Öyle büyük marketler istemiyorum. Küçük ve ucuz marketlerde kasiyer olmak istiyorum. Ama kasiyerliği bilmiyorum. Nereden öğreneceğim. Kasiyerler nereden öğreniyor?
Yaşım 21, boy 1.60. Olur mu?
Teşekkür.
Yaşım 21, boy 1.60. Olur mu?
Teşekkür.
Merhaba,
Fiziksel özelliklerinizin market kasiyerliği önünde bir engel olmadığını düşünüyorum. Bu konuda kendinizi rahat hissedebilirsiniz. Market kasiyerliği için herhangi bir eğitim almanız gerektiği görüşünde değilim. Başlangıçta biraz zorlanabilirsiniz fakat işi ögrendikten sonra halledebileceğinizi düşünüyorum.
Kasiyer olabilmek için bazı temel becerilere sahip olmanız gerekmektedir. İnsanlarla iletişiminizin iyi olması, insanlara karşı pozitif bir yaklaşımızın olması gerekir. Teknoloji her ne kadar ilerlemiş olsa da temel matematik becerilerine sahip olmanız ve teknolojiyi iyi kullanmanız gerektiğini düşünüyorum.
Tüm bu özelliklere sahipseniz işe alındıktan sonra size verilecek küçük bir eğitimle kısa sürede kasiyerliği öğrenebileceğiniz görüşündeyim.
Kasiyer eğitimi
1. Hoşgeldiniz ve Güle Güle Güleryüzlü bir şekilde
2. Aldığın para miktarını mutlaka kasaya gir
3. Para üstü verirken acele etme ekranda yazan miktarı ver
4. Odak noktan sadece kasa olsun başka şeylere kafanı kapat yoksa açık verirsin
5. Kasa pos indirim kartı yemek kartı kısaca kasa üzerindeki bütün yapılabilen işlemleri öğrenmeye çalış
6. Kasa sana aittir kasanda senden başka kimsenin çalışmasına izin verme açığın çıkar ödemek zorunda kalırsın
7. İşe erken git sana verilen kasa avans sayarak al
8. 50 lira ve üstü paralarda sahte para makinesinde okut elle ve gözle sahte para nasıl anlaşılır öğren
9. Burası en ÖNEMLİSİ Tırnakçı dediğimiz bir takım var bunlar kasiyerlerin azılı düşmanıdır Genelde 200 lira ve 100 lira verirler bunlara çok dikkat et senle çok konuşup kafanı dağıtırlar 2 ve 3 kişi olup seni kandırmaya çalışırlar kasana el uzatmaya kalkarlar ellerine vur kasana el uzatmalarına izin verme ve yahut şu parayı al boz diyenlere kesinlikle para bozma
Bu dediklerime dikkat edersen % 90 oranında başarılı olursun
BURAYA DİKKAT EN ÖNEMLİSİ KASİYER DÜŞMANLARI
Youtube tırnakçı videolarını seyret en tehlikelisi bunlar
Merhaba, genelde deneyimsiz market kasiyeri ya da yetiştirilmek üzere market kasiyeri olarak alan birçok yer var. Siz oraya gittiğinizde size ilk günlerinizde kasa hakkında her şeyi öğretiyorlar zaten. Market hakkında da bilgi veriyorlar. Size oradaki deneyimli elemanlar yardımcı oluyorlar bu konuda. Yaşınız ve boyunuzdan dolayı giremeyeceğinizi ya da herhangi bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Cevap
6Cevap
Basit iş sadece açık verme matematiğin iyiyse içinden geçersin :D
Merak etme yardımcı oluyoar ogretiyorlar sen git başvuru yap iş için
En büyük hayalin kasiyer olmak mı, vay be.
Hayır. Para kazanmak için. 😊
Ben yıllarca yaptım zevkli hareketli bi is ama bazen de çok sıkıcı
Önce bir normal çalış orda zamanla öğrenirsin
Veresiye defterini satarak başla