Psikoloji okumak istiyorum ama kafami cok karistirdilar PDR oku daha iyi, is garantisi cok olur gibi konustular her universitede psikoloji bolumu yaygin ama PDR bolumu de psikoloji olarak mi geciyo merak ediyorum yardim edebilecek olan varsa cok iyi olur
Cevabın nedir?
o zaman pdr'ci olarak şöyle söyleyeyim, klinik psikoloji alanında yüksek lisans yapmak gibi bir amacın varsa psikoloji bölümü mezunları pdr'cilere göre devlet üniversitesinde daha kolay kabul ediliyo. psikolojiye git. böyle bir amacın yoksa pdr'yi öneririm. klinik psikolojide yüksek lisans yapmayacaksan lisans mezunu psikolog olarak pdr'cilerden daha fazla çalışıp daha az kazanırsın. ( pdr de okusan klinik psikolojide yüksek lisans yapabiliyosun 2 yıl önce çıkan yasaya göre)
ek olarak, pdr okuyup rehber öğretmen veya psikoloji okuyarak hastanede psikolog olmak istemiyorsan bölümleri bitirdikten sonra yetkili kişilerin verdikleri terapi eğitimleri oluyo. bu terapi eğitimlerine parasını vererek girip eğitimi alıp psikoterapist olabiliyosun. (örneğin aile ve çift terapisti). bu durumda psikolojik danışman da olsan, psikolog da olsan farketmiyo. alacağın terapi eğitimine baplı olarak özel sektörde çalışıyosun.
bunun dışında, psikologların hastanelerde günde 8 saat çalıştığını, maaşlarının 1350-1400 + 700 ile 900 lira arasında döner sermaye aldıklarını,
rehber öğretmen olan pdr'cilerin günde 6 saat çalışarak 1800+ ortalama 600 tl ekders aldıklarını biliyosundur. ayrıca rehberlik araştırma merkezinde çalışan pdr'ci 1800 tl maaş + 750-800 lira ekdersleri oluyor.
yine terapiye ve testlere dönelim. ne psikoloji bölümü mezunları ne de psikolojik danışmanlık bölümü mezunları fakültede test eğitimi ya da terapi eğitimi almıyor. en basit wisc-r zeka testini dahi özelde alıp uygulayıcısı oluyosun. parayla bunlar hep :D ha yok ben 10bin tl verip büyük terapi eğitimleri almam, 1000 tl verip zeka testi eğitimi almam diyosan, hiç özel sektör düşünmeden kpss girer pdr'de rehber öğretmen, adli pedagog vs olabilirsin. psikolojide de hastanede psikolog, adli psikolog olursun.
alanlar birbirine çok yakın. göreceğin derslerin bir çoğu ortak oluyo zaten.
farklı alanlarda sorular varsa yaz, ben cevaplarım :)53 Yorumla
Soran+1 yılKimle konussam pdr oku diyo zaten uzun uzun yazdiginiz icin tesekkurler insallah kazanabilirim :)
- +1 yıl
Yani pdr mi diyosunuz
psikoloji pdr yi kapsıyor pdr ye gidenlerin %90 ı rehberlikçi oluyorlar iyi olsunlarda bu öğretmen kadroları dolunca ne halt yiyecekler yüksek lisans yapıcanki pdr de iş imkanları genişlesin e madem yüksek lisans yapıcan pdr yüksek lisans yapmakmı iyi psikolojide yüksek lisans yapmak mı iyi. psikolojide yüksek lisans yapmak iyi tabikide.
Ben psikoloji kazandım iyice araştırdım sen bakma psikoloji boş diyenlere madem boş ise neden o kadar yüksek puanla alıyor psikoloji ki yüksek puanla almasını geçtim gerçekten güzel bir bölüm saati 300 tl alıyor ya seansta bu bölümmü boş? Bilende konuşuyor bilmeyende konuşuyor. sen takma ben psikoloji öneririm. cok istersen pdr yi psikoloji bölümü okuyup da pdr ci olabliyosun ama pdr okuyup psikoloji bölümünün alanına kayamıyorsun. şimdi isim olarak pdr önde olduğu doğrudur ama herkes oraya yüklendi şimdi öğrtmen kadroları dolarsa sıkıntıya girecekler.21 Yorumla- +1 yıl
hala boyle mi dusunuyosun merak ettim
+1 yılBende o iki bölum agirlikligim ama söyle pdr de 57 bin acik var kpssde 14 alan girmis gecen yillarda ama atama yok. 4-5 yilda bir cok az pdrci atiyorlar.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
+1 yılpdr rehber öğretmenliktir. iş alanı şu an çok geniş ancak sen mezun olana kadar bütün kadrolar dolacaktır. Pisikoloji isi tamamen boş bir bölüm. Adından sebeb insanlar tıbla alakadar zannediyorlar. Tıpla alakalı olan psikyatri dir. Pisikolog olsan ne olmasan ne.
13 Yorumla
Soran+1 yılEsit agirlik bolumu okudugum icin zaten oncesinde de hep hayalimdi psikoloji. Baska da esit agirlikta pek okunacak meslek bulamadim kafam baya karisik
- +1 yıl
PDR okursan klinik açamazsan psikoloji okursan yüksek linsans şartı getirildiği için yüksek lisans yapmak zorundasın ayrıyetten klinik açabilirsin pdr psikolojinin alt dalıdır psikoloji de okuyup rehberlik dannışmanlık yapabilirsin okul, şirket vs.
21 Yorumla
Soran+1 yılYa Universitelerin bolumlerine baktim ama iki uc ozel universitede pdr bolumu gozukuyodu onu anlayamadim
pdr okuyorum önceden görsem pdr'yi önerirdim :) sonuç ne oldu?
02 Yorumla- +1 yıl
Pdr okudun sonucu ne soylermisin bende pdr istyorum
+1 yılPDR daha iyi bir tercih olur.
00 YorumlaNe yaptın ne okudun?
00 YorumlaPDR daha iyi
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri