7 kez uni. Sınavına girdim. İlk 4 sene calıştım kazanmadım. son 3 yıl çalışmadan girdim. Bu sene girmicem yine çalışmadım. Dershaneye hiç gitmedim. Temelim yok😔İşim bile yok temel olmadan kazanmasıda zor. Evde temel oluşturulabilir mi? Matematikte yapamiyorum zaten
Cevabın nedir?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,1b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, bir öğretmen adayı, tercüman ve bu yollardan geçip yaşadığı durumlardan ders çıkaran ve detaylı bir şekilde analiz yapabilen birisi olarak size şunu söylemeliyim ki 7 kez girmenize rağmen olmadığı için bunun hiçbir zaman yani başarıyı hiçbir zaman yakalayamayacağınız anlamına gelmiyor. Aksine, belki de şimdi tam zamanı geldi ve şimdi bir şeyleri başaracaksınız. O yüzden hiçbir şekilde umudunuzu kaybetmemek ve bu işi tamamen bırakmamak son derece önemli. Mesela ampulun icadını yapan Edison'un yaşadığı şey de tıpkı sizin gibiydi. Hatta tam olarak şudur. Bunu lütfen dikkatli bir şekilde okuyun.
"Thomas Edison’a, 999 denemeden sonra yaptığı bininci deneyde ampulü bulmasıyla ilgili olarak şöyle bir soru yöneltmişler:
- 999 kez hata yapmanıza rağmen, bininci deneyi yapacak gücü nereden buldunuz?
Edison şu yanıtı vermiş:
- Ampulün icadı bin aşamalı bir süreçti. Hata gibi görünen ilk 999 aşama, bininci ve son aşamaya götüren öğrenmelerle doluydu.
Yani bunun gibi pek çok başarı hikayesi var bu hayatta. O yüzden geçmişte yaşadığınız başarısızlıklar ya da istediğiniz gibi sonuçları alamadınız diye bir hayal kırıklığı veya pişmanlık gibi görmek yerine bunları bir kazanım ve bilinçlenme, tecrübelenme olarak görürseniz inanın bana bu hayatta sadece bu sınavı değil, gelecekte birçok şeyi daha fazlasıyla kazanmış olacaksınız. En önemlisi öz güvenli ve güçlü bir insan olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceksiniz. Şimdi gelelim uygulama kısmına peki ne yapabiliriz? Ben size şöyle bir şey söyleyeyim. İnsanın bilinçli, verimli bir şekilde ders çalışarak temel oluşturması, dershaneye gittiği için güvenip evde çalışmamasından gerçekten çok daha mantıklı. Çünkü ben de şu anda mezun olduğum okulu iyi bir puanla kazandığım sene evde çalışarak kazanmıştım. Matematik konusunda şunu söyleyeyim. Puanlar her testte eşit olduğu için (mesela fen bilgisi de aslında sözel gibi sayabiliriz. Ben de aktif olarak çalıştığım için oradan biliyorum.) matematik bile yapmadan çok yüksek netler ve iyi bir sıralama çıkarabilirsiniz. Peki nasıl çalışabilirsiniz yani tam olarak ne yapmanız gerekir? Konuyla ilgili bencelerim tam size göre. Onları muhakkak okuyun olur mu? Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Ders Çalışmayı Anlamlı Hale Getirmek İçin Yapmanız Gereken Şeyler
Dersi Verimli Bir Şekilde Çalışmanın Pratik Yolları12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim okuyacam. Ben aslında 4. Sene eski senelere göre puanımın yükseldiğini gördüm. Çevrem beni çok etkiledi 5. seneden sonra özgüven eksikligi olustu ztn 5. Senede calışmamaya başladım.
- +1 yıl
Rica ederim. Dediklerimin ne kadar doğru olduğunun da ispatı bu da. O yüzden siz çevrenin negatif yöndeki söylemlerine kesinlikle takılmayın ve öz güven eksikliğinin olmasına asla müsaade etmeyin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
6Cevap
Öncelikle kendine güven. Çünkü inanmak, başarmanın yarısıdır. Umutsuzluğa asla kapılma. Sonrasında eksiklerini belirle ve kendine güzel bir ders programı oluştur.
Konu çalıştıktan sonra bol test çöz. Temelin yoksa antremanlarla matematikten, karekök 0'dan başla. Zamanla ilerleme kaydedersin. Anlamadığın konuları öğrenmeden yeni bir konuya geçmemeye çalış. Çok faydalı Youtube kanalları var onlardan yararlan, hatta haftada 1 saatini motivasyona ayır. Seni motive eden şeyleri yap, rehberlik videoları izle.
Üniversiteyi kazanmak inan bana zor değil, başarabilirsin.20 Yorumla
u +1 yılTeknolojik imkânların, sosyal medyanın bu kadar gelişmiş ve yaygınlaşmış olduğunu düşünürsek; evde tabii ki temel oluşturulabilir. Hatta temelin üstüne çok katlı bir bina bile dikilir.
Yanılıyorsam kusura bakmayın ama günümüzde en çok yapılan hatalardan birisine düşmüş olabileceğinizi düşünüyorum. Başarılı olmak için öncelikle kendinize bir hedef koymalısınız. Belki de hedefiniz vardır ama bu konuda bilgi vermediğiniz için ben böyle düşündüm. Günümüz gençliğinin hiç azımsanmayacak bir bölümü maalesef “Sınava gireyim, aldığım puana göre karar veririm” düşüncesinde. Hâlbuki gençlerimiz; “İlgi alanlarım ne?”, “Hangi konularda yetenekliyim?”, “Sevdiğim meslek ne?”, “Gelecekte kendimi nerede ve ne olarak görmek istiyorum?”, “Seçtiğim mesleği icra etmek bana mutluluk verecek ve gelecek ile ilgili beklentilerimi karşılayabilecek mi?” gibi basit soruları kendisine sorarak ileride yapmak istediği mesleğe karar vererek üniversite sınavı için kendisine bir hedef koymalıdır. Hedefi olan bir birey, sınava hazırlanmak için ilave güdülere ihtiyaç duymadan, daha gayretli ve verimli bir şekilde çalışacaktır.
Çalışma yöntemleri ile ilgili diğer üyeler size yol göstermişler, kaynaklar konusunda onlar benden daha bilgili. Benim size ilaveten söyleyebileceğim bir iki husus var;- Öncelikle yukarıda bahsettiğim yolla kendinize bir meslek ve size bu mesleği sağlayacak bir bölüm belirleyin.
- YÖK’ün Yükseköğretim Program Atlası sitesinden hedeflediğiniz bölüme ait okullara, sınav ve yerleştirme bilgilerine (en az kaç net yapmanız gerektiği vb) bakın.
- Mevcut seviyenizi ve eksikliklerinizi tespit etmek için kendi kendinize ciddi bir deneme sınavı yapın.
- Deneme sınavını hedeflediğiniz bölümün minimum netlerine göre değerlendirerek hangi ders ve konularda eksikliğiniz olduğunu belirleyin.
- Sınava kadar kalan zamanınızı belirleyerek, eksikliğiniz olan ders ve konuları tamamlayacak şekilde (hatta son 15 günde hızlı bir tekrar yapacak şekilde) sıkı bir program yapın.
- Gelişiminizi gözlemleyebilmek için arada deneme testleri yapın.
- Programınızı uygulayın, aksaklık olması durumunda programdan geri kalmayacak şekilde tedbir alın.
İnanın sınavda başarılı olmak zor değil. Ne kadar eksikliğimiz olursa olsun giderebilmemiz mümkündür. En büyük eksikliğimiz “Hedef belirlemek ve bu hedefe ulaşmak için program yapmak ve kendimize inanmak.”
Umarım sınavdan sonra da kendinizle ne kadar gurur duyduğunuzu belirten bir paylaşım yaparsınız bu siteden. Size başarılar diliyorum. Kolay gelsin.12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim😊
- +1 yıl
Rica ederim. Önünüzde 27 Haziran’a kadar 109 gün var. Az geliyor olabilir ama her gün 1 soru yapabilecek şekilde çalışabilirseniz her şeyi başarabilirsiniz bence. Kendinize güvenin. Başarılar.
+1 yılOlaya negatif bakıyorsun ve negatif baktığın için hiç bir işin rast gitmez.
O yüzden iyicene bir sirkelen ve senden şuna yapmanı istiyorum:
büyük boy bir poster kağıdı bul ya da canvas da olabilir. Hayallerini düşün 🤔 kendimi on sene sonra nasıl görmek istiyorum sorusuna hayal kur ve o poster kağıdına yazı yaz görsel foto herseyi yapıştır ve kolaj haline gelmesine sağla! Bu posteri her gün görebileceğin bir yere yapıştır ve her gün mutlaka bak hayallerini güçlendir ve o hayalleri kendine çek!
Motivasyon tamamsa gerisi gelecek mutlaka yeterki İnan İnan İnan ve pes etme
Bu sene giremezsin belki ama seneye girmek için hazırlık yapabilirsin şimdiden, araştır, oku, hayal et, iste hatta çok iste, ve başar! İnanki kendin bile inanamayaksın❤️ Gerçekten işe yarıyor 👍🏼22 Yorumla
Soran+1 yılPoster kağıdı nerden bulcam
- +1 yıl
Poster kağıdı dediğim büyük boy kağıt yani istersen 6 tane A4 yapıştır birbirine al sana poster 😁 önemli olan hayallerini posteri görsel olarak tasarlamak bu seni inanılmaz motive edecek çünkü! Kırtasiye de falan vardır kesin büyük boy kağıdı
İlgili derslerin konu anlatımlı ve test kitaplarını almalısın. İnternetten, önceki dönemlerde çıkmış sorulara mutlaka bakmalısın. Bol bol test çözmekte fayda var. Youtube'ta üniversite sınavlarına yönelik güzel kanallar var internetin sunduğu bu fırsattan yararlanabilirsin.
Çalışmaya başlamadan önce mutlaka bir düzen olusturmalı, ders çalışma programı hazırlamalısın. Mümkün olduğunca da planına sadık kalmaya dikkat etmelisin.
Dersaneye gitmeden sınavda başarılı olabilmen tamamen göstereceğin cabaya bağlı. Temelini oluşturmadan, sınava çalışmadan girmek sınavdan kötü sonuç almana bu da motivasyonun düşmesine neden olacaktır. Bu nedenle sınava ciddi bir çalışmayla girmelisin.10 Yorumla
+1 yılİlk önce kendine kolay bir kaynak almalısın. Youtubun nimetlerinden faydalanmalısın kesinlikle. Bu konuda sana kaynak kitap tavsiyesinden kanal tavsiyesine hepsini yapabilirim. Ben de geçen sene mezun oldum bu sene tekrar Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği için hazırlanıyorum. En önemlisi bir yerden başlamak. Zaten öyle zor da sormuyorlar sadece üzerine düşmelisin. Tavsiye istersen sorabilirsin aklındakileri.
01 Yorumla
Soran+1 yılÖzelden istek atiyorum
Ben hiç ders çalışmadım hayatımda çok kötü bir ögrenciydim hatta uzun bir süre barajı dahi geçemedim askerden geldikten sonra oturup çalıştım şimdi ise ikinci üniversitemi okuyorum.
07 Yorumla
Soran+1 yılKac sene gecmedin?
Soran+1 yılCalışma sistemin nasıl?
Soran+1 yılYazdım
En iyi dershane senin evde YouTubeden izlediğin videolardir aç videoyu izle not tut ama düzgün ve disiplinli şekilde yap çok. iyi anlatan hocalar var YouTubede denemeni isterim
01 Yorumla
Soran+1 yılŞimdiden başlayayım. konular biterse tekrardan alcam
ilk sene matematikteki sorulara bakmadım bile ama 2. sene full çektim.
03 Yorumla
Soran+1 yılNe yapabilirim?
Soran+1 yılTemelin varmış deme kki
Matematik çalıştrırım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin iş yaş
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > 7 kez üniversite sınavına girdim, olmadı. Bu sene kazanmak için nasıl bir yol izlemeliyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Yeni Yıl
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat