce kazanabilir miyiz ikimiz
- +1 yıl
Bende sizin gibi sınava hazırlanıyorum
- +1 yıl
Ama çok araştırdım
Soran+1 yılHukuk mu istiyorsun sende
- +1 yıl
Niye 30 türkçe neti yapamıyorsunki
- +1 yıl
Hayır dış hekimliği ama ben mezuna kalıcam
- +1 yıl
Türkçe konusunda sana yardımcı olabilirim
Soran+1 yılHiç anlamıyorum sözel dersleri hepsi kötü benim
Soran+1 yılSadece sözel dersler iyi olsa mat 15-20 olsa hukuk olur mu
- +1 yıl
İşte olmaz böyle
- +1 yıl
O zaman sözelden fulle yakın yapması gerekiyor ve mat 25 net
Soran+1 yılİşte onun da matematiği kötü 15-20 bile mucize ama diğer dersleri iyi
- +1 yıl
O da eğer diploma notu çok yüksekse
Soran+1 yılOnun da diploma notu 72
- +1 yıl
Özelden mesaj atarmısın burdan mesajların geç geliyor
- +1 yıl
Sana yardımcı oulurun
Soran+1 yılBenim sorum yok ama o matı kötü olan arkadaşım konuşsa olur mu senle ikimizde bu hesabı kullanıyoruz
- +1 yıl
Nasıl isterseniz
Hayır, Türkçe ce sosyalinin de iyi olması lazım. Eşit ağırlık bölümü. Sayısal bölüm değil.
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki sözeli iyi olup matematik yapamayan kazanabilir mi
+1 yılTürkçe ve edebiyatta başarısız birisi hukuk hayatında da başarı gösteremez
021 Yorumla
Soran+1 yılPeki onlardan başarılı olup matematik yapamayan
- +1 yıl
Hukukta önemli olan sözel zekadir sayısal zeka da varsa ekstra başarı saglar. Eğer sözel zekamin aslında yüksek olduğunu daha erken farketmiş olsaydım muhendisligi bırakıp hukuk okurdum
Soran+1 yılAma sadece sözelle hukuk olmuyor
- +1 yıl
Sözel derslerden bahsetmiyorum sözel zekadan bahsediyorum. Sözel zekası daha baskın olan birisi matematik yapamıyor anlamına gelmez. Sözel zekası olup da matematikte yüzde 60 70 başarı gösteren insanlar da var
Soran+1 yılPeki sizce sözel derlerden iyi bir net yapıp matematikten 15-20 net yapan birisi hukuka gidebilir mi?
- +1 yıl
İnan bana hangi sınavdan kaçar soru soruluyor onu bile bilmiyorum 😔 sıralamaları hiç sorma. Zamanında 21 binle girdiğim bölüm 85 bine düşmüş. Üniversiteler ve bölümler bu kadar değişti yani
Soran+1 yılKaç sene önce girdin ki
- +1 yıl
2011 de girdim bölüme. Ve temmuz da mezun oluyorum
Soran+1 yılMaşallah 10 sene üniversite
Soran+1 yıl😂😂😂
Soran+1 yılBaya uğraş verdin heralde
- +1 yıl
Hayatimin aptallığı ve en büyük pismanliklarindan birisi
- +1 yıl
Hiç uğraşmadım 😅
Soran+1 yılBelli oluyo sana en uzun öğrenci kalma ödülü 😂
- +1 yıl
1 sene daha kalsaydım bu ödülü beni okuldan atarak verirlerdi 😅
Soran+1 yılCidden niye 4 yıllık bölümü 10 sene okudun 😂 o kadar zamana yazık
- +1 yıl
Evet yazik. Nefret ediyorum ders çalışmaktan
Soran+1 yılValla bende
- +1 yıl
Pandemi döneminde üniversiteye başlayanlar yaşadı valla. Yarısını uzaktan eğitimle bitirdiler zaten
Soran+1 yılÖyle ama ben istemezdim üniversite hayatını yaşamak başka bence
- +1 yıl
Üniversite hayatını bitirdi bu iktidar
+1 yılbi İnsanın matematiği iyiyse neden hukuk hedefler ki hukuk eşit ağırlıktan alıyor ayt de edebiyat sosyal yapmazsan gidemezsin eğer matematiğin iyiyse ayt fen kısmına yönel🙃
09 Yorumla
Soran+1 yılBaşka meslek yapamam kendimi tek yakın hissettiğim meslek hukuk
- +1 yıl
Sınava çok az kaldı ama mesela edebiyatta 24 soru var edebiyata çalışmayı denesen ezber yapman gerek
Soran+1 yılPeki sence hukuk isteyen birisi tyt ayt fen kısımlarına çalışmalı mı onlar işe yarar mı hukuk için
- +1 yıl
Tyt için tüm dersler önemli tabi ki mesela fen değil de sosyalden daha fazla yaparsan eşit ağırlık puanın ( hukuk için gerekli olan ) daha iyi gelir Ayt den mesela 24 edebiyat sorusunun hepsini yaparsan senin için çok iyi olur diye düşünüyorum 2020 hukuk netleri yazarsan çıkar ☺️
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim. bir de benim bir arkadaşım var o da hukuk istiyor onun da tüm sözel dersleri iyi ama matematik kötü sence o hukuk kazanabilir mi
Soran+1 yıl?
- +1 yıl
onunda matematik yapması gerek ama çok yapmasa da gider herhalde ben hukuk hedeflemediğim için onun hakkında pek bir bilgim yok yökatlasta hepsi var ordan bakabilirsiniz :)
Soran+1 yılSende mi sınava hazırlanıyosun
- +1 yıl
Evet
+1 yılHukuk bildigim kadariyla eşit agirlik matamatik fazla ise yaramiyor
03 Yorumla
Soran+1 yılNe yapmak gerekir o zaman
- +1 yıl
İkisinide yapman gerekli
- +1 yıl
Matamatige fazla agirlik verme hukuk okuyacaksan sözel daha fazla calis
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 407 cevap paylaştı. Hayır
01 Yorumla
Soran+1 yılNe yapmam gerekiyor
+1 yılhayır
018 Yorumla
Soran+1 yıl35 matematikle olmaz mı? Çok ama getirisi
- +1 yıl
bu bir baraj sınavı değil, sıralama sınavı. digerleri yaparken sen yapamazsan kazanamazsın.
Soran+1 yılSiz avukatsınız galiba ne yapmalıyım sizce
- +1 yıl
diğer dersleri de yapmalısınız :) evet avukatım
Soran+1 yılHocam bir şey soracağım benim bir arkadaşımında tüm sözel dersleri iyi sadece matematiği kötü o hukuk kazanabilir mi sizce
- +1 yıl
hayır :)
Soran+1 yılEn az kaç mat gerekir hocam ya da kaç Türkçe
- +1 yıl
yani türkçe ve matematik sorularının%75 oranında yapamazsan o iş zor. ilk 100 bin barajı getiriliyor hukuka
Soran+1 yılHocam kimisi diyor ki sözel kısmı fulleyip matematikten 15-20 netle hukuka gidersin sizce olur mu
- +1 yıl
bunları dersane hocaları daha iyi bilir. onlara sormak gerek. en nihayetinde avukatım ben, sınavdan anlamam :)
Soran+1 yılİyi de sizde sınava girmediniz mi netleriniz nasıldı
- +1 yıl
15 yıldan fazla oldu. benimkiler yüksekti. marmara hukuk mezunuyum ben.
Soran+1 yılMatematiğiniz nasıldı
- +1 yıl
oldukça iyi. 45 soruda 40 üstü netim vardı
Soran+1 yılMemnun musunuz meslekten
- +1 yıl
çooook
Soran+1 yılDarısı başıma teşekkür ediyorum
- +1 yıl
darısı başına, başarılar. aklına takılan olursa sorarsın
Kazanırsın
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında