Ben şu an üniversite birinci sınıfım ve KYK bursum var ama önümüzdeki yıl tekrardan yks sınavına girmeyi düşünüyorum istediğin bölümü kazanıp başka bir üniversiteye gidersem burs alamayacağımı duydum var mı öyle bir şey varsa eğer kredi alabilir miyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılTekrar başvuru yapamazsınız ama nakil alabilirsiniz. Ancak nakil durumunda 1 yılını zaten kullandığınız için son yıl burs yatmaz.
110 Yorumla
Soran+1 yılNakil nasıl olacak ve ben ikinci yılın sonunda girecem yani iki yıl burs almış olacam ya istediğim uniye gidersem iki yıl alırsam kalan iki yıl kredi alabilir miyim?
- +1 yıl
İkinci yılın sonunda girerseniz 2 yıl daha alma hakkınız kalır ve 2. Sınıftan sonra burs da kredi de alamazsınız.
Soran+1 yılPeki neden kredi vermiyorlar sonuçta geri ödemeli
- +1 yıl
Geri ödemeli sonuçta diyorsunuz ama aldığı parayı ödemeyen çok kişi var, okulu bırakıyorlar ama kayıtlarını sildirmeyip KYK'dan para almaya devam ediyorlar. Şu an sadece eğitim süresi kadar para alma hakları var ama yatay geçişle uzatılabilseydi 2 yıl okuyup bölüm değiştirir süreyi uzatırlardı böyle böyle senelerce para alır sonra da ödemezlerdi. Ben bunun önüne geçmek için yapıldığını düşünüyorum tabii bu benim şahsi düşüncem, sebebi bambaşka bir şey de olabilir.
Soran+1 yılSence yeniden hazırlanayim mi sonuçta para olmadan da olmaz
- +1 yıl
İstemediğiniz bir bölümde okuyorsanız bence tekrar sınava girin, para konusu bir şekilde halledilir en kötü yazın çalışır para biriktirirsiniz ama geçen zaman geri gelmez.
Soran+1 yılEn doğru yorum gerçekten bende öyle düşünüyorum peki obs puanimi kullanabilir miyim çünkü ben ilk yilimda tercih vermedim puanım kırılmasın diye mezun yilimda verdim ama puanım o kadar iyi değildi şimdi ben seneye tekrar girmeyi düşünüyorum obs puanımı kullanabilir miyim?
- +1 yıl
2020 yılında yerleşen bir öğrencinin 2022 yılında okul puanı kırılmaz.
Soran+1 yılÜniversiteye yerleşmiş olsa bile mi
- +1 yıl
2020 de yerleşmiş birinin okul puanı 2021 yılında yarıya düşer 2022 yılında tam gelir. Puan cezası 1 yıl sürer yani 2021 de yerleşmediyseniz 2022 de tam gelecek.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
1Cevap
+1 yılBölğmün ne
02 Yorumla
Soran+1 yılTurizm rehberliği 4 yıllık olan
- +1 yıl
Vay be turizm otelcilik çıkışlıyım artı antalyada 5 yıldızlı otellerde çok çalıştım almanca ingikizcem var artı birazbrusça flemenkçe
Alamazsın maalesef
03 Yorumla
Soran+1 yılKredi neden alamıyorum ki sonuçta geri ödemeli
Soran+1 yılAyy kötü o zaman sırf bu yüzden şimdi ben sınava hazirlanmayayim mi
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Üniversite okuyorum kyk bursum var yeniden sınava girip farklı bir bölüm ve üniye gidersem tekrardan burs veya kredi alabilir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat