Hukukla arasında gidip geliyodum. Psikoloji hep hayalim diye psikoloji yazdım. Şimdi hukukçuları görünce kıskanıyorum :((( napmalıyım? :((((
Cevabın nedir?
Arkadasım bence hiç pişman olma doğru yoldasın hukukçular evet havalı gelebir etiketli bir meslek ama psikolog da ondan aşağı kalır yanı yok psikolog da etiktetli eğer kıskanmanıza bu neden oluyorsa
Sonra hukukçu olsanız bir düşünelim şimdi devamlı dava dosyalarını okuyacaksınız onları çalışacaksınız eve iş getireceksiniz okumak okumak bunun zevkli yanı neresinde? Ama psikolojide hasta karsınıza geliyor sizde konuşarak ona yardımcı olmaya çalışıyorsunuz eve iş getirme yok hukuktaki gibi dava dosyası çalışmak yok. ve birine yardımcı olup sorunlarını çözdüğünüzde onu mutlu ettiğinizde bu duygu çok güzel bir duygudur kendinizi çok iyi hissedeceksiniz sizde mutlu olacaksınız bende psikolojiyi seçtim hukuk pdr psikoloji üçleminde kalmıştım iyikide psikoloiji seçmişim diyorum.01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİyi ki Psikoloji yazmışsın. Hukuk okuyup ne yapacaksın ki? Tonla mezunu var. Ayrıca, hayatın ezberlemekle geçiyor. Bir de iyi avukat olamazsan? Ayda 1000-1200 liraya bir avukatın yanında çalışırsın 4 yıl eziyet çektiğin de yanına kâr kalır. Psikoloji'ye başladın mı bilmiyorum ama bölüm oldukça zevkli ve güzel. Ayrıca, mezun olunca iş imkanı da fazlasıyla var ve tabii ki zevkli de bir iş yapacaksın. Sen hukukçuları boşver. İyi ki Psikoloji yazmışsın. :) Son olarak, Psikoloji okuyorum ve kafana takılan bir şey varsa yardımcı olabilirim tabii eğer yeni kazandıysan ve başlayacaksan. :)
59 Yorumla
Soran+1 yılEvet bu yıl yeni daha :)) nerede okuyosun?
Cevap sahibi+1 yılYeni kazandıysan şimdiden başarılar. :) Ve okula başlayınca iyi ki hukukçu olmamışım diyeceksin. :) İstanbul Arel Ünv. okuyorum. :)
Soran+1 yılteşekkür ederim :))
Cevap sahibi+1 yılSen nereyi kazandın? :)
Soran+1 yılEge
Cevap sahibi+1 yılHarika... :) Tebrik ederim :) ben de yüksek lisansımı Ege'de yapmayı düşünüyorum. :)
Cevap sahibi+1 yılHukuk ve Psikoloji bir tutulacak bölümler değil aslında. İkisi de çok farklı ve ikisi de tamamen bölümü sevmeyle alakalı. Fakat ülkemiz için konuşacak olursak, Psikoloji bir adım daha önde.
- +1 yıl
sormak istedigim cok sey varda acaba Instagram verirmisin daha rahat konusabilmem icin
+1 yılHukuk okuyorum bende psikoloji ve hukuk arasında kalmıştım ama hukuğu seçtim. Bence psikoloji okumakda çok güzel. Sıkma canını kardeşim. Keşkeler fayda etmez. Mesleğini en iyi şekilde yapmaya bak.
02 Yorumla
Soran+1 yılHayırlısı olsun ikimiz içinde o zaman :))
- +1 yıl
Amin, inşallah :)
+1 yıleğer gerçekten isteseydin zaten hukukla psikoloji arasında kalmazdın hukuk okumak idealist insanların işi
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
15Cevap
+1 yılhukuk bölümünü okuyup her gün davaları takip edip her gün resmi gazeteyi okumak zorundasın. öyle boktan bir ülke ki her gün hatta saat başı yasalar değişiyor. adalet kavramı laçkalaşmış. sen doğruyu savunursun haklı bulunmazsın. dünyadaki adaletsizliğin sonu gelmez. bence kurtulmuşsun benim de puanım yetiyordu ama tercih etmedim
24 Yorumla
Soran+1 yılİyi yapmışız o zaman! sen ne yazdın?
- +1 yıl
psikoloji.
arada bir cazip gelir o izlediğimiz yabancı dizilerdeki hukukçular. özellikle law & order ı izlediğimde eriyip bitiyordum hukuk için. ama hayal ettiğimiz gibi değil. özellikle gidip bir avukatla görüşmüştüm. hiç de öyle değil. cem yılmaz ın bahsettiğinin tıpatıp aynısı.
Soran+1 yılHangi okul peki? Çok mezun vermeye başladığını duyup vazgeçtim ben. Sen o kadar hukuk oku ama özeller yüzünden iş bulama. Zor meslek.
- +1 yıl
farkettiysen her yer hukukçu kaynıyor. tamam ölmez meslek de öldü yani. ve tonla niteliksiz avukat var. maddi durum ortada ülkenin kimse gidip de tak diye özel avukat tutmuyor. devlet atarsa zaten daha cuzzi alıyorsun. çok bir cazibesi kalmadı artık. ben açıkcası bu ülkedeki saçma olayları ve adaletsizliği çözmek için milyonlarca kütük gibi hukuk kitaplarını okumayı istemedim. çünkü değmeyecek. değse neyse. Psikoloji bence en güzel tm bölümlerinden. iyi bir seçim. pişman olma derim.
+1 yılbu dönemde hukukçu olmak pek akıl karı değil. Haberlerde görüyoruz avukatlar savcılar hakimler sırf saçma sapan davalardaki karşı tarafın haksız olduğunu söylediği için öldürülüyo. Bence sen psikoloji oku ve bu tip insanların böyle davranışlar yapmalarına engel olan insan ol
31 Yorumla
Soran+1 yılOrası öyle tabi.
1 yılSene 2014 her yer hukuk kayniyor denilen seneden her yer psikoloji mezunu ve okuyanı kaynıyor denilen seneye 2024un son ayına merhaba:) keşke 2010larda okuyup bitirseydim uniyi keske o donemde üniversitesi çağında olsaydim diyorum. Ve o zaman bile bazi seylerin kıymetini bilinmiyormus. Şimdi binlerce issiz mezunu var. İpini koparan psikoloji yazıyor ilgisi bile olmadığı halde ne saçmalık.
00 YorumlaKesinlikle pisman olma hukuk isteyip psikoloji yazan biri olarak soyluyrm bolumumuz guzel yorumlarda ege yi kazandgini soylemissn 2bin kisiyle kacirdm orayi uludaga gitnek zorunda kaldim universitende guzel keyfine bak
11 Yorumla
Soran+1 yılUludağ'da güzel :)
+1 yılsacmalama yaa nıye pısman oluyosun :D psıkolojı kadar harıka bolum mu var.. ınsanlara yarcımcı olacaksın duacı olacaklar sureklı ınsanları tanıyacaksın... bolumunden soguma sakın.. bosver hukuku.. :D
03 Yorumla
Soran+1 yılhahah sağol ya :))))
- +1 yıl
bak ben sosyal bılımlerden basladım pıskolojı olayına sosyolojıye kadar devame ettı :D ınsanla ılgılı herseyı ogretıyor sızın alan.. benımde derslerımdede bunlar mevcuttu.. bak buradada ınsanlara yardımcı olarak kendını cok gelıstırebılme ımkanın var.. burası bır velınımet.. tabı herkesın sorusuna ımdadına yetısemezsın ama ıclerınden gunluk sec ıkı uc kısı onlara yogunlas. D zaten onlar senden memnun kalacaklar dua edecekler falan hukuku falan unutacaksın ve bu ıs sana cok zevklı gelecek.. dmedı deme :D
Soran+1 yılAy inşallah ya ^^. İyi moral oldu tişikirlir :))
+1 yılhukukçular kıskanılır mı ya o tuğla gibi kitapları su gibi ezberleyecekler bırak allasen
20 Yorumla
+1 yılkendine hasta bulmakta sıkıntı çekmessin bak bütün hastaların bu sitede:)) hukuk sıkıcı bir meslek ya. psikoloji fantastik garip gizemli film gibi :)
22 Yorumla
Soran+1 yılOrası öyle. Tam bana göre meslek. Ama hukukun o havası var ya :D
- +1 yıl
mahkeme salonlarında ordan oraya git gel gerek yok kendini yormaya ya:)
İkinci üni. okuma şansım olursa psikoloji okucam saçmalama. değerini bil harika bir bölüm.
02 Yorumla
Soran+1 yıl:)) gülümsettin bak. İnşallah okursun sende :))
+1 yılkıskanacak ne var bee :D çizmişin yolunu diğerlerinden sanane sen yolu yolunda hukuğuda boş ver istediğini seçmişsin ilerlemene bak :))
00 YorumlaGel meslekleri değişelim. ben psikoloji okuyim. sende gel maden müh. ol. oldumu?
04 Yorumla
Soran+1 yılolmadı
Soran+1 yılBen hukuk psikoloji diyorum sen mühendislik diyosun. Olcak iş mi bu?
+1 yılHukuk okuyan birisi olarak söylüyorum bir senene yazık olmuş
02 Yorumla
Soran+1 yılHukuk hakkında da yorumlar kötü haberin olsun :/
- +1 yıl
Kim kötü yorum yapmışsa gönder bana :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılKir dizini otur evde hukukcu gormezsin kiskanmazsin
10 Yorumlahayallerinin peşinden gitmişsin çocukken söz vermissin kendine cocuklar temiz kalplidir :D
10 Yorumlapsikologa ihtiyacın var, doğru yeri yazmışsın
10 Yorumlatekrar sınava gir hukuk oku.
10 YorumlaPsikopat bir hukukcu ol.
10 Yorumlabence en dogru tercıhı yapmıssın.
00 Yorumla
+1 yılPsikoloji iyidir sıkma canını
00 Yorumla
+1 yılPişman olma Psikoloji iyidir.
00 YorumlaPsikolog sensin biz ne yapalim
00 Yorumla
+1 yılOkuma sende
01 Yorumla
Soran+1 yıloldu napıyım okumayıp :(
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı