20 yaşındayım, iş hayatına atılmak için geç mi kaldım?

Direk konuya gircem, ben artık kendi paramı kazanmaya karar verdim, üniversite hazırlıktayım ama gelirim olsun istiyorum ve bir cesaretle bunu bugün babama söyledim."Artık çalışmak istiyorum." dedim.
Aslında babam bunu ezelden beri söylüyordu.

"Fabrikaya gir, garsonluk yap biraz girişken ol, insan içine atıl, odanda kapalı kaldın, insanlarla iletişim kur, sosyalleş, içine kapanma." diyordu ama ben yanlış anlıyordum eğitimime engel koyduğunu zannediyordum hep kızarak tepki gösteriyordum velhasıl babam öyle düşünmemiş şimdi anladım. Okuldan sonra da çalışabilceğimi ifade etmiş.

Babam ilk bu "Çalışmak istiyorum." sözünü duyunca baya sevindi "ah yavrum benim be." dedi güldü baya konuştuk üzerine "Nereye girebilirim?" dedim o da "Sen çok geç kaldın." dedi. Sebebini sordum.
"Seni kimse almaz hiçbir yerde çalışmadın tecrübesizsin cahil kaldın, sosyalleşemedin, ilk önce küçük yerlerde pişmen lazım, büyük büyük yerler almaz. Ben de tecrübeli eleman arıyorum herkesi almıyorum. Şimdi sen CV doldurcaksın bakcaklar bomboş" dedi.

Annem de aynı tepkiyi gösterdi. "Seni kimse almaz ama senin yaşında çalışan çok kız var ellerinden her iş geliyor beceremezsin." dedi.

Sonra babam da
"Senin için çalışmak üniversiteden sonraya kaldı anca o zaman çalışabilirsin ya da yaz tatilinde." dedi. Haklı mılar sizce?

(Bu arada babam çok küçükken kaportacılık yapmış sanayi ortamını görmüş yağlı pis işlerde çalışmış bir adam o zamandan beri sigorta başlatmışlar elinden her iş geliyor kendini örnek göstererek söylüyor aslında yanlış anlamayın.)
Ben de sigorta başlatmak istiyorum hemen yani iyi olur benim için.
20 yaşındayım, iş hayatına atılmak için geç mi kaldım?