elektrik mühendisliği mi inşaat mühendisliği mi ? sizce hangisini tercih etmeliyim ?
Cevabın nedir?
+1 yılOnce derslerden sonra ,sonra calisma alanlarinda bahsedelim.
Elektrik muh. temelde elektromagnetik alan teorisi,dalga teorisi gibi dersleri icinde barindan bir cok dalinda ki cozumler icin matematik yeni disiplinlerin cikmasina sebep olmus bir muhendislik dalidir.Insaat muhendisligi statik ve dinamik,mukavemet gibi onemli dallari icinde barindirir..Her iki muhendislik dalinda ozellikle insaatde 3-5 yillik tecrubenin ardindan serbest olarak calisabilirsin.Insaat muhendisligi turkiyede elektrik muhendisligine nazaran daha ilerdedir .Daha iyi bir alt yapisi vardir.Elektrik muhendisliginde ARGE turkiye cok ama cok geridedir Kastim elektrik alt yapisi icin yapilan bir cok uretim malzemesi halen disardan ithal edilmektedir,dizaynada ozellikle maliyet nedeniyle musade edilmememektedir.Muhendisi bir takim problemlemlerle basa bas birakmaz cozum uretmesin firsat vermez iseniz koreltirsiniz.
Metro turkiyede yayginlasiyor ancak elektrikle ilgil butun parcalar nedense hep disardan geliyor biz geri zekaliyiz da ondan.Alt yapi icin yatirim yapalim ihh olmaz biz yapamayiz.
En onemli kisim calisma alanlari birbirine cok benzer sehir disina cikma ve santiye ortaminda calisman gerekebilir tabiiki santiye sehir icinde de olabilir.Her iki dalda da ofis ortamlari ve bilgisayarli destek li calisma gerekir yogun sekilde PROJElendirme safhasinda.
Yukarida belirtigim her iki alanda da serbest muteaahit olarak calisabilirsin ofis acabilirsin.
saygilarimla.10 Yorumla
inşaat mühendisliğinde eğer tanıdığın mütehhaitler varsa yada akrabalarından inşaat yapan gerçekten her yönden harika bir meslek .ailem inşaat müh .istemişti ama ben gidemedim :) .elektrik mühendisliğiyle ilgili pek bir bilgim yok ama yazacagın üniversitelerde önemli.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılneden inşşat ya da elektrik . benm erk. ark. inşaat müh. bayanlar çok zorlanıyor diyor
01 Yorumla
Soran+1 yılaslında mimarlık istiyorum ama gitmek istediğim üniversiteye göre mimarlık olmazsa bunlardan birini yazmayı düşünüyorum.
elektrik yerine elektrik-elektronik düşünsen onu seç derim..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
17Cevap
ikisi arasında uçurumlar var idealin yok mu sevdiğin meslek bunlar zorlayıcı bölümler özellikle elektrik elektronik sevmeden okumak işkencedir hele okulu bitirip o işte çalışmak hayatını mahvedebilir.
00 YorumlaaıLenın durumuylada alakalı bıraz eğer aiLenin maddı durumu gerçekten çok ıyı boyutlardaysa inşaat muhendıslıgını tavsiye ederm ama orta düzey bi ailedensen elektrik mühendisligi
00 Yorumla
+1 yılinsaat mühendisligi biraz zor elektrik mühendisligi daha kolay sonucta projeni ciz ver teknisyene sonra kontrol et
insaat biraz daha zahmetli02 Yorumla- +1 yıl
benim gördügüm bu makina mühendisi , elektrik mühendisi bunları yakından bilirim
oyle türkiyede yok rüzgar santralleri baraj nüklüer dantral falan. cok zor beee biz insaat elektrigine devam edelim
Ben elektrik muhendisiyim. İnsaat ve elektrik ,muhendislikler içerisinde iş imkanı en çok olanlardır. birde makine. Hangisini zevkle yaparım diyorsan onu seç. ikisininde okuması zordur.
00 Yorumla
+1 yılinşaat diyorum cünkü hem bölüm kolay hemde iş olanagı hiç bitmeyen bölüm.
elektrik bayagı zor sölylimm00 Yorumlaikiside kadınlar için uygun değil bence cevabım ikiside değil onun için
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılneden inşşat ya da elektrik . benm erk. arkadaşım inşaat müh. bayanlar çok zorlanıyor diyor
00 Yorumla
+1 yılşuan itibariyle inşaat mühendisligi çünkü açık cok hele bide iyi bi üniyse dahada iyi olur.
00 Yorumlaelektrik mühendisi olursan ben iş verebilirim :)
00 Yorumlaelektrik mühendisliği
00 Yorumlainşaat mühendisi olrak inşaat diyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılinsanlar genelde inşaat mühendisliğinin kızlara uygun bir meslek olmadığını düşünüyor. sizce çok zorlanılır mı ?
Toplum mühendisliğini dene bence
00 Yorumlainşaat mühendisliği :)
00 YorumlaElektrik müh. daha uygun gibi
00 Yorumla
+1 yılinşaat
00 Yorumla
+1 yılinşaat
00 Yorumla
+1 yılelektronik bence
00 Yorumlaelektirik
00 Yorumla
+1 yılinşaat .
00 Yorumlainşaat daha iyi gibi
00 Yorumlainşaat ..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGıda mühendisliği.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler