Pomem ve pmyo mülakatında genel olarak çoğu kişiye bu soru sorulur. Çoğumuz hayalimiz deriz öyledir de zaten ama komisyon bu cevabı klasik bulduğundan hoş karşılamıyor. Vatan millet olaylarını da hoş karşılamıyor. En uygun cevap ne olabilir dersiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÖncelikle bu soruda ne cevap verdiğinden çok nasıl verdiğin ve samimi olup olmadığına bakıyorlar. Yani artık çok klişeleşmiş vatan, millet ve sakarya sözlerinden çok daha realist cevaplar bekliyorlar senden. Örneğin ''Çocukluğumdan beri bu meslek ilgimi çekerdi ve şu ana kadarda bu isteğim hiç azalmadı. Ayrıca günümüz şartlarında maddi olarakta beni rahat ettirecek bir meslek olduğundan polis olmak istiyorum'' denilebilir.
170 Yorumla
En İyi Cevaplar
Benden sana tavsiye.
İçeride de psikologlar oluyor senin hâl hareketlerini, konuşma tarzını, mimikleri inceleyen. Eğer ki ezbere bir şeyler söylersen kendini belli edersin ve elenirsin. Asla ezbere konuşma. Mülakat esnasında mühim olan şey: sordukları sorulara vereceğin yanıtlar değildir, senin verdiğin cevaplara bakmazlar. Orada bulunan komisyon üyeleri senin analizini yaparlar. Heyecan, stres var mı ona bakarlar; kendini ifade edebilme yeteneğine bakarlar, özgüvenine bakarlar, kararlılığına bakarlar, stres yönetimine bakarlar, diksiyonuna bakarlar, Kendinden emin misin ona bakarlar. Orada sorulan soruların ve verdiğin cevapların önemi yoktur. Herhangi bir soruya çok alakasız bir cevap vererek mülakatı geçebilirsin, çok doğru bir cevap vererek de kalabilirsin. Anlatabilmişimdir umarım.363 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz🙏
- +1 yıl
Umut bey size bir şey soracağım Bırakmayacağım nasıl söylenir? Bırakmicam diye mi yoksa bırakmiycam diye mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
5Cevap
+1 yılKarakterime uygun bir meslek olduğunu ve severek yapacağımı düşünüyorum. Zira insan sevdiği meslekte iştigal ettiği sürece hem kendisini çok daha iyi hisseder hem de mesleğinde başarılı olur. Ben de bu mesleği kendime uygun görüyorum ve başarılı olacağıma inanıyorum.
234 Yorumla
Soran+1 yılGayet güzel bir cevap ama maalesef bu cevaba da alışmış durumdalar :)
- +1 yıl
Peki neden polis olmak istiyorsun?
Soran+1 yılHer insanın küçükken şunu olmak istiyorum dediği bir meslek vardır benimki de polislikti
- +1 yıl
O zaman direkt bunu söyle. Klişe diye düşüncelerini gizlemek pek mantıklı değil. Hatta şöyle başlayabilirsin : Biliyorum çok defa duymuşsunuzdur ve klişeler içine girmiştir ama benim her zaman hayal ettiğim ve yapmayı arzuladığım bir meslekti. Bu yüzden klişe olarak tabir edilmesinin benim nazarımda hiçbir geçerliliği bulunmuyor. Bence düşündüklerini söylemelisin.
+1 yılToplumsal düzeni sağlamak için her türlü fedakarlığı kendimde etkin bir şekilde gördüğümden ve bu mesleğin gerekliliklerinin bilincinde olduğum kanısından dolayı.
110 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 582 cevap paylaştı. Ne dediğin çok önemli değil önemli olan oradaki tavırların rahatlığın konuşma tarzın genelde buna bakarlar
50 Yorumla
+1 yılDüşündüm ve ruhumun en iyi bu meslekte tatmin olacağı kararına vardım o yüzden polis olmak istiyorum
60 YorumlaBende bilmiyorum:)
100 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım