Grafikerlik için bir işyerine başvurdum ve görüşmeye çağırıldım. Bu görüşmeye toplam 5 kişi gelecekmiş ve herkes kendi çalışmalarına dair tasarımlarını sunum yaparak anlatacakmış. Bu işi almam önemli çünkü şartları günümüze göre çok iyi. Uzun zamandır iş bulamadığım için çok fazla ciddiye aldım.
Böyle ciddi bir ortamda çok fazla konuşabilen ya da aktarabilen biri değilim. Heyecan ve stres yapıyorum. Bunu yenmek için ve sunumumu yaparken diğerlerinden öne çıkmak için neler yapabilirim?
Böyle ciddi bir ortamda çok fazla konuşabilen ya da aktarabilen biri değilim. Heyecan ve stres yapıyorum. Bunu yenmek için ve sunumumu yaparken diğerlerinden öne çıkmak için neler yapabilirim?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Selamlar, güzel soru için teşekkür ederim.
İş Görüşmesinde Sunum Yapacaklara Öneriler
Her türlü sunum ve mülakat sürecinde anlaşılması gereken en önemli mesele bunun psikolojik bir ikna süreci olduğudur. Yani sizinle mülakat yapacak kişi veya kişileri kısa zamanda etkilemeniz ve sempati üretmeniz gerekmektedir. Bir iş görüşmesinde bilginizin ve tecrübelerinizin yüzde 30 etkisi varsa psikolojik olarak karşı tarafı etkilemenizin yüzde 70 etkisi bulunur. Birçok kez siz daha bilgili ve tecrübeli olmanıza rağmen iş görüşmelerinde başarılı olamamanız ve yerinize sizden daha az bilgi ve tecrübeye sahip birinin işe alınmasının esas sebebi budur.
Algı Yönetimi ve İkna Stratejileri eğitimlerimde katılımcılara defalarca söylediğim ve dilimde tüy kalmayana kadar tekrar ettiğim husus bir insan üzerinde etkili imaj bırakmanız için elinizde bulunan sürenin en fazla üç dakika olduğudur. Yani 180 saniye içinde karşınızdaki insanın beyni sizi değerlendirir ve büyük bir hızla hakkınızda bir karar oluşturur. Zaten ön yargı dediğimiz durum zihnin bu değerlendirme mekanizmasıdır. Buna karakter özelliklerinin de etkisini eklerseniz durum daha da netleşir.
Kısacası ne yazık ki insanlar kitapları kapaklarına göre değerlendirirler. Tabi başarılı bir imaj oluşturma ve ikna stratejileri kurallarının tam olarak anlatımı yoğun bir eğitimdir ancak burada sizinle önemli gördüğüm pratik bilgiyi paylaşmak isterim.
Beden diliniz çok ama çok önemlidir. Beden dilinde de en önemli mesele posture denilen duruşunuzdur. Eğer ilk bakışta duruşunuzda bozukluk varsa karşı tarafta geri alınması mümkün olmayan kötü bir imaj oluşturur.
Başarılar dilerim,
Sevgilerimle.