Yüksek lisans yapmak istiyorum işletme okudum ama yds şartı aramayan bir okul bulmam lazım. Ama bu konu hakkında bir bilgim yok. Yani başvuru süreci nasıl oluyor ve nasıl ilerlemem gerektiği hakkında bilgim yok. Bu süreci yaşayan veya bilen biri yardım edebilir mi? Yani bazı üniversitelerde bazı bölümleri için yds şartı yok ama ben o üniversiteleri bulamıyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Değerli Öğrenci Dostum Merhaba!
Size iki tavsiyem olacaktır:
1-) Aklınızda 10 üniversite belirleyin. Her an eğitim alacakmışsınız gibi hazırlıklı olun hem İşletme Bilgisi, hem de ALES için hazırlık şart. Bu 10 üniversiteyi tek tek araştırın Yüksek Lisans alımında YDS şartı aramayan vardır illa ki. Bunun için Üniversite Sayfalarına bakacaksınız.
2-) İşletme Lisan için geçmiş genel bilgileri hatırlayacağınız ve temel derslerinize tekrar bakın. Bilim sınavı için hazırlanın. ALES en az 55 olmalı bildiğim kadarı ile fakat çoğu yerde en asgari 60 -65 ile kapatıyor. Kontenjan sınırlı ve en az bence 70 ve üzeri alın. Bunun için sözeli fulleyin sayısaldan en az 10 soru yapın. Yapılır zaten, en önemlisi zaman faktörüdür. Sürekli arayış içinde olun, eski hocalarınız ile irtibatınız olsun ve aranızı iyi tutun. ALES'te bilgiden ziyade hız ve okuduğunu anlama konusu önemlidir.
Umarım hedefinize ulaşırsınız.
Eğitim yaşamınızda başarılar dilerim...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılYDS şartı olmadan yüksek lisans yapsanız bile yaptığınız yüksek lisans ne işinize yarayacak ki? Bence İngilizce çalışmaya başlayın, kaçmak çözüm değil.
04 Yorumla
Soran+1 yılBölümümü yüzde yüz İngilizce olarak tamamladım. Ama bu sınava girmek istemiyorum. Hemen insanları yargılamayın bilginiz varsa paylaşın yoksa zaten yazmaya gerek yok. Okumak her insanın işine yarar.
- +1 yıl
Yargılamadım YDS akademik alanda yine karşınıza çıkacağı için tavsiye verdim.
- +1 yıl
Selçuk Üniversitesi Kabul ve Kayıt Koşulları :
İşletme tezli yüksek lisans programına kabul almak isteyen öğrenciler için aranan şartlar; Lisans derecesine sahip olmak ve en az 55,00 ALES (Eşit Aralıktan) ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından eşdeğerliliği kabul edilen sınav puanına sahip olmaktır. İşletme Tezli yüksek lisans programlarına başvuran adaylardan, ALES puanının %50’si, lisans mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının %25’i, yazılı bilim sınavı notunun %25’inin toplamının alınmasıyla öğrencinin başarı puanı tespit edilir. Elde edilen puanlar en yüksekten başlanarak kontenjan dâhilinde sıralanır. Yazılı bilim sınavı notu 50,00’nin altında olanlar değerlendirmeye alınmaz.
Soran+1 yılTeşekkür ederim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
2Cevap
+1 yılBen de aynı şeyi merak ediyorum. Yds hiç uğraşmak istemiyorum
15 Yorumla
Soran+1 yılYani çevremden Yds puanı olmadan bazı üniversitelere girdiklerini duyuyorum ama üniversitenin kendi sitesinden baktığım zamanda Yds puanını istediğini görüyorum kafam çok karıştı.
- +1 yıl
Ya geçen yıla kadar yds şartı aranmıyordu çoğu üni tarafından ancak değişti işte artık çoğu üni istiyor. Ama ben de bazı ünilern istemeyebileceğini duydum görüşmek lazım enstitüleriyle tek tek
- +1 yıl
Yine de yds aramayan üni çok azdır artık
Soran+1 yılSadece Kocaeli Üniversitesinin istemediğini biliyorum ama benim olduğum şehirdeki üniversite yakın olduğu için oranın sitesine baktım ama anlayamıyorum çok karışık net yazılan bir şey yok yani her bölüm için isteyen oluyo bölüm bölüm istemeyen de çıkıyor.
- +1 yıl
İşte bunun için enstitüyle görüş
+1 yılAynen bende ilerde ama torpil siz benim işim zor biraz hayırlısı olsun
10 YorumlaYds yerine yökdil de kabul ediliyor ve bazı üniversitelerin de kendi dil sınavlarına girebilirsin.
10 Yorumla
+1 yılBence YDS’yi hallet ve öyle başla. Hadi diyelim YDS şartı olmayan bir yere iyi ya da kötü kabul edildin. Ya sonra ne yapacaksın? Doktoraya devam edemezsin ve kadro da bulamazsın.
00 Yorumla
+1 yılMezunum bilgi için yazabilirsin yardımcı olmaya çalışırım.
00 Yorumla
+1 yılhayatında basarılar dılerım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖrneklere bak
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Yüksek lisans yapmak istiyorum ama yolumu çizemiyorum. Ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat