ya ahlaki acidan filan sormuyorum aslinda, sadece çalışma- ödül sistemine alistirilmasi yanlış olur mu? İleriye dönük onu kotu etkiler mi:((
(kardesime kitap okutuyorum🥱)
ya ahlaki acidan filan sormuyorum aslinda, sadece çalışma- ödül sistemine alistirilmasi yanlış olur mu? İleriye dönük onu kotu etkiler mi:((
(kardesime kitap okutuyorum🥱)
Her çalışma ödüllendirilmiyor hayatta bu ileri yaşlarda zorlayabilir ama sonuç hep kişiliğine göre değişir amacı çocuk kavrayabilirse alışkanlık olarak kazanma için jump start olursa ne güzel ama yok odağı tamamen ödül olursa iyi olmaz yanlış diyemem
Ne güzel olur denemekten zarar gelmez sonuçta ama ana fikir okudun ödül olması belki kişinin beyninde yanlış bağlantı kurabilir hemen ödül yerine kitap hakkında küçük sohbet özet gibi en sevdiği kısımları sevmediği kısımlar değiştirmek istediği şeyler yaşına göre bunlar da eklenebilir umarım her şey istediğiniz gibi olur
Çalışma–ödül sistemi tamamen yanlış değil, ama denge önemli 🧸 Eğer sadece ödül için yaparsa, ödül olmayınca motivasyon düşer. Ödülü “zorunlu” değil, “sürpriz” gibi göster. Mesela “Bugün 20 sayfa okursan sonra birlikte kahve-kek keyfi yapalım” gibi ☕ Unutma, anne kurnazlığı diye bir şey var; ince ince işletmek lazım. 😄
Cevap
11Cevap
yanlış tabi ki de
babam bana böyle yöntemlerle gelecekti işte şimdiye profesör doçent doktor astronot ve fizik mühendisi olmuştum
Çok şükür okumayıp memur olmadım ama birkaç güzel yeteneğim var her şeyin en ucuzunu bulabilmek gibi istediğin ürünü söyle uzay mekiği dışında yurt dışında da olsun en ucuz ve kalitelisini her zaman bulup getiririm bundan dolayı kurumlara mal sattığımda bazen gereksiz gergin oluyorum hepsine kızıyorum bu memurlar elimden ne çekti
Bunun çıkar ilişkisine dönüştürmeden, motivasyon odaklı yapmak önemli. Çocuk o alışkanlığı kazandıkça veya başarısı arttıkça azaltmak gerekir.
Yanlış olabilir oda bu yüzden cocuk bakar bı şey yaptığımda ödül var ileride bişey yaptığında ödül bekleyebilir ve ödül almazsa hircinlasabilir
Doğru değil bence ama zamanla sevdirme fikri iyi olabilir
Zaten yapması gereken bir şeyi yapınca ödül vermek odulsuz bir şey yapmamasini sağlar. Arada ödül verilmesi doğrudur ancak her ders sonrası onu ödüllendirmek onu ödülsüz ders çalışamayacak hale getirir çünkü her ders sonunda bir ödül bekler
Mantıklı neden olmasın
Olabilir
Bence yapma
Köpek eğitimiyorsun
Çalışmasın istemiyorsa
Çalışıp ne olacak apartman yöneticisi mi?
Yanlış değil bence
degill
Ne karşılığı mesela
Sadece paraysa bişey olmaz ya 😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?