Gizli Üye(25-29)+1 yılBaşka iş ve hizmet üstlenme
MADDE 27 – (1) Personel, Kurumun görev alanı ile doğrudan ya da dolaylı olarak
ilişki kurulabilecek başka bir iş veya hizmette çalışamaz ve 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı
Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca tacir veya esnaf sayılmasını gerektirecek bir faaliyette
bulunamaz. Ticari mümessil, ticari vekil ve şirketlerde yönetici olamaz. Kurum ile doğrudan
ya da dolaylı olarak ilişkisi bulunan şirketlerde, kolektif şirketlerde, adi ortaklıklarda ortak ve
komandit şirketlerde komandite ortak olamaz.
(2) Personel Kurumdan izin alınması kaydıyla, bilirkişi, arabulucu, uzlaştırmacı ve ha-
kemlik görevleri yapabilir.
-----Sigorta olmasa bence sıkını olmaz-----re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (77, 77, 77), justifyLeft11 Yorumla
Soran+1 yılEvet sigorta olmasaydı sıkıntı olmazdı bence de ama şimdi sigorta olayı biraz kafa kurcaladı
En İyi Cevaplar
+1 yılNiye sorun olsun ki?
Ben çok öğretmen, memur olup da resmi kurumlarda Avon katalogu satışı yapanı gördüm.
Sigorta girişi olmadığı sürece bir şey olmaz çünkü kanıtlanacak bir şey yok ortada. Ne fiş ve makbuz vs.111 Yorumla
Soran+1 yılDurumu anlattım tamam sigorta yapmayacağız dediler peki kabul ettik diyelim yapmadıklarını nereden anlayabilirim ki
- +1 yıl
Onu bilemiyorum maalesef.
Yaparlarsa ticaret yapma suçundan ceza alabilirsin. - +1 yıl
Nerede memursun? Ben de memurum çünkü.
Soran+1 yılÜniversitede çalışıyorum millet yapar yapar bir şey olmaz biz yaparız bir şey olur cidden :) Allah korusun henüz netleşmedi bilgi alıyorum
- +1 yıl
Üniversitede ne yapıyorsunuz tam olarak? Bilgi işlem falan mı?
Soran+1 yılBilgisayar İşletmeniyim :)
- +1 yıl
Ben de bilgisayar teknisyeniyim :D ünvan değişikliğinden yeni kuruma atanacağım bu ay inşallah.
Soran+1 yılHadi hayırlısı olsun inşallah :)
- +1 yıl
Bekar mısın peki? :)
Soran+1 yılKonu çok başka yerlere gidiyordu :))
- +1 yıl
Gitsin ya ne var ki? Tanışırız işte :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
+1 yılyapar neden yapmasın bende kamudayım yapılır yani benim arkadaşım öğretmen hemde hafta sonları evine öğrenci alıyordu
121 Yorumla
Soran+1 yılİşte bunda sigorta da başlatıyor benimde kafamı o karıştırdı zaten sigortalıyız ya :/
- +1 yıl
bunlar parça başı iş değilmiydi ben mi yanlış biliyorum
Soran+1 yılMesela 10 koli sabun gönderiyorlar 2800 tane sabun yani tanesi 1 tl ye geliyormuş sen yapıp gönderiyorsun ücretini alıyormuşsun sigorta da başlatıyorlarmış çalışmamış olsan sigorta eyvallahta şimdi zaten çalışıyoruz o sıkıntı olabilir mi acaba
- +1 yıl
zaten seni sigortalamazlar sigortan olduğu için bu senin sabun yapacağın firma biliyor mu sigortalı olduğunu
Soran+1 yılSöyledim sigortalı olduğumu çalıştığımı sorun olmaz diyorlar ama kafama takıldı
- +1 yıl
ben halen olacağı ihtimali vermiyorum sigortalı onların zararına gelir ya neden tutturdular sigortalı diye anlamadım
- +1 yıl
birde bu iş İstanbul'da ise bende çok zamanım oluyor bu aralar hafta sonları birde 9 gün tatil var gerçekten ciddiyim ben
Soran+1 yılBende anlamadım ya sordum bakalım kamuda çalışıyorum sıkıntı olmasın diye dönüş yapacaklar :/
- +1 yıl
bana gerçekten yazar mısın öz e l d e n bu işi konuşalım
- +1 yıl
iş bölüncek diye yazmadın:)
Soran+1 yılMesaj yazamıyorum istersen instagramdaki sayfalarını paylaşayım oradan bir bak istersen :)
- +1 yıl
olur tabiki
Soran+1 yıllink paylaşamıyorum instagramda evde. sabunpaketlemeoffical yazarsan çıkar fotoda sarı tişörtlü bir bayan var
- +1 yıl
senden kapora gibi para aldılar mı 250 tl gibi
- +1 yıl
yorumlarda şikayet çok var belki aynı yer değildir ama üç kağıtçı diyen magdur olan çok var
Soran+1 yılBende yorumlara çok baktım ama olumsuz yorum görmedim hiç o yüzden zaten bir bulaşayım dedim
- +1 yıl
tamamdır para isterlerse verme
Soran+1 yılŞöyleymiş sana ürün gönderecekleri için 300 lira kapora parası alıyorlarmış ilk başta kargo ücretinin bir kısmı sendenmiş sonrakilerde sen kargo için ödeme yapmıyormuşsun ve 1 ay müddet veriyorlar iş için 2800 tane sabun gönderiyorlarmış 10 koli geliyor sana tanesi 1 liradan ücret alacakmışsın
- +1 yıl
işte şikayetler böyleydi ama sen bilirsin sonra cebindeki paradan da olma diye dedim seni tanımam bilmem iyiliğini düşünüyorum kamucu dayanışması olsun bu da:)
Soran+1 yılEyvallah :)
- +1 yıl
eyvallah:)
+1 yılO paketleme işinde kumpasa gelme dikkat et. O şekilde çok dolandiri var bebeğem 😏
23 Yorumla
Soran+1 yılEvet maalesef bende bir denemek istedim inşallah kötü birilerine dek gelmeyiz
- +1 yıl
Sakın banka bilgilerini verme. Paketleme işini iskur üzerinden takip et
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
Olur tabi memurların memuriyet dışında başka bir iş yapması yasak illegal yapanlar var o ayrı
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYakalanırsan üzerler. Kamu kurumlarının çay ocağından çay bile içemezsin o saatten sonra.
10 Yorumla
+1 yılçift sigorta alamazsın xd
114 Yorumla
Soran+1 yılBenimde kafamı o karıştırdı :/
- +1 yıl
eğer hükümetten amcan falan yoksa işin zor xd
Soran+1 yılNe gezer ya :)
- +1 yıl
anca gezer zaten xd
- +1 yıl
İsterse 10 tane sigorta alır. Devlet niye sigorta yaptırıyordu demez çünkü gelecek olan sigorta primine bakar ama emeklilikte sadece 1 tanesini geçerli olur.
- +1 yıl
@Zekai_kirişçi sen yapsana ıkı tane dxxd
Soran+1 yıl@Zekai_kirişçi hmmm
- +1 yıl
@Zekai_kirişçi haftada 45 saatten fazla çalışmıyorsa başka iste sigorta yapabilir onun dışındakiler cezaya tabidir xd
- +1 yıl
Pardon kanki memur detayını unutmuşum. Memurlar 2. İş yapamıyor ama onun dışında özel sektörde çalışanlar isterse 10 yerde sigorta yapsın. Devlet parayı sever. Bizaat 3 yerden sigorta yatıyordu bana 4 ay boyunca
Soran+1 yıl@Zekai_kirişçi evet kamuda sıkıntı maalesef :/
- +1 yıl
@Zekai_kirişçi memur olup olmamasını n b ir önemi yok her işte çalışanlar için aynı ki zaten patron izni olmazsa çalışamaz xd
- +1 yıl
Memur olmadıktan sonra istersen 10 tane işte çalış. Benim bu şekilde 3 ayrı yerden sigortam yatıyordu devlet sadece 1'ini sayıyor ama diğer 2sinin parasınıda cebe atıyor.
Sana canlı tanık olarak durumu anlatıyorum hala kabul etmiyorsun
Soran+1 yıl@Zekai_kirişçi Memurum işte ben :) özelde belki sıkıntı olmaz ama kamuda sıkıntı
- +1 yıl
@Zekai_kirişçi öyle bi, r şey kanunen imkansız ok? Xd
Gizli Üye(30-35)+1 yılDünyaları mi alacaksın millete de para bırak 🤣
12 Yorumla
Soran+1 yılDünyalara kadar gözüm yok biraz daha olursa fena olmaz :)
Cevap sahibi+1 yılSen de haklısın 😄
Sebep
12 Yorumla
Soran+1 yılSokak beslemeleri yapıyorum kiradayım aileme bakıyorum kısacası ek iş olursa biraz daha rahatlarım diye düşünüyorum ama iki sigorta olayı biraz kafamı karıştırdı :/
Yapabilir
14 Yorumla
Soran+1 yılSigorta olayı peki :/
Soran+1 yılFormalite mi yapıyorlar
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne