Önümde düz hesap 1 yıl var. Hedefim epey yüksek. Spesifik olarak "şu kısımlar çok kritik" dediğiniz yer var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,6b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, ben de bir dilciyim ve dil alanından mezun oldum. Öncelikle size tavsiyem, gramerden az soru çıkmasına rağmen muhakkak grameri oturtun. Çünkü hem o az soruları da nete çevirmeye ihtiyacınız var, hem de soruların geri kalanında da tense bilginiz de işe yarayabiliyor. Mesela cümle tamamlama sorularında tense uyumu aranabiliyor ve siz de zamana göre hareket etmek durumunda kalabiliyorsunuz. O yüzden bunu ciddiye alın. İkinci olarak, Akın Dil, Yds publishing, İrem yayıncılık gibi kaynaklardan bol bol soru çözmenizi tavsiye ederim. Bu tarz sınavlar reading yani okuduğunu anlama üzerine kurulu olduğu için bu kaynaklardan bol bol soru çözmenizi tavsiye ediyorum. Hatta YDS kaynaklı çözerseniz çok daha güzel olur. Çünkü YDS, YDT'ye göre daha zor bir sınav olduğu için eğer zoru yaparsanız kolayını da rahatça yaparsınız. O yüzden bu hususu da dikkate almanızı öneririm. Bir de cümle içinde kullanımını görerek ve sadece Türkçe anlamını değil, İngilizce-İngilizce anlamına da bakarak kelime çalışması yapmanızı tavsiye ediyorum. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Merhaba,
Bir senelik zaman dilimi içerisinde düzenli bir ders çalışma programıyla başarılı olabileceğinizi düşünüyorum.
Yabancı dil sınavında başarılı olabilmek için kelime ve gramer bilginizin geniş olması gerekir. İngilizce film/dizi izlemenin yanı sıra metin okumalı ve test pratiği kazanabilmeniz için bol soru çözmelisiniz.
YDT çalışırken sınavda çok soru çıkma ihtimali olan konulara ağırlık vermeniz sizin için faydalı olacaktır. Cümle tamamlama, dil bilgisi ve paragraf sorularına ağırlık vermenizi tavsiye ederim.11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
3Cevap
+1 yıl14 zamanı iyi öğren
11 Yorumla
+1 yılsoru çöz bence sürekli
10 YorumlaAnlatım yeteneği 🙂
10 Yorumla
+1 yılÇok kelime ezberle
10 Yorumla
+1 yılVideo izle