Arkadaşlar tarih okumak istiyorum ama işsiz kalmaktan çok korkuyorum. Koçta okumanın bir artısı olur mu? Bilgisi olan biri varsa anlatırsa sevinirim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılİstediğin bölümün puanına baktım az önce ve 482 puanla kapatmış 530 sıralama istiyor en az ama o kadar yüksek bir puan alsam asla tarih seçmezdim tarihin atama olarak üniversitenin önemi yok özel sektörde olabilir belki
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSen gerçekten tarihçi olmak istiyorsan eğer nerede okuduğundan çok senin kendine kattığın değer önemli. Ayrıca tarihçi olmak için koç iyidir bişey demiyorum da hangi üniversitede hangi hocalar var ona bakman ayrıca hangi üniversitede hangi dersler var sen hangi alanda uzmanlaşmak istiyorsun ve nerede kendine daha fazla şey katarsın gibi şeyleri hesaplaman lazım :) naçizane bir tarihçi olarak tavsiyem:)
07 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten mi ya. İlk defa bu kadar olumlu konuşan biriyle karşılaşıyorum. Benim tarih öğretmenim bile tarih okumamı istemedi tavsiye etmedi. Mezun senem bir de tm ciyim normalde ama sözel alana daha çok ilgim var. Ne bileyim bu ülkede mühendisler bile işsiz kalıyor kimin ne olacağı pek belli olmuyor.
Soran+1 yılBir de eğer söylemek isterseniz tabi hangi Üniversiteden mezunsunuz?
- +1 yıl
Tabi Ege üniversitesi, tavsiye eder miyim kesinlikle ederim. Mesleğini seçerken mutlaka sevdiğin şeyi seçmelisin. İşsizlik kaygısını anlıyorum fakat sen istemediğin bir bölümü okuduğunda çalışırken gerçekten mutlu olmuyorsun :) dtcf iyidir mesela tarihçi olmak istiyorsan İstanbul üni şu an en iyilerden biri diye biliyorum. Burada en önemli şey sen ne olmak istiyorsun hangi branşta uzmanlaşmak istiyorsun bu alanda en iyi hocalar kim türkiyede ve bu hocalar hangi üniversitede bunları araştır okulunu buna göre seç.
- +1 yıl
Ayrıca Microsoftun ceosu bir orta çağ tarhçisiydi
Soran+1 yılGerçekten mi ya. Şu anda ne iş yapıyorsun Peki? Geçen sene sözelden hazırlanmadığım halde 40 bin geldi sözel sıralamam. Sözel kısmında bütün soruları çözmemiştim ona rağmen iyi bence bu yıl daha güzel bir şekilde çözersem çok daha iyi gelir. TM olduğum için hep matematik çalışıyorum. Bu sistemde matematik yapamazsan pek bir şey olmuyorsun ve ben artık bu durumdan çok sıkıldım. Sözel alana ilgim var. Onlara da yoğunlaşıyorum. Yine pişmanlık duymamak için matematik konularımı bitireceğim ama hiç ilgimi çekmiyor. Hani diyorlar ya bir balık ağaca tırmanamaz diye. Benimki de o durum.
- +1 yıl
Mesleğimde ilerlemeye devam ediyorum :) aynı zamanda özel dersler veriyorum, kitap çalışmalarında bulunuyorum :) yani seviyorsan sakın erteleme :) ama gerçekten mutlu olmayacaksan da seçme :) tarih kolay kazanılır ama zor okunan bir bölüm. Kitap okumayı ve yazmayı çok sevmiyorsan zorlanabilirsin. Sırf sözele ilgin olduğu için değil gerçekten tarihe, tarihçiliğe ilgin varsa bu bölümü seçmelisin ayrıca muhakkak yabancı dil bilmelisin bunu da göz önünde bulundur, ingilizce zaten bilmelisin ama yanında 1-2 dil bilmen lazım akademik çalışmalar yapabilecek seviyede. Eğer bunları yaparım ben dil de öğrenirim, çok araştırmacıyım okumayı seviyorum yazma konusunda iyiyim, tarihe çok ilgiliyim diyorsan Meslektaş olmayı dilerim🙏🏻
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim. Gerçekten çok yardımcı oldunuz. Söylediğiniz şeyleri düşüneceğim. Daha çok araştırma yapacağım okullardaki hocalara falan bakacağım. Ben de meslektaş olmayı çok isterim. İnşallah çok güzel yerlere gelirsiniz 😇😇
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
1Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 538 cevap paylaştı. Koçta okuyacan para bol zaten issiz kalsan e olacak 😃
03 Yorumla
Soran+1 yılTam burslu hedefliyorum. Tam burslu kazanacak kapasitem var. Tam burslu olmasa gidemem zaten koça.
Soran+1 yılAnladım. Kolay gelsin
Gizli Üye(25-29)+1 yılYüksek lisans doktora falan yapar akademisyen olursun bence neye ilgin varsa onu seç pişman olmazsın zaten artık hukukçular bile işsiz
00 Yorumlatarihçiye ihtiyaç olduğu an koçtan alacaklarına göre boşta kalmazsın
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam