Merhaba, sizce eczacılık fakültesi, mesleğimi yoksa tıp-doktorluk mu? hangisi daha iyi? şimdiden teşekkürler:)
Cevabın nedir?
ikisi çok alakasız tıp mı diş hekimliği mi diye sorsan bile aynı şeyi söylerdim kaldı ki eczacılık tıptan oldukça farklı. çalışma ortamlarını iyi düşünmek lazım. iyi bir beyin cerrahi 10 bin liradan aşağı almıyor diyenler olmuş ama adamların hiç vakti yok dayım anadolu'da bir devlet hastanesinde çalışan bir cerrah ve adam 10 senedir farklı bir şehire annesini görmeye gidemedi düşün. eczacılığın da geleceği belirsiz uzmanlıkları filan çıktı ve eczane açmak için sermayeye ihtiyacın var hadi buldun diyelim adım başı eczane var. ayrıca devlet hastanelerine 'komik' diyorsan bence hiç bulaşma tıpa, çünkü öyle dalga geçilecek bir meslek ya da ortam değil. 48 saat boyunca 2 gece 2 gündüz hiç uyumadan nöbet tutmak zorunda bırakılan doktorlar var bu memlekette, bebeklerin gazını çıkarmaktan kalbi durmuş bir hastayı geri getirebilmek için kan ter içinde 2 saat aralıksız kalp masajı yapmaya kadar değişik durumlarla meşguller. hastalardan dayak yeme ihtimalinin tavan yapmış olması da cabası. söyleyebileceğim tek şey tıp sevmeden çok istemeden öylesine okunacak bitirilebilecek bir bölüm değildir.
20 Yorumla
tıp daha iyi. eczacılıkta öğrenim görmüş eczacı olmayan biri olarak söylüyorum bunu. eczacılığın bir değeri kalmadı artık. her yer eczane dolu. ama ben yattığım yerden çalışayım istiyorsan aç bir eczane otur. rahat o yönden.
53 Yorumla- +1 yıl
evet bende öyle düşünüyordum. tıp bölümü daha ideal gözlerde. peki birşey daha sorabilirmiyim. kaç puanla alınıyor ortalama bir eczacı olmak için
- +1 yıl
sağolun :)
+1 yılEğer tıp okuyacak kadar metanetin, azmin, sabrın varsa tıp oku parasına falan bakma para illa ki kazanılır. Önemli olan mutlu olman. Tabi paraya ne kadar değer verdiğine bağlı. İki meslekte de insanlara yardımcı oluyorsun fakat birinde direk yoldan yardımcı olduğun için çok daha fazla huzur verir. Eğer dediğim gibi okuyobiliyorsan oku tıp.
04 Yorumla- +1 yıl
evet doğru diyorsunuz. en büyük hayalim tıp. ama eczacılık gibide hazır iş varken biraz aklımı allak bullak etti. :)
- +1 yıl
Hazır iş falan çok önemli değil hastalarını almaya başladıkça iyi ki seçmişim diyeceksin :) Tabi devlet hastanelerini ayrı tutuyorum oralarda doktora insan gibi davranmıyorlar.
- +1 yıl
aynen çok doğru, hastalarınla bir oluyorsunda. bence devlet hastenesi en komiği ve güzeli.
- +1 yıl
Pek tavsiye etmiyorum :)
kesinlikle tıp fakültesinde yapabileceksen asla bırakma yani kaçırılmaz bir fırsat bence çünkü çok garanti ve geleceği de sağlam olan bir meslek
13 Yorumla- +1 yıl
doğru diyorsunuz:) ama 6 yıldan sonra 5 yıl da uzmanlık okunması aklımı karıştırdı. teşekkürler;)
- +1 yıl
;))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
26Cevap
+1 yılEczaci olmak artık eskisi gibi degil.. her onune gelen dukkan açıyor bilen de bilmeyen de. Eger eczaci olursan cok iyi bir mevkide dukkan acman veya iyi para kazanmak icin çalışman gerek. Mesela hastane cevreleri. Ama doktorluk her alanda daha iyi bir kere kendini geliştirmek istersen bunu yapabilirsin. Bende hemşirelik okuyorum lisedeyim henüz ama tip sinavina girmeyi dusunuyorum. bir insan kendini ne kadar geliştirirse o kadar iyi :)
10 YorumlaDiş hekimliği en iyisi kendimden biliyorum. Tıp bir bayana uygun meslek değil, eczacıların da değeri kalmadı artık. Sıkıntı yani ama illla ben ikisi arasında tercih yapıcam diyorsan eczacılık derim
26 Yorumla- +1 yıl
kaç yıl okunuyor. ve ttıp kadar uzun eğitimi yok mu yoksaa :)
- +1 yıl
3ü de berbat ama insani aç bırakmaz
- +1 yıl
:))) teşekkür ederim
- +1 yıl
anladım:)
+1 yılikisinde de beyaz önlük giyiyosun eczacılık, eczacılık:DD
51 Yorumla- +1 yıl
orası öyle ama:D çalışma lanları farklı ama güzel meslekler
+1 yıltıp fakültesi tabikide. iyi bir beyin cerrahı 10.000 TL den aşşa almıyo ama görevini iyi yaparsan :)
22 Yorumla- +1 yıl
sağolun. öyle eczacılarda almıyordur bence:)
+1 yılçok para istiyorsan tıp. kolay para istiyorsan eczacılık
40 Yorumlaşu an da tıp daha iyi. gelecekte ne olur bilemeyiz:
10 YorumlaTabiki tıp. Eğer ki yapabilir, başarabilirim diyorsan.
10 Yorumla
+1 yıltip fakültesi. eczaciliğin eski kazancı yok. tıp fakültesinde de sıyırma garantisi veriyorlar. kayış kopabilir.
06 Yorumla- +1 yıl
sıyırma garantisi derken.:) evet doğru eski kazancı yok ama kalitesi bence hala aynıdır:
- +1 yıl
sıyırmak yani fittirmak gibi düsün sekerim. yani tamam kalitesi ayni illa ki, 4 adet eczacı ile flört ettim. samimi söylüyorum dördü de çatlaktı.
- +1 yıl
maşallah 4 eczacı. teşekkür ederim:D
- +1 yıl
yani.. beşinci olmak istemiyorsan tıbba yönel :P
- +1 yıl
:D inş. istediğim giibide olur
- +1 yıl
tzaaa :D
+1 yıldostum tabiki eczacılık. yatarak iyi para kazanmak istiyorsan bu fırsatı kaçırma.
78 Yorumla- +1 yıl
bencede. bende öyle düşünüyorum. ama bir yandan da güzel geliyo tıp:/
- +1 yıl
eczacı arkadaşlarımı gördükçe yanlarına gittikçe çok pişmanım zamanında çok ders çalışmadığıma. kesinlikle eczacılık seçerdim ben. tabi karar senin.
- +1 yıl
doğru dediniz fakat hiçbirşey için geç değildir. sınavlara girip kazanabilirsiniz:)
- +1 yıl
:) evet ama uzun iş. işim var çok şükür
- +1 yıl
:)))
- +1 yıl
eczcılık için seni gönülden destekliyorum :)
- +1 yıl
sağolun:)))))
- +1 yıl
sen ol da ilaç almaya geliriz artık :)
+1 yıleczacılık forever :)))))
91 Yorumla- +1 yıl
galiba işine mensupsunuz. misal neden eczacılık tavsiye alabilirmiym
Doktorluğu seç bence eczacılığın önü kapandı.
14 Yorumla- +1 yıl
neden kapandı mesela:)
- +1 yıl
doğru bunu bene duymuştum. o kadar kişiden biri sadece kendi eczanesini açabiliyor. teşk:=)
Ecza :) batiyan için ideal :)
40 YorumlaEvlenek para lazım :))
20 Yorumla
+1 yılikiside süper kazanmak zor=)
60 Yorumla
+1 yılHayırlısı neyse o olsun hersey gönlünce olsun =)
13 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim ferhat aynen senin herşey gönlünce olsun:))
- +1 yıl
Sen varya sen :)
- +1 yıl
:Dd
yoğurtlu pilav tabikide
11 Yorumla- +1 yıl
:D hahah
veterinerrr
23 Yorumla- +1 yıl
hahah :D neden
- +1 yıl
:))
+1 yıl2side değil pet show pamps
00 YorumlaHer türlü Tıp.
10 Yorumlaeczacilik
80 Yorumla
+1 yıltıp-doktorluk
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence hukuk hacı...
15 Yorumla- +1 yıl
mesela neden. öğrenmek isterim. bilenden:)
Cevap sahibi+1 yılEczacılık artık sıradan ve önceden eczacılar doktor gözüyle bakılıyordu hastaneye gitmeden eczanede bir kaç uygulama yapılırdı ilaçlarla şimdi çok siradan tıp ise özel hastanede değilsen yeterince emeğinin karşılığı yok ve bazı doktorlar bunu bildiği için ameliyatdn ek ücret alıyor devlet ameliyat için ücret veriyor ama yetmiyor belkide yetiremiyor. Hukuk öyle değil her anlamda yükselebilirsin. Bugün avukat oldun yarın savcı da olabilirsn maaşın yüksek ve göz önündesn devletin korumasındasn. Etrafında pervane olacaklar değerlisin.
- +1 yıl
doğru tabi hakkıyla da yapmak gerek avukatlığı. yani doğru dediniz ama hayat ne gösterir:)
Cevap sahibi+1 yılTek bir çizginiz olmasın alternatifler de olmalı. Umarım doğru yolu bulur başarılı olursunuz. Başarılar.
- +1 yıl
kesinlkle öyle. teşekkür ederim sizlerede başarılar inş.
+1 yıltıp fakültesi
10 Yorumlatıp tabbı
10 YorumlaEczaacıklık
60 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılTıp kesinlikle.
00 Yorumla eczaaa
30 YorumlaYaa üff soru mu bu?
01 Yorumla- +1 yıl
soru işareti konduguna göre
eczacı olma :D
01 Yorumla
+1 yılTıp.
00 Yorumlatıp fakültesi
00 YorumlaTabiki tip :)
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında