erasmus icin polonyaya gideceğim. bildiğiniz polonya iş bulma sitesi var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılErasmus ile yurt dışına giderken çalışmak istendiği zaman öncelikle bir çalışma izni alınmalıdır. Erasmus öğrencileri için özel olarak çalışabileceklerine dair maalesef bir prosedür bulunmuyor. Çalışma izni de alabilmek için öncelikle çalışılacak pozisyon belirlenmeli ve başvurulan bölgede o pozisyona uygun bir Alman vatandaşı veya Avrupa Birliği içinde yaşayan biri yoksa başvuru yapılabiliyor. Başvuru için ilk olarak Almanya Yabancılar Şubesine (Ausländerbehörder) başvuru yapmak gerekiyor ve daha sonra o pozisyonun araştırmasından sorumlu olan Arbetitsagentur, Almanya için bu profilde bir elemana ihtiyaç olup olmadığını sorguluyor. Her 2 kurumun da onayının gelmesi ile yaklaşık olarak 2 ayın sonunda çalışma izni elde edilebiliyor. Ayrıca, çalışma izni alınırken Arbetitsagentur tarafından onay alınıp Ausländerbehörder tarafından ret alma olasılığı da bulunuyor. Yani Arbetitsagentur Almanya’nın bu profilde bir elemana ihtiyacı olduğunu belirtmesine rağmen Ausländerbehörder bir öğrencinin kendi alanına odaklanması gerektiğini, o öğrenci için zaten yeterli kaynağın ayrıldığını sebep göstererek çalışma iznine ret verebiliyor genel olarak izleyeceğin yol bu olacak Almanya sadece bir örnek :D
03 Yorumla
Soran+1 yılacık ve net olmus teşekkürler yardımın için
- +1 yıl
Rica ederim yolun açık olsun :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
1Cevap
+1 yılAvrupa'da kaçak işçi çalıştıran bulamazsın çalışma izni veya oturma iznin olmadan çalışamazsın. Fakat gittiğin üniversiteye çalışmaya ihtiyacın olduğunu söylersen onlar birşeyler ayarlıyor diye biliyorum. Ama Erasmusa zaten zenginler gidiyor zengin işi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyasal olmadanda çalışabilirsin
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası