Daha doğrusu verimli olabiliyor musunuz? Bi arkadaşımla bunu hep tartışırız o ben daha verimli oluyorum diyor ben daha verimli olamıyorum diyorum çünkü sabaha ayık başlayamıyorum🤦🏻♀️ Kahve içmeden ben kendime gelemiyorum Bu sebebten en fazla bir saat verimli olabilirim derslerde sonra bir uyku basıyor 🤷🏻♀️ Sizde durum nedir? oruç tutmayanlarda cevap verebilir elbet kahve ya da kahvesiz? Nezaman verimli ya da verimsiz oluyorsunuz?
Oruçlu olduğunuz zaman, iş ve derslerde nasıl verimli oluyorsunuz?
Uykunu iyi alırsan, sahura da kalkıp hafif şeyler yersen, sahur iftar arasında da meyve, sonra suyu unutma. Çok şükür oruç verimi hiç olumsuz yönde etkilemiyor.
Ramazan ile birlikte hep denemek istediğim pomodoro tekniğini kullanmaya başladım. 25 dakika işlerime / derslerime odaklanıyorum. 5 dakika da sevdiğim bir müziğe odaklanıyorum, biraz kitap okuyorum ya da yerimden kalkıp biraz turluyorum. Hem işlerimi hallederken daha çok verim alıyorum hem yorulmaya, halsizliğe fırsat kalmadan zihnimi ve bedenimi dinlendiriyorum. Çok sevdim bu tekniği, muhtemelen Ramazan sonrasında da devam ederim. :D
Ben oruç tutmuyorum ama bişeyler içmeden güne başlayamam ben de. ne olursa olsun çay ya da kahve sıcak sıcak boğazımdam geçmeli sabahları. Motivasyon ya da modumu yükseltip düşürmez ama o kahve/çay içilecek :)