Öncelikle merhaba. Akademik kariyer hedefim okula başladığım ilk günden beri var. Askerden sonra açıktan liseyi bitirdim ve şu an ikinci sınıfım. 3.98 agno ile ikinci sınıflarda fakülte birincisiyim. Bir tane profesörümün şu an araştırmalarında yardımcı oluyorum. Aynı zamanda da alese hazırlanıyorum. Alese girdikten sonra yüksek lisans tezim bile hazır. Hint sineması... hocamla onu konuştum ve "şimdiden konunu belirleyip hazırlaman süper" dedi. Yüksek lisanstan sonra okulumda kalıp, doktoramı da orada yapacağım. Maddiyat falan hepsi bahane, azim, okuma ve araştırıp kendini geliştirme aşkı yeterli
Birçoğuna ulaştım aslında. Senaristim, iyi bir yapımcı şirketle sözleşme imzaladım. İşaret dili eğitmeniyim vs. sadece akademisyenlik ve yönetmenlik eğitimimi tamamlayıp, yönetmen olup feminizm konulu filmler çekmek kaldı ve teşekkürler. Umarım sen de ideallerine ulaşırsın bal
Hola💙🎈 Hedefler ve hayaller için ek bir şeye ihtiyaç duymuyorum. Bir insan başarmak isterse gerçekten er ya da geç başarı ve hayali onu bulur. “İnsanlar, ağzından çıkan cümlelerin, beyninden çıkan düşüncelerin, bütün evreni dolaşıp tekrar kendine geri döndüğünü bilse, eminim çok daha dikkatli olurdu.” Albert Einstein
Düşünce ve hayallerimiz gerçekliğimize doğrudan etki ediyor. Futbolcuların çocukluk hayali, şarkıcıların küçükken elinde tarakla şarkı söylemeleri vs. bunlar imgeleme çalışmalarıdır ve belirli süre bir hayal üzerine düşündüğümüzde bu hayal ve düşüncelerden yayılan frekans, eylem ve hayatımıza yansır. Evrenin saati yoktur lakin er ya da geç o şey gerçekleşir tek gereken inanmak.
İlk başta elbette motivasyon çok önemli ama ekonomik durumun da yoksa biraz sıkıntılı olur tabi. Ama ben şuna inanıyorum gerçekten istek varsa ve kendine inanıyorsan her şeyi başarırsın ve parayı bir şekilde bulursun! şu an yüksek lisans okuyorum zor mu zor ama bunu gerçekten bitirmek istiyorum çoğu bitti azı kaldı bakalım bitince be tarz imkanlar geçecek elime 😁
Selâmün aleyküm, kariyer hedeflerimde savcı olmak var. Cumhuriyet savcısı olmak istiyorum nasip olursa. Bu yolda bir motivasyonum yok aslında. İlerde aileme daha iyi bir hayat sunamak için, çocuğumun hicbir şeyde gözü kalmasın diye okuyorum. İlerde daha huzurlu bir yaşam için okuyorum. Savcı olamazsam avukat olurum.
Akademik kariyer hedefim vardı ta ki torpilleri görene dek :( Sınavlarda çok iyi puanlar yapan fakat mülakatları geçemeyen onca insan görünce insanın motivasyonu sıfırlanıyor. Umarım bu düzen değişir de herkes kariyerine istediği şekilde yön verebilir. Fakat daha düzgün bir düzende ihtiyacım olan ilk unsur motivasyon olurdu muhtemelen.
Akademik eğitims devam etmeyi iş hayatına atılmadan yapmayı uygun bulmuyorum, zira iş hayatında tecrübe edebileceğin şeyleri akademik hayatta öğrenmen biraz zor. İş hayatında biraz zaman geçirip, sonrasında yapmayı daha makul buluyorum. Yetiştireceğim öğrencilere de sonrasında çok katkısı olacağını sanmıyorum
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,2b cevap paylaştı.
Tüm şartlar sağlansa bile motivasyon olmayınca olmuyor.. Başlayıp bırakan çok arkadaşım var ya da bocalamaya devam eden :) O nedenle diğer şartları oluşturmak için çabalamalı ve kendini motive etmeyi başarabilmeli:)
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ülkede başarıların cezasız kalması lazım :D Uzman mı oldun hmm şimdi bana para ver bakiim. Sınava mı girceksin azıcık daha para ver. Yandal mı yaptın senin hastan az olur dur şuradan biraz kısayım. Doçent oldun 5 yıl geçti yayınlarını tamamladın prof olacağını mı sandın rüyanda görürsün açmıyorum sana kadro falan. Aradan 3 gün geçer bir tanıdık için ansızın prof kadrosu açılarak başka üniversiteden zembille indirilir.
Tezsiz yüksek lisansta genel olarak yabancı dil şartı aranmaz ama tercih edeceğin alanda rekabet yüksekse dil puanı senin için büyük bir artı. Başvuru yaparken dil yeterliliğini vs. soruyorlar çünkü.
Yüksek lisans, tezli ise devlet üniversitelerinde ücretli değil. Ama tezsiz yüksek lisans programları ücretli diye biliyorum. Başvuru yapmak istediğin üniversitelerin web sitelerinden net bilgiyi öğrenebilirsin. :D
Benim malesef bi hedefim olamaz çünki liseyi dışardan okudum bitti denemek için üni. Sınavına girdim ama başarılı olamadım ve okul olayını tamamen bıraktım. Başında durmam gereken iki dükkan var ailrme ait.
İnanki çoğu zaman kendime ayıracak vaktim hiç olmuyo. Bi hevesle kitaplar alıyorum bari kitap okiyim diye o kitap bile zor bitiyo. Yinede çok sağ ol elbet bir gün yeniden denerim.