sıfırdeğilim ama tyt netim 60. Ayt çalışmaya hem fen adına hem de mat adına başlamadım. Yarın başlayacağım inşallah. Ama depresyona girdim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılNiye kafana takıyorsun bu kadar? Çalışmazsan hiç yetişmeyecek, çalışırsan yetişme ihtimali var. Benim şu anki tyt netlerim 50-60 civarı. 2-3 gün önce başladım. Yavaş yavaş sorunlu derslerimi halletmeye çalışıyorum. Ayt anlamında mat kolay. Onu 2 haftada hallederim diye düşünüyorum. 1 hafta lti öncesine gider. Azıcık tekrarla soru çözerim. 1 hafta lti ye gider. Benim altyapım var. Sen onu 1 ayda halledersin. Aynı şekilde fende ortalama 1 ayı alıyor. Günde 8-10 saat verimli şekilde çalışan birisiysen kolaylıkla halledersin. Asıl sorun halledemediğin dersler oluyor. Benim için tyt büyük sıkıntı. Geçen sene de yks girdim. Tyt türkçeden 8 net yaptım diye 500 müydü 600 müydü pek emin değilim. Kafama göre 400-600 bin arası yaptım diyorum. Öyle bir sıralama yaptım. 50-60 arası ayt yapmıştım. Sıralamam 180 k sayısal oldu. Orada fark ettiğim şey fazla örnek çözemediğim, yavaş olduğum ve Türkçemin çok kötü olduğuydu. Azıcık iyi Türkçem olsa istediğim yere yks ile giricektim. Ama yatay geçişle girmek zorunda kaldım. Sana tavsiyem, yani hatalarımdan çıkardığım ders; tyt nin hız sınavı olduğu. Türkçe kasıp 30+ net yapamıyorsan bir b*k olmuyor. Aynı şekilde tyt Türkçe de hızlı anlayıp çözmeye dayalı. Bunlarda konu çalışmalı yerine bol bol soru çözmen gerekiyor. Ayt'de ise bilgi bilmen gerek. Bilgileri ve uygulamasını bilirsen hızlı çözmesende olur. Benim dediğim şeyleri 4 aya ayırıp, 2 ay tyt odaklı 2 ay ayt odaklı çalışırsan eğer sayısal 50k ve üssünü yapabilirsin. Bunu vaktinde 4 sene önce yapmıştım. Tabii ki o zaman ygs lys vardı. Ygs ye 1 ay kala 2 günde 1 deneme çözüp 2-3 saat ders çalışarak 90k yapmıştım. Lys içinde 2 ay bakıp sayısal 50 k yapmıştım. Yeni sınav sisteminde tyt soruları ygs ye göre zor. Ondan ortalama 2 ay çalışman gerekicek. Eksiğin azsa yani türkçen iyiyse - ben üç beş gün öncesine kadar hayatımda hiç Türkçe çalışıp paragraf sorusu falan çözmemiştim. Ondan gözümde bu eksiği çok büyütüyorum. - tyt 1 ayda hallebilirsin. Sana fazlasıyla 3 ayın kalır. Ben 1 ayımı tyt Türkçe ve sosyale ayırıp 3 ay fen mat çalışmayı düşünüyorum. Bu da bana fazlasıyla yeter. Sana yeter mi? Orasını bilemiyorum. Sınava 4. Ye gireceğim için baya tecrübe sahibi sayılırım. Ondan diyebilirim ki 4 ay güzel bir süre :))
05 Yorumla
Soran+1 yılgerçekten teşekkür ederim reelist ol lütfeen 4 ay iyi çalışırsam tyt ve ayt biter mi ve de ilk 50 bin üstü olur mu
- +1 yıl
3 ayda 2016 da yaptım diyorum ya. O zaman bilgisayarım bozulmuştu. Canım sıkılıyor diye ygs denemesi alıp çözerek sınava hazırlandım sadece. O da günlük 2*3 saat çalışmadır. Sen düzgün çalışırsan daha iyisini yaparsın. Tyt daha zor sınav ondan 2 ay dedim. 2 ayda güzelce halledilir. 8 saat civarı çalışırsan eğer. Ayt ise bizim lys den daha kolay bir sınav. Özellikle fen kısmı. Konular hakkında bilgi sahibi isen yorumla soru çözebiliyorsun. Ayrıntılı formül ezberlemeden feni halledebilirsin. Ayt mat ise 1 aylık iş. Onu geçen sene 1 ay da hiç konu çalışmadan açıp soru çözerek bitirerek 30 net yaptım. 4 sene öncesi mat fen için 2 ay verip mattan 35 d 0 y yapmıştım. 50 soru soruluyordu. Fenden ise 20 18 13 net gibi netlerle 50k yapmıştım. Şimdi sınav değişti ama konular değişmedi. Hatta yeni konular daha basit. Yaptığım için sana da yapabilirsin diyorum. Ha tabii ki bana bunları anlatırken sen niye tekrar hazırlanıyorsun? Üniversite okurken okulla alakam olmadı. Hiç ders çalışmadım. Özel hayatımı anlatmayım. 2 sene sınıfta kaldım. Bölümden nefret ettim. Geçen sene bölüm değiştirdim. Eğitim süresi için onu tekrar Yks ile kazanmam gerek. Böyle bir gereklilik varken 4-5 senedir lise dersi görmediğim halde 4 ay varken çalışmaya başladım. Demek ki oluru var da ben çalışmayı deniyorum. Lise konuları kolay. Gözünde büyütme. Çalış elinden geldiğince. Üniversite derslerini görünce ne dediğimi anlarsın. Ayt mat konusu kadar konu olan dersi 1 hafta çalışarak halleder hale geliyorsun
Soran+1 yılbölümüüz ne
- +1 yıl
İlköğretim matematik öğretmenliği
Soran+1 yılçokkk iyi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
sınav son 4 5 ayda kazanılıyor cidden. Eğer beklentin orta düzeylerde ise çok rahat 4 ayda istediğin yere girersin
07 Yorumla
Soran+1 yılya ama ayt ye daha başlamadım bile
Soran+1 yılilk 50 bin 100 bin
Soran+1 yılilk 100 bin zor mu
Nasıl sonuç çıktı merak ettim, bense şimdi başladım çalışmaya 5 ay da 300bin 200bin yapmaya çalışcam sence gelir mi
01 Yorumla- +1 yıl
anasını * kardeşim milleyi kendine güldürme ve bas gaza sana verilen değerden daha yüksek yere sahipsin
+1 yıl4 ay çok az ama neden olmasın. Ayt çalışmaya hemen başla, niye depresyondasın güzelim
08 Yorumla
Soran+1 yıldersler yüzünden
- +1 yıl
Kim depresyona girmedi ki dersler yüzünden kaç gündür kafayı yedim, başla sen hemwn. Tm misin mf mi
Soran+1 yılmf sen
- +1 yıl
Ben de mf
Soran+1 yılsende durumlar nasıl netler konular ne alemde
- +1 yıl
Tyt 90 küsür ayt 11i 11de hallettim. Tyt coğ. Eksik bir de geometri 12 ile onlara çalışıyorum
Soran+1 yılben tyt mat yapamıyorum ne önerirsin
- +1 yıl
Ben matı çok sevdiğimden en çok ondan soru çözerdim. İlk önce rehber matematikten pdf leri çıkartıp konuyu dinlerdim sonra karekök çözeedim hep. 9 ve 10da da o kaynağı kullandım. Sonra 11 de çalışırken 3 4 5 yayınlarınınkinini bitirdim. Şimdi de branş denemelerinden çözüyorum.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne