SEY OLARAK GORUYOR.
İş olmadığı için bulaşıkçılık yapmam ayıplanır mı?
SEY OLARAK GORUYOR.
Merhaba, insanın namusuyla çalışıp para kazandığı her iş makbuldür ve hiçbir şekilde ayıp veya sakınca yoktur. Kimse keyfinden bulaşıkçılık yapmak istemez yani bundan çok eminim. Ancak ne yazık ki ülkemizde işsizlik almış başını gitmiş. Biz gençler olarak çoğumuz işsizlik sıkıntısıyla boğuşurken haliyle hayallerimiz bitiyor ve üniversite okusak bile iş garantimiz yok. Bu sefer alanımızla ilgisi olmasa da ve bize göre hayatta yapamam dediğimiz iş bile olsa o işte çalışmak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla bunda yanlış bir şey yok. Yanlış olan şey, üniversite mezunlarını bu hallere düşüren sistem. Fakat yine de tercihiniz bulaşıkçılık olmasın yani en en en son tercihiniz olsun. Vurgulayarak söyüyorum bunu. Burada bir arkadaşımızın da dediği gibi mezun olduğunuz alanla ilgili kendinizi geliştirebileceğiniz bir kursa veya eğitime katılmak sonrasında tekrar şansınızı deneyip KPSS'ye girip atama şansınızı deneyip veya özel sektöre başvurmayı düşünebilirsiniz. Ya da şu olabilir. Ben de mesela üniversite mezunuyum ama şu anki mesleğimi yapmak istemiyorum zaten girmek de zor. O yüzden yeniden bir üniversite okumayı düşnüüyorum. Onu okurken (bu 2 yıllık da olabilir) mezun olduğum mesleğimi part time da olsa icra edebilmek istiyorum. Ama seçeceğinz bu bölüm kesinlikle çok iyi bir alan olması ve sonrasında artık hep bu mesleği icra edebiliyor olmanız lazım ki emeğiniz boşa gitmesin. Bir de çok iyi derecede bildiğiniz bir yabancı dilinizin olmasını tavsiye ediyorum ileride çok rahat etmeniz açısından. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Teşekkürler 😊
Rica ederim :)
Helal kazanmak için alın teri dökenleri kim ayıplarsa ayıplasın şerefsizdir. Allah yardımcın olsun bacım kimseyi memnun edemezsin bu hayatta. Sıkıntıyı çeken sensin kimseye kulak asma. Hem çalışırken insan dertlerini de unutur. Ne iş olduğu mühim değil çalış ki kafanda rahat olsun.
Merhaba,
Günümüzde işsizlik o kadar can sıkıcı bir hal aldı ki. Üniversite eğitimi almış çoğu insan ya işsiz ya da istediği alanda çalışma şansına sahip değil.
Geçiminizi sağlamak ve hayatınızı devam ettirebilmeniz için bir şekilde çalışmak zorundasınız. Kendi alanınızda çalışma fırsatına sahip olmanız tabii ki sizin için daha iyi olacaktır, fakat ülkedeki koşullar gereği alanınız dışında çalışmak zorunda kalmanız ile ilgili olumsuz düşüncelere kapılamamanız gerektiğini düşünüyorum.
Kişinin yaptığı iş sebebiyle yargılanmasının kesinlikle yanlış olduğunu da söylemek isterim. Ortada garipsenecek ya da ayıplanacak bir durum olmadığını düşünüyorum. Eğitim aldığınız alanın dışında, seviyenizin altında olduğunu düşündüğünüz bir alanda çalışmak sizin suçunuz değil, sizi bunu yapmak zorunda bırakanların suçudur.
Öncelikle KS'yi takmayın süper soru seçtikleri soruların başlığını şımarıklık olur mu veya ayıplanır mı diye değiştirmeyi çok seviyorlar.
Ben sizi çok takdir ettim. Herkes boş oturmayayım da bir işe yarayayım diye düşünmez, çalışma isteği bu devirde az rastlanır bir şey ve eminim ki birileri sizin ekmeğini taştan çıkaracak biri olduğunuzu bir gün fark edecek siz de alanınızda çalışabileceksiniz.
Sorunuza gelirsek bence ailenizin arkasından iş çevirmeyin, öğrenirlerse onlar için büyük hayal kırıklığı olur ancak onlar desteklemiyor diye çalışmamazlık da yapmayın. Aileler karşı çıkar ama zamanla kabullenirler, sadece sizin bu konudaki kararlılığınızı görsünler yeter.
Cevap
12Cevap
Bence ayıplanacak bir şey var evet ama bu senin çalışma isteğin değil. Üniversite mezunu olup bulaşık yıkama işine dahi (hakkının verilmemesi pahasına) girmek zorunda bırakan idareci devletlu takımının ayıplanmasıdır.
Ortadaki ayıp tam olarak budur. Güreşçi olup bankada yönetim kurulu üyesi olarak ballı maaş alanları düşününce senin üniversite mezunu olarak bulaşık yıkamandan utanması gerekenler işte onlardır.
Mantıklı olan işe başlayıp kalan vaktini eğitimini aldığın işe dönük kariyerine yararlı olacak kurs vb. uygulamalara katılmak. Bir yandan yine iş bakmaya devam edersin, bulduğunda mevcut işini değiştirirsin.
Katılmak yazınca cümle çok bozmuş, ayırmak diyelim. Özürlü ben :@
Asla hatta gözümde çok yükselir. Böyle güzel kalpli vefalı kadın az bulunur. Hepsinden degerli sin gurur la çalış
Üniversite okumak artık lise ayarında bir şey olduğu için takma kafana sen rızkını helal olarak kazanıyormusun ona bak senin ekmeğini el alem vermiyor eğitimine de devam et ülkede ihtiyaç duyulan meslek ve branşlar illaki vardır oralara yönel
Çok iyi olur yeterki çalış hem biraz paran olur hem iş hayatını en aşağıdan öğrenmiş olursun
ayıplayanları çok takma. durum ortada bide pandemi var. bi çok insan mecburen bi çok iş yapıyor.
Zorluklar çekilmeden feraha kavuşması zor olur boş duranıda Allah sevmez miş. Alın teriyle kazandığın paranın hiç bir ayıbı felan olmaz
Helal para kazanıyorsa bir insan ayıplamam, ama çok saygı duyarım.. Takmayın bence kimseyi.
İşin namuslusu, namussuzu vardır. Önemli olan helal kazanç
Daha iyi bir iş bulana kadar ya da teklif gelene kadar calıs boşta kalacagına en azından haclık paran cıkar ama bi taraftanda bransına uyan saglam yerlere cv ni bırakki birinde. Biri olur boşuna okumadın sonucta iyi günler 🙋♂️
Ayıp bişey yapmıyorsun ki insanların düşüncelerimi takma kafana onlara göre yasayamazsin bu hayatı onlar ne der diye düşünmek yerine o işi yapabilir misin yaparken mutlu olur musun onları düşün sana göre değilse o iş sana iş değil eziyet olur
Neden ayıp yorumlansın ki sonuç olarak kendi emeğiniz ve alın teriniz ile meşgul olacağınız bir iş kesinlikle başkasının yorumlarına aldanmayın siz siz olun kendi yolunuza kendiniz çıkın. :)
Güncellemeyi okuyun
Niye ayıplansın iş iştir sonucta
Niye ayiplansin, aksine gurur duyulur alnin teri ile kazaniyorsun helal para
Ekmek parasının ayıplanması olmaz. Ayıplayanları çıkar hayatından geriye kalanlarla devam et
Ayıplayan olursada takma helalinlen degil mi
Evet
Ayıp değildir
hayır ayiplanmamali
Hayır tabiiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?