Değerli Öğrenci Dostum Merhaba!
Umarım sağlığınız ve keyfiniz yerindedir, malum pandemi dönemindeyiz.
Sorunuzu okudum, gayet açık ve net bir soru.Sorunuza cevabım şöyledir:
- - Yaş ile üniversite arasında kıyaslama yapmak gibi bir hataya düşmüşsünüz.
- - Üniversite hayatımda fakülte içinde ve diğer binalarda karşılaştığım tablo aynen şöyle:
- 50 yaş üzeri hatta 60 yaş üzeri öğrenciler bile gördüm hatta örgün eğitim alıyordu bu öğrenciler. Bunun yanı sıra liseden daha yeni mezun 18 yaşında gençler ve 19 yaşında gençler genelde üniversite nüfusunun üçte birini oluşturmaktadır. Geri kalan ise 20-30 yaş aralığında değişen kişilerden meydana gelmektedir.
- - Yaş ile okumak arasında bir bağlantı olamaz bence. Okumanın yaşı olmaz diyorum.
- - Bu anlamda gidin ve istediğin bölümü okuyun. Yeter ki hayal kurun ve hayallerinizin peşinden gidin. Önemli olan da bu değil mi? Yaşın ne önemi var?
Saygılarımla...10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,6b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, 19 yaşında üniversiteye başlamak elbette geç değil hatta ideal bir yaş olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar istediğiniz başarıya şimdiye kadar ulaşamamış olsanız da bu durum, hiçbir zaman hedeflediğiniz başarıya ulaşmayacağınız anlamına gelmez. Ben de mesela ilk üniversiteme sizin yaşınızda başlamıştım sonrasında geçiş yaptım başka bir üniversiteye. Tabii o sırada geçiş yaparken de yeniden sınava hazırlanarak girmiştim. Yani nereden baksanız geçmişten de sene kayıplarım olmuştu. Onları da hesaba katarsak 3,5 sene gibi bir kayıp yaşadım ama her zaman kendimi dinç ve güçlü hissettim. Ortama da rahat bir şekilde adapte olup mezun oldum. O yüzden yaşa takılmanın hiçbir anlamı yok. Size şöyle bir örnek verip sözlerimi sonlandırayım. Benim ablamın arkadaşı bundan birkaç yıl önce 40 yaşındayken öğretmenlik bölümü okumuş ve 44 yaşında mezun olup atanmıştı. O yüzden hiçbir şey için geç değil. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
10 Yorumla
Merhaba,
Hayata erken atılabilmek için eğitim hayatını erkenden sonlandırmak elbette önemlidir, fakat yaşınız konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum. Üniversite okumanın yaşı yoktur aslında, önemli olanın bu konudaki arzunuz ve azminiz olduğu görüşündeyim.
Meslek tercihi kişinin hayatındaki en önemli aşamalardan biridir. Doğru bir meslek tercihi ve doğru bir üniversite tercihi yapmak önemlidir. Verimli bir ders çalışmayla birlikte hedeflerini belirlemiş biri için bu süreç biraz daha kolaylaşacaktır.
Yaş konusunda herhangi bir endişeniz olmaması gerektiğini ve hedefleriniz doğrultusunda kararlı ve emin adımlarla ilerlemeniz gerektiğini düşünüyorum. Umarım hayallerinizi gerçekleştirirsiniz.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 702 cevap paylaştı.
+1 yılHayatta hicbirseye baslamak icin gec degildir.
Bunun icin soyle bir ornek var rakamlari misalen vericem.
Obama 50 yasinda baskanligi birakip emekli olurken Trump 73 yasinda baskanliga baslamistir gibi gibi...
Dolayisiyla 19 20 li yaslar uni egitimine baslamak icin gec degil hatta tadini cikarmak icin ideal bile... Hiiiic sorun etme kendine ne yapmak istiyorsan onu yap. 😇💙🙏10 Yorumla Hayır asla geç değil ben bir sene mezun kalarak kazanmıştım ve şu an birinci sınıfım ama görüyorum ki yaşları çok daha büyük olan insanlar var ve okumaktan asla çekinmiyorlar bu yüzden buna asla takılma
10 Yorumla
+1 yılEmin ol erken bile.. 18 yaşımda gittiğimde sınıfın yarısı benden büyüktü ve bu yaşta ne işin var daha iyi yerlere giderdin diye tepki aldım.
10 Yorumla
+1 yıl17 yaşımda üniversiteye başladım, 25 yaşında sınıf arkadaşlarım vardı.. yani yaş hiç bir sıkıntı yaratmıyo
10 Yorumla
+1 yıl22 yaşında üniye gidecem sen ne diyon ya wnajwjajwjjw
21 Yorumla
Soran+1 yılNe bileyim ikinci kez mezuna kalmış olunca insan çok şeyi dert ediyor
+1 yılKuzumm yeterki okuma iste ne geçi yaa böyle şeye takılma lütfenn umarım hayırlısı olur hayatında ❤️
23 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim içimi ferahlattın
- +1 yıl
Asıl ben teşekkür ederim kuzumm eğer daha kafanı kurcalayanlar var ise yazabilirsinn❤️
- +1 yıl
Buradamısınn
19 yaşındayım hayatımda duyduğum en mantıksız en saçma soru bu aynen çok geç başlama
03 Yorumla
Soran+1 yılBaşlayacağım tabikii.. Sadece içimi ferahlatmak için sordum. Üniversitede yaş çok önemli mi? Zorluk çeker miyim? Başka benim gibi insanlar var mı diye..
Gizli Üye(30-35)+1 yılDalga mı geçiyorsun, şaka mı yapıyorsun.
Ne geci ya?
Tam üniversiteye başlama yaşıdır 19.
23-24 bile olsan geç değil.10 Yorumlaüniversitenin yaşı yoktur ben 20 yaşında başladım benden büyükler bile vardı
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılDalga geçiyor olmalısın
12 Yorumla
Soran+1 yılHayır geçmiyorum, şöyle düşün okuldan arkadaşlarım 3. sınıf olduğunda ben 1'e başlıyor olacağım. O yüzden üzülüyorum biraz yaşımın geçmesine.
- +1 yıl
Önemi yok
+1 yıl25 yaşında üniversiteye giren var
11 Yorumla
Soran+1 yılOrası öyle evet
70 yaşında üni’ye başlayanlar varken, hiç de geç değil.
21 YorumlaÜniversiteye başladığımda 17 yaşındaydım okula erken yazıldığım için ve 23 yaşında arkadaşım var vb durumlar çok fazla bizden yaşça büyükler 40 yaşında insanlarda var o yüzden yaş hiç problem değil. Başarılar dilerim
00 YorumlaAhahahaha 50 yaşında insan geliyor geç mi demiyor sen iyi misin
10 Yorumla
+1 yıl20 yaşındayım ve üniverise sınavına girdiğimde 21 olcam vazgeçme asla
10 Yorumla
+1 yılMillet 15 yasinda basliyor ya
10 Yorumla
+1 yılHacettepe ye gitcdn gitcen yas nedir ki
00 YorumlaGeç falan değil
11 Yorumla
Soran+1 yılOkuldan arkadaşlarım 3. sınıf olduğunda ben 1. sınıfa başlıyor olacağım,, ama yapacak da bir şey yok umarım bu konu yüzünden zorluk çekmem
Gayet iyi bir yas
10 Yorumla
+1 yılGeç değil
10 Yorumla
+1 yılYok yaşaman
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen 16 yaşında baslamistim 🙄🙄🙄
00 Yorumla
+1 yılsen bence başlama
00 YorumlaGeç değil.
00 Yorumla
+1 yılErken bile