+1 yılMühendislik okumak zor mu?
Her mesleğin zorluğu gibi mühendisliğinde zorlukları var. Bilgisayar mühendisliği okumak istiyormuşsun sanırım ben genel olarak zorluklarından bahsedeyim.
Bilgisayar mühendisliği okumanın zorlukları;
- Derslerini İngilizce olarak göreceksin, ve ciddi anlamda sayılsalcı olman lazım.
- Veri yapıları biraz zor. Yazılım bilsen dahi önüne geldiği zaman zorlanabilirsin.
- Kaynak bulma zorluğu yaşayabilirsin. Notları oku ezberle sınavı geç gibi bir mantığı yoktur. Soruları mantık üzerinden çözmelisin.
- Uygulama derslerinin ve stajların zorlayıcı olması seni biraz yorabilir.
Ancak bilgisayar mühendisleri büro ortamında çalıştıkları için genelde sessiz sakin bir ortam olur. İş imkanı açısından da güzel. Yazılım bildiğin sürece her yerde iş bulabilirsin. Ama şunu da belirtmek isterim her mesleğin ve dersin zorlukları vardır. Sen istediğin sürece hepsinde başarılı olabilirsin.
Bilgisayar mühendisliği okumanın zorlukları Mühendislik okumanın zorlukları;
- Dersler çok ağır oluyor. Özellikle makine mühendisliğinin.
- Bazı bölümlerde kaynak bulmakta zorlanabilirsin. ( Bilgisayar mühendisliği gibi)
- Sayısal ve mantık alanının çok iyi olması lazım.
- Projelerde yeteneğinin olması lazım.
- Staj yaparken kirli ortamlar seni ürtütebilir. Ancak alıştıktan sonra sorun olmuyor.
Bunların haricinde çok zorluk yaşayacağını düşünmüyorum. Senin ne istediğin çok önemli burada. Eğer çok çalışırsan ve istersen her şeyi başarabilirsin. Başarılar.
10 Yorumla
+1 yılYani kafa yapını bilmiyorum ama ben bilg müh son senemdeyim uzattım okulu 1 sene yani daha rahat okuyabileceğin bölümler var derim ama senin ders çalışma azmine bağlı ben 2009 ÖSS 12.000. İdim ama üniye geçince ders falan bezdim ama yok ben çalışkan bir insanım diyorsan oku tabi ki bilg müh makine tavsiye etmem bir bayan için zor olur. Şu an ki bölüm ne?
01 Yorumla
Soran+1 yılŞu anki bölüm tıp. fakat bana değil sıkılıyorm. bn bilgisayar ya da makine istiyorm. gece gündüz çalışırım
+1 yılSeçtiğin bölümü seviyorsan kolayca okursun, eğer sevmiyorsan mezun olana kadar okul zor diye dert yanarsın. Makine ve bilgisayar mühendislikleri birbirlerine benzeyen bölümler değiller. Dersleri özellikle 2. sınıftan sonra birbirlerinden çok farklılar. Bu anlamda senin tercihini sevdiğinden değil iş kaygısı vs. den yaptığını düşünüyorum..
00 Yorumla
Zor tabi, zoru sevmiyorsan hiç girme bu işin içine, ömürboyu hergün kafan çalışmak zorunda kalacak çünkü sürekli düşünmek zorundasın , okumasında zor çalışmasıda
17 Yorumla
Soran+1 yılBen de öyle bişi istiyo zaten ömür boyu kafa patlatmk. yan gelip yatmaktan nefret ediyom
Soran+1 yılHadi ya. hiç pişman oldugun oldu mu
Soran+1 yılHm bunu duyduguma sevindm inş bana da nasip olur
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim:) amin
Her bölümün zorlukları vardır ama çalışılarak aşılmayacak zorluklar değildir.
09 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle katılıyorm sana. yorumun için teşekkürler
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Soran+1 yılÖnemli değil. dogru söze ne hacet
Soran+1 yılBilgisayar ya da makine
- +1 yıl
Makine bir bayan için zor diğerlerine göre, bilgisayar veya elektrik-elektronik daha iyi olur kanımca ama en doğru yalnız sen verebilirsin unutma, sadece şunlara dikkat et; Hedefini her yönden iyi araştır doğru belirle, kendine güven, kararının arkasında dur, karşına çıkan zorluklarda pes etme.
Sanırım çok konuştum, bölümüm yüzünden illa öneriler veriyorum kusura bakma :)
Soran+1 yılSorun değil. Önerilerini dikkate alacagm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
+1 yılben kadınları analitik düşünme yeteneğinin çok yeterli olmadığını düşündüğümden mühendislikte zorlandıklarını hep gördüm. O yüzden duygusal zekanı kullanabileceğin bir bölüm seç. Rahat edersin.
27 Yorumla
Soran+1 yılGenelleme yapmıyalm lütfen. gece gündüz çalışarak üstesindn gelebilecegmi düşünüyorum
- +1 yıl
gece gündüz çalışacağına kendin inanıyormusun. birbirimizi yemeyelim lütfen.
Soran+1 yılEvet tıp okuyan birisiym uykusuzlugun ne demk oldugunu biliyorm
- +1 yıl
o zaman salaksın tıp okuyup mühendisliğie geçmek istiyorsan. Sen hiç geçme bu kafayla mühendisliğie giriş dersinden bile kalırsın. not: tıp okuduğuna inanmıyorum seni gizli kullanıcı seniii :)
Soran+1 yılneden salkmşm. seni inandrmk zorunda değilim
- +1 yıl
:))))
Mühendislik zordur tabi. Her şey sana bağlı. Bir kere sayısalın çok iyi olmalı. Matematik ve fizik ağırlıklı derslerle karşılaşacaksın. Ders çalışmakla fazla aran yoksa 1-2 sene uzatabileceğini de göz önüne almalısın.
10 YorumlaEn azindan muhendislige gidip hic kiz olmadigini goren erkeklere bo gramda olsa moral olursun git git :))
13 Yorumla
Soran+1 yılEdepsizligin lüzumu yok. bn tesettürlü brym
Soran+1 yılSorun değil
Okuyacagin muhendisligine bagli
Makine okursan geberirsin
İnşaat okuma
Elektrik okuma
Cevre muhendisi gida muhendislikleri olabilir
Bunlar ideal ama kafanş yorman gerekebilir012 Yorumla
Soran+1 yılMakine ya da bilgisayar istiyom
Soran+1 yılBayan işi ne oluyo sinir oluyorum bu cümleye
- +1 yıl
Elini mazota pislige degdirmeyi sıcak ortamlarda calismayi göze alabilecegini sanmiyorum
Bu yuzden bayan isi degil diyorum
Bayanlari o ortamlarda yorulup bıtkın görmek hiç istemem. Ona bakarsan gemide 20 erkek var ve bayan kaptan ya da mühendiste var. Zor diyorum ama yapiyorlar tebrik ediyorum onlari ama ben kadinlari gözümde daha güzel yerlerde olmalari kanisindayim en azından öyle dusunuyorum
Soran+1 yılHm anladm bir nevi haklısın. pis, toz, toprak sıkıntı değil yeter yaptgm işten zevk alayım
Soran+1 yılHm teşekkür ederim. Dediğin gibi yapcam
Soran+1 yılSaol. üzülme belki de hakknda böylesi hayırlıdr
Soran+1 yılTabi haklısın
Su ürünlerini oku çok zevkli ama geleceği de pek parlak değil açıkçası.
05 Yorumla
Soran+1 yılSu Ürünleri ne ya. bn makine ya da bilgisayar istiyom
- +1 yıl
Hic parlak degil hatta
- +1 yıl
Evet sen o bölümümu okuyosun
İnşaat mühendisiyim istersen oku epey bir zordur sayısal olarak iyi olman gerekli.
05 Yorumla
Soran+1 yılİnşaat Mühendisliğini düşünmüyorm. sanırsam sürekli erkeklerle muhatap olmak zorunda olurum di mi
- +1 yıl
inşaat dediğin zaman şantiye çamur pislik sürekli erkeklerle muhattap olucağın aklına gelmesin. pek çok inşaat sektörü var beton, çimento, ofis, proje, denetim, laborant v. s. gibi yapmak istediğin önemli. Ayrıca mühendislerin İSG belgesi alması bile çok kolay artı bir meslek sahibi oluyosun. Bende var C sınıfı olarak 5 yılım dolsun B sınıfı olucam ;)
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumun için.
- +1 yıl
rica ederim ne demek aklına takılan bişey olursa seve seve cevaplarım ama şunu unutma cinsiyet ayrımı yaparak bakma ben ne şantiyelerde bayanlar gördüm çavurun içinde ama işini öyle yapıyorlar ne erkekler gördüm bir çivi bile duvara çakamıyorlar tamamiyle iş yapmak iste yaptığın işten zevk al gerisi hikaye mesela bir denetçi olduğunu düşün çevre ve şehircilik bakanlığında bir çok denetlediğin firmanın korkulu rüyası olur erkekleri dize getirirsin bayanlarla dolu bu sektörde unutma :) (benden ufak bir tüyo)
Soran+1 yılÇok çok teşekkür ederim. Şu an o kadar sevindm ki anlatamam
devlete girersen , özel şantiyedeki gibi yıpranmazsın hele de "ben bunu bilmiyorum" (sessizce de öğrenmek de istemiyorum) dersen ohh (!) atm memuru olabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılendüstri mühendisliği ya da inşaat mühendisliği oku
06 Yorumla
Soran+1 yılNdn?
- +1 yıl
bilg ya da mak. müh alanına göre bilmem kaç milyon kat daha geniş bir iş alanına sahip bir mühendislik ve tam bayanlara göre. tavsiye ederim
Soran+1 yılCiddi misin :) iki bölümden birini okumk istiyodum zaten. buna çok sevindim
- +1 yıl
bu iki bölümü tavsiye etmedim dikkatli oku neyi tavsiye ettiğimi:D
Soran+1 yıl:DD evet kusura bakma yanl§ anladm
- +1 yıl
ahahaha:D
okuluna ve bölümüne bağlı... endüstiri de lay lay lom oynarken makina da adama halay çektirirler :)
10 YorumlaNe mühendisliği olduğuna bağlı. Yoksa zor değil çoğu.
10 Yorumla
+1 yılHangi mühendisliği okuduna bağlı makine mühendisliği okucaksan çok acayip zor kafanı kaldırmaman lazım.
00 Yorumlamühendis olup devlette çalışacaksan kpss puanları çok yüksek. özelde de iş bulmak torpille
00 Yorumla
+1 yılzor diıye bıseymı var :) sen istedikten sonra docent olursun :)
04 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim:)
- +1 yıl
rica ederim simdi ben sna docent olursun dedımde sen yınede bıldıgın yoldan gıt :D
Soran+1 yıl:DD
- +1 yıl
:D:D
+1 yılBen elektrik elektronik mühendisiyim zor ama guzel bölümdür. Hemcinslerinde var iş alanıda geniş
02 Yorumla
Soran+1 yılHm. teşekkür ederim yorumun için
- +1 yıl
Rica
Tabiiki değil çok eğlenceli..:)
02 Yorumla
Soran+1 yılCiddi misin
+1 yılCok zor tavsiye etmiyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılAma çok istiyorm gece gündüz çalşsam üstesindn gelemez mym
- +1 yıl
Gelirsin tabiki cok calisirsan yaparsın
Soran+1 yılHm tamam saol
Ne muhendisligi ve nerede okuyacagina bağlı
01 Yorumla
Soran+1 yılBilgisayar ya da makine. nerde okuyacagm ise sıkıntı diil her yer olur
+1 yılhangi mühendisliği okuyacaksın
04 Yorumla
Soran+1 yılBilgisayar ya da makine diye düşünüyorum bunlara daha yatkinim
- +1 yıl
bunlar zor :))
Soran+1 yılAma çok istiyorum. Okuyanlara özenerek bakiyorum resmen
Soran+1 yılGece Gündüz çalışsam üstesinden gelemz mym
zor veya kolay olması senin zekana bağlı.
00 YorumlaKolay biraz.
03 Yorumla
Soran+1 yılCiddi misin
Soran+1 yılSüper bunu duyduguma sevindim
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne