Alanında iş bulamayanlar videosunu izledim hukuk mezunu işsizmiş bittimi bölüm
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Merhaba,
Günümüzde hukuk bölümü mezununun fazla olması sebebiyle bu alanda iş bulmak zor olabilir. Hukuk fakültelerinin artması ve her geçen yıl yeni hukukçuların sektöre atılması hukukçular arasında bu anlamda bir rekabet doğuruyor diyebiliriz.
Hukuk mezunu olarak iş bulmanın insanın bu alanda kendini geliştirmesi ve bu konuda iddialı olmasına bağlıyorum. Bir hukuk fakültesi mezunu olarak sadece avukatlık değil, kişinin savcılık, hukuk müşavirliği, noterlik gibi alanlarda da çalışma ihtimalini unutmamak gerekir. Ayrıca akademik kariyer düşünen bir hukuk mezunu yüksek lisans ve doktora gibi eğitimlerini tamamlayarak akademisyenliğe de yönelebilir. Hukuk bölümünün önemli avantajlarından birinin kişinin mezun olduktan sonra kendi hukuk bürosunu açıp çalışabilmesi olduğunu düşünüyorum.
Her meslekte olduğu gibi hukuk alanında da iş sahibi olmak zorlaştı fakat bu alanda kendinizi ne kadar çok geliştirirseniz şansınızın o kadar çok artacağını düşünüyorum.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMarmara hukuk mezunu birisi amcamın bürosunda çalışıyordu ve amcam Kıbrıs mezunu verdiği para 2500 TL neyse ki çocuk torpil bulup hakim oldu onun yerine Sakarya hukuk mezunu başlamış ve günde onlarca bu paraya talip avukat iş başvurusu yapıyormuş yani ailen zengin değilse ve ticari ya da siyasi çevren yoksa avukat olursan halin bunlardan bile kötü olabilir bu arada bu dediğim avukatlar alanlarında da yetkin kişiler kendilerini geliştirdikleri halde çok fazla avukat olduğundan durum böyle malesef
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHayır stajyer değildi 3-4 yıllık çalışndı bu yorumu da 2 yık önce yaptım şimdi o paranın değeri asgari ücrete denk gibi bir şey ki ama şu anda o asgariye bile iş bulunmuyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
4Cevap
+1 yılİşletme mezunları kadar olmasa da hukuk bölümünde de açıkta kalmak var ne yazık ki.
01 Yorumla
Soran+1 yılHer yere açarlarsa böyle olur :"(
+1 yılHep kontenjan fazlalığı yüzünden , çoğu mesleğin kapısını çalmış bir durum
00 YorumlaValla üni okumak bölüm felan hikaye oldu
Geneli işsiz 🤦🏻00 YorumlaLisans yaparsan veya çevren varsa anca. Hakimlik sınavına girersin diyeceğim ama o da çok zor asla geçirmiyorlar neredeyse
01 Yorumlaİş bulmak zorlaştı artık
00 YorumlaBana çok geleceği var dediler
00 Yorumla
+1 yılOkuluna bağlı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGöbekli bi avukatın yanında 1200 liraya çalışırsın
01 YorumlaHeryer avukat dolu
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi