Evet cevaplarınızı bekliyorum lütfen saygı çerçevesinde yorumlar yapalım
Evet, evde canları çok sıkılıyor
Hayır, sağlığı daha önemli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
bence yüzyüze eğitim çok uzun yıllar yapılmamalıdır artık teknoloji gelişti, mantığı ile hareket etmek ne kadar doğu peki kaç sene daha online eğitim çare olacak bugün bir nesili kaybediyoruz ha siz sanıyor musunuz okul disiplini olmadan eğitim olacağını az daha uzatalım neler olacak bakalım
Ne desem yalan olur.
Yüz yüze eğitim daha iyidir.
Uzaktaki eğitim de guzel hoş ama tam 1 eziyet.
Kimisinin uzak tan eğitim yapacak imkanı yokken yoktan var etmeleri gerekir...
Hem her gün 1 bilgisayara bakmakta iyi değil.
Hocalar zaten birsey değişmez..
Olan öğrenciye olur öğretmen gene maagaşini alır.
şu okulları zırt pırt açıp kapatacaklarına tam karar alsınlar yeter bi gidiyoruz bi evde işliyoruz beynim yandı ya full yap seneyi işte uzaktan sınavları da yüzyüze yap bitti ne stres yaptınız abicim ya (12. sınıf olarak yazıyorum yeter daa yine gidiyoruz karmaşık bir sistem ile sabahçı yok öğlenci iyice patladık)
Gitsinler
Saolun 1 yıl sonra sawdhxsj
Hani 1 yıl geçmiş ya
Cevap
37Cevap
Herkes gönderiyorsa sizde göndereceksiniz önlem alındıktan sonra sıkıntı olacağını sanmam çocuklarda evde sıkıldı annelerde sıkıldı sonuçta..
Çok kararsızım çocukta gitmek istemiyor
Doğru söylüyorsunuz yorumunuz için teşekkür ederim
Nekadar evde tutacaksiniz? Corona önümüzdeki en az 2 yil sadece kontrol altina alinabilinecek, 2 yil cocuklari evde tikayamazsiniz ayrica cocuklarda corona riski cok düsük, ölüm yok
Önlemler ekonomisi en zengin avrupa ülkelerindede ayni, sistem ayni, Devletin elinde sihirli degnek sonsuz ekonomi yok
"ölüm yok" ne kadar saçma bir kelime topluluğu, çocuklarda ölüm olmaması değil taşıyıcı olmaları konuşuluyor. 800 kişilik okuldan 1 kişiye bulaşsın oda evdeki ailesine onlarda komşularına diye gider
@naberrlers öncelikle sacma sensin, bilmedigin konularda, satasma seklinde dalmana gerek yok, egitim ve zeka olmayinca, sadece ölüm yoku süzüp kendini üstün gösterme cabasina gerek yok.
Cocuklarda bulasma hastalanma orani yetiskinlere göre cok cok düsük, ölüm orani nerdeyse yok denecek kada az. Belirli oranlarda risklerine göre normal yasama döndürmek zorundasin, cocuklari corona bitinceye kadar, diyleim 2 yil sürdü, dört duvar arasindami bekleteceksin?
Bütün Dünyada, Avrupada yer yer duruma göre okullar aciliyor, haftaya almanyada tüm okullaer yer yer aciliyor, yuvalar hic kapanmadi, almanya türkiye nüfusu ayni, korona vakka sayisi yer yer Türkiyeden fazla. Onlarin Devleti, Uzmanlari okullari aciyor, onlar bilmiyor senmi biliyorsun, Türkiyede uzmanla bilmiyor, sacma olmayan senmi daha iyi biliyorsun.
abi nerenle dinledin bilmiyorm ama şahsiyetine saçma demedim, kelime topluluğu dedim değil?, o çocukları ölüme yolluyorlar. Sınavları yapıp 1 hafta açık tutup kapatmazlarsa neyim o zaman da gel yaz abi
ha bu arada ben evde beklerim hayatım evimde geçti bana koyar mı 2 sene
@naberrlers aklimla okuyorum ama sen aklinla okuyup aklinla yorum yapmadigin anlasiliyor. Önümüzdeki yillarda korona dalgasina, vakka sayisina, gelismesine göre zaten yasaklar gelip gidecek. Su anda yapilanlar zaten kontrol altinda tutmak, belirli sayilari astirmamak, 80 milyonusürekli evde hapsetme sansi hicbir ülkenin yok.
eve hapsetme , kim evde canını yiyim abi, belirli sayılar uğruna çocuğunu gönder o zaman abi olursa eğer
sen yap bende yapıcam ahsgdjkasd, neyse bugünlük boş yapma kotamı doldurdum Allah'a c. c emanet. Hepsi dalgaydı abi bu arada. d
uzaktan eğitimle kaç çocuk evde eğitim alıyor sanıyor bunlar şu an neslin bir bölümü kaybediliyor biraz daha uzarsa hiç liseye gitmeden eğitim aldığını sanan çocuklar yetişecek, uzun yıllar uzaktan eğitim nesil kaybı demek, çocuklar sokaklarda fink atıyor beyefendi sanıyor ki uzaktan eğitimle disiplin sağlanıyor çocukların bir çoğu hiçbirşey bilmiyor şu an, sokak da okul olmadan gezen çocuklar sanki virüs kapmıyor mu maskesiz gezen çok çocuk var dersler umrunda değil bir nesil yok oluyor ama türkiye de iki de bir her şeye bahane arayan muhalif çevre okullar açılınca endişe yaratıyorlar
@ozelguvenlik15750 Hiç kusura bakmayın katılmıyorum, o iş ailede bitiyor. Aile kısıtlayacak. Okulda ise 800 kişinin yanında olması mı 5 kişilik aile bireyleri hadi 5 de arkadaş olsun onların yanında olması mı
@naberrlers iyi o zaman biz dünyay örnek olalım uzun yıllar okulları açmayalım çünkü pandeminin sen bu yıl biteceğini sanıyorsan yanılırsın bir kaç yıl daha kapalı kalırsan iyi örnek oluruz tüm avrupa tüm dünya okulları açsın türkiye açmasın türk çocukları çok narin
@ozelguvenlik15750 Bekle ben vakaları bekliyorum daha okulların açıldığı gündü 11 bin vakaya yükselmişti okullar açıldıktan sonra vakalar düşerse ben haksızımdır yükselirse sen haksızsındır bu kadar basit abi.
@naberrlers peki kaç sene daha uzaktan eğitim ile yürütebilirsin sen diyorsun ki birkaç aya biter bitmez işte vakalar artıyor ama artık çözüm için tüm dünya uzun yıllar uzaktan eğitim ile gidemeyecekleri anladılar bu ne zamana kadar bir çocuk hiç okul yüzü görmeden oku bitirecek çok mu sağlıklı
@ozelguvenlik15750 Sağlıktan bahsedip çocukları virüsün en yoğun olabileceği okullara yollamak. İş ailede bitiyor aile çocuğunu yetiştirecek bu kadar basit, youtube da milyon tane hoca var. Zaten çoğu kişide okulda anlamadığı dersi gidip youtube dan çalışıyordu yani çok farkettiğini sanmıyorum. Ne kadar açık olmalı sorusuna ise ona uzmanlar karar verir evet riskler alınmak isteniyor aslında bir deney yapılmak isteniyor okullar açılırsa vakalara bakacaklar değişme oplmazsa o zaman açarlar. Zaten sınav haftasındayız sınavlar biter bitmez 1-2 hafta okullar açık tutarlar sonra kapatırlar eminm
@naberrlers vakalar her şekilde yükselecek kardeşim bundan kaçış yok, sadece okulların açılması vakaları yükseltiyorsa o zaman sen haklısın başka nedenler arayabiliriz ama uzun yıllar devam edecek olan bir virüsden söz ediyorum size şaka gibi geliyor kim 2 sene devam edecek derdi herkes 2-3 ayda biter sanıyordu peki kaç sene daha uzaktan eğitim le nesil büyütebilirsin çocuklar zaten normalde okullarda disiplini unuttu sen sokakdaki saygısız veletlerin evde ders çalıştığını falan mı sanıyorsun çalışmıyorlar çalışıyor gibi görünüp kaçıyorlar, peki salgın tamamen bitmesini beklersen bir nesil böyle büyüyecek
@ozelguvenlik15750 Hocam söylediklerinizin her kelimesine katılıyorum sizde haklsınız fakat bende. Bu yüzden düzeni aile sağlamak zorunda öyle çocuğun eline telefon verip ben anneyim babayım diye geçinmemeliler.
@naberrlers Rusyada Almanya da ve Ukrayna da Kazakistan da Çok arkadaşım var o ülkelerin gündemini çok iyi takip ediyorum o ülkeler okulları açacaklar elbetde kontrollü şekilde artık kimse uzun yıllar uzaktan eğitimi çare görmüyor göremez, Okul disiplinini ne Youtube verir nede online eğitim hiç okula gitmeyen çocukların eğitim de sosyalleşmesini bekleyemezsin, eğitim sadece ders değildir, bunu da unutma o zaman kardeşim tüm dünya okulları açsın türkiye kapalı kalsın, ben gündemi takip ediyorum, belli bir metod bulmalılar aksi halde iki de bir açıp kapamak olmaz ya da eğer git GT korkusu varsa Türkiyeli ler uzun yıllar okullarını açmasın dünya açsın sorun değil ama nesilleri evlerde körelecek hiç bir zaman unutma sosyal ve yüzyüze eğitim her zaman online eğitimden daha niteliklidir eğitim sadece evde çalıştığın matematik değildir teorik derler değildir
@naberrlers Kardesim, her ailede anne babanin ne yaptigini, ne yapacagini ögretmek, kontrol etme sansi var mı ? 80 Milyon nüfusta her kafadan bir ses cikiyor zaten, her dalin uzmani daha iyi bileni var, birakinda UZMANLAR karar versin, her alinan önlem ve kisitlamlari sorgulamayin.
3 ay herkesi eve hapis eder, cikarmazsin, corona sifira iner, ama ekonomi cöker millet acliktan birbirini yer, bu seferde neden 3 ay evde hapis kaldik aciz diyenler cikar. Kaldiki 3 ay sifira indirirsin, ama ülkenin sinirlari nasil kapatacaksin, ticaret yapyirsun, ülkeye gelen var giden var.
Onun icin birakin devlet ve uzmanlari islerini yapsin
@naberrlers bak uzaktan eğitim metodu ilk zamanlar salgının gidişatını bilmeyen, virüsü tanımayan, aşı olmadan kararsız kalan dünya hükümetlerinin geçici çözümü uzaktan eğitim di bu gayet ilk zamanlar doğru bir karardı ama salgın uzun yıllar devam edecek artık nereye kadar uzaktan olacak düşün bir dişin ağrıyor bir ağrın var sürekli ağrı kesici ile ağrıyı dindirip kesin çözüm bulmadan devam eder misin, artık yıllar geçtikçe salgın tanınmaya başlandı tedbir tecrübelerini bir çok ülke tanıdı Aşılar bulundu yaygınlaşmaya başladı zamanla her ülke de milyonlarca insan aşılanacak bu daha uzun yıllar uzakten eğitim devam ederse derin yaralar olacak koca bir nesil yok olacak buna emin ol insanlar kontrollü yaşamı benimsemeli her yer ömür boyu kapalı kalamaz
uzmanlar değil sosyal medya fenomenleri yönlendiriyor bu ülkeyi okullar kapanınca fırsat eşitsizliği yapıldı diyorlar açılınca da çocuklar ölüme terk ediliyor devleti sorguluyor türkiye de ise sosyal medya fenomenleri uzmanlardan çok güveniliyor çünkü türkler sosyal medya özürlüsü bir millet çünkü uzmanlar ne biliyor ki diyorlar kafalarına göre hareket ediyorlar
@ozelguvenlik15750 tek tek gelin lan (!) adokfjadlghjsdhg tamam abi siz gaklısınız ben kaçıyorum dayak yiyecem şimdi
@naberrlers yok artık :) ben sadece uzmanları dikkate almanı söylerim sosyal medya fenomeni züppeleri dikkate alma derim onlar analarının karnındayken uzmanlar saç ağartıyordu
@ozelguvenlik15750 tmamdır abi vurmayın bana adasdasda
@ozelguvenlik15750 o sosyal medya serefsizleri zaten ülkei karistiran, Türkiyede maske ücretsiz sokaklarda dagitilirken, almanyada karaborsa tanesi 20 Eurolarda satiliyordu. Almanyada vaka ve ölüm sayisi bizim zaman zaman 4 katimiz ama yuvalar hic kapanmadi, okullar gecen hafta acildi.
şimdi okulları açtığımız da hükümet okulları açtı çocukları ölüme terk etti diyecekler, kapattığında ise her çocuk evinde internet yok okuyamıyor diyecekler bide ordan çamur atacaklar, uzmanlar bişe dediğin de hükümet uşağı, diyorlar, ne yapsın bu devlet peki şu an avrupa da okulları kapalı olan tek ülke biziz
Herkesin kendi düşüncesi var.
Bence herikiside mantıklı
Doğrudur
Evet ama canları sıkıldığı için değil. Yüzyüze eğitimde daha iyi öğrendikleri için.
Ne zamana kadar bekleyeceğiz, çocuklarda, moral , motivasyon sıfır, derse tam katılım nerdeyse sıfır, benden bukadar, başka sıfırlar eklemek isteyen varsa eklesin. Yüz yüze eğitim başlamalı tabiki sıkı tedbirler alınarak.
Çocuğum yok ama göndermek istemezdim evde eğitimini almasını sağlayabilirdim. Tabii yaşça büyük öğrenciler ve sınava girecek olanlar mecburen gidecekler
Yapilan arastirmalarda eger farkli bir kronik rahatsizligi yoksa cocuklarin covid-19 den cok ama cok az etkilendikleri, tedaviye bile ihtiyac duymadiklari belirlenmis. Tek sorun aslinda hastaligi okuldan ev ortamina tasiyabilecek olmalari. Yaslilarimizi asiladiktan sonra sanirim bu problemde ortadan kalkacaktir
Öğretmenlerin kaç tanesi aşı oldu, bir bilen var mı, çocuklar canlarımız ya birşey olursa
Örgün öğretim kesinlikle gerekli. Uzaktan eğitimde bir suistimal var.
Okula gitmeye gitmeye iyice okuldan soğudu çocuklar Bence artık yüz yüze eğitim kesinlikle başlamalı
Elbette evde bunalıyorlar lakin güüvenlikleri daha önemli
can sıkıntısıyla alakası yok. göndermeliyiz. eğitimden geri kalıyorlar.
Benim yeğenim de öyle çocuk herşeyden korkar oldu artık
Kardeşimden nekadar kurtulmak istesemde onu önemsiyorum
Her yer dolu parklar marketler gezmeler ama okulda kararsiziz. İnansın daha az risk var okulda
Korona diye bir şey var ama ölüm riski çok çok düşük bizi kontrol altina almak istiyorlar lütfen biraz düşünün
Terbirini aldıktan sonra vurusun sana bulaşmasına imkanyok onun için anne ve babaların cocuklara bunu annatıp gösterip öyle okula göndermesi lazım eskisi gibi iç içe olmamaları söylenmelitir...
Kurallara uyulduğu sürece sıkıntı olacağını sanmıyorum gitsinler
Avrupada yasiyorum 1 sene kucuk kardesim okula gidiyor maske ile hic hasta olmadi ve bizlere bulastirmadi, bence korkucak bir durum olmamali
Evde can sıkıntısından çok yüz yüze eğitim çocukların odaklanması ve derse kendini vermeleri için önemli
Gitmemeli açık kapnır telafi edilir ama diğeri bi ihtimal...
Normalleşme bile sakıncalı daha hâlâ risk var
birkaç yıl daha virüs devam edecek onun için uzaktan eğitim model alınmalı okullar uzun süre kapatılmalı avrupa okulları açıyor bizi ilgilendirmez türk çocukları tehlikeye girmesin, hatta microsoft uzaktan eğitim ile yeni adımlar atıyor belki gelecek de okul önemi kalmayacak ona doğru gidiyoruz ya da ikincisi tüm avrupa okulları açsın kapalı bırakalım avrupaya örnek olalım pandemi ise bu yıl bitmeyecek onu geçin 2022 de de devam etme riski var en garantisi 2 yıl daha uzaktan eğitim, liseye bile gitmeden okul bitiren çocuklar büyüsün
Bizim ülkenin alt yapısı iyi değil şurda telefonla bile yeri gelince internete zor giriyoruz hem ekonomi olarakta kazanç sağlamak için çalışma devam etmesi lazım
Daha erken diye düşünüyorum
Bu yıl acmamalıydılar okulları
bir şekilde normal hayat başlamalı
Bence okula gitmeliler
Evde okuldaki gibi olmuyor
bence hayır erken daha
Okullar parklardan daha kontrollu, bence gitmeli
Sürü bağışıklığına geçmeliyiz
bizimkilerde öyle valla çok sıkılıyorlar
Göndermeliyiz. Eğitim seviyesi gittikçe düşüyor
Tabii ki de sağlıklı olması daha önemli.
Vaka sayıları artacak
Gonderckisniz tabiki de
Sağlık açısından güven önemli eminseniz gönderin
Ben olsam göndermezdim.
Online egitimler cok yetersiz gitmeli
Evet, evde canları çok sıkılıyor küçük adamların
Bence göndermeliyiz.
Her ne olursa olsun sağlık daha önemli
Henüz erken
Hayır
Hayir erken daha