Mülakatlarını ve zorluklarını bilen var mı acaba astsubaylık ve polislik çok istiyorum
Cevabın nedir?
Yorumlara baktım da arkadaş resmen saçmalamış asteğmenler emir veriyormuş falan asteğmenler geçici olduğu için orduda adam yerine koyan yok bu birincisi asteğmen astsubayla tartışsa her zaman üst amir astsubayın yanında oluyor birisi akademi okumuş hayatını adamış birisi belki zorla geçici olarak getirilmiş diğer bir sebep polislikte bahsettiğim düz polis memuru ise teşkilatın el altısın herkes üstün ayrıca astsubay bir amirdir kendine ait odası vardır asteğmenin yok mesela beylik tabancası bile yok asteğmenlerde astsubay takım komutanıdır bölük komutanından sonra bölükteki en büyük ikinci adamdır astsubayın altında uzman Çavuşlar vardır uzman erbaşlar vardır erler vardır sözleşmeli erler vardır ayrıca jandarma ise devriye komutanıdır jandarma arabasında dolaşan her zaman en üst rütbeli komutandır ben iki mesleği kazanmış biri olarak düşüncelerimi söylüyorum düz polis rahattır sorumluluk azıdr genelde ayrınrüybelerle dolaşırsın ama astsubay olursan altında timin olur sorumluluğun fazladır karakol komutanı olursun arkadaşın bir dediği doğru 25 yaşında teğmen değilde üsteğmen bölük komutanın olabilir ama yalnızca o amirin olduğu için ondan emir alırsın teşkilattaki diğer üst rütbeliler sana emir veremez sen bölüğünden sorumlusun arkadaş er mantığıyla konuşmuş askerlik yaptığından rütbeliler arasındaki durum çok farklı ona bakarsan polis oldun 50 yaşına gelirsin 22 yaşında bir komiser yardımcısı seni esas duruşa diker yasa da öyle kıl biriyse yapar diğer olarak astsubaysan polisten her zaman üstünsün yasa olarak ta böyle seni arayamaz maaşın en az 1000 lira fazladır hele jandarmaysan daha fazla halk her zaman jandarmaya itaat eder polisi tınlamaz polisi devlet polisi değilsem hükümet polisi olarak görür astsubayın ek göstergesi 3600 dur ayrıdan arkasında Oyak gibi bir hazine kurumu vardır polisin uzmanlar gibi hala 3000 ayrıca oyağı yok bir astsubay emeklisi 400 milyar tazminat alırken Oyak da dahil polis 100 bini göremez sonuç olarak Asker her zaman üstündür polisten.
20 Yorumla
Ya bırak astsubaylık yapılır mı? Aklıl işi değil. Hele bir bayan için hiç değil...
17 Yorumla- +1 yıl
Neden ki
- +1 yıl
Bir de astsubaylıkta en fazla olacağın kıdemli başçavuş. Ve sen bu rütbeye anca 40'ından sonra varacaksın. Ve okuldan yeni mezun olmuş yeni yetmenin bir tanesi sadece rütbesi teğmen diye gelip sana emir verecek. Hadi onu geçtim diğer askerler gibi vatani görevini yapmaya gelmiş olan ama askerliğini yedek subay olarak yaptığı için astteğmen rütbesi var diye ondan da emir alacaksın. Zor işler bunlar. O kadar kolay değil.
- +1 yıl
Kimse bu isteğime iyi gözle bakmıyor.
- +1 yıl
Bunca yıl dayanmış insanlar nasıl beceriyor bunu başarmayı
Gizli Üye(30-35)+1 yılkatil olmak istemiyorsan polis olma
stresli bir meslekte bulunmak istemiyorsan astsubay olma.
emniyette birçok görüşün yapılanması var ayrıca, karşıt görüşlü insanlardan çok çekersin20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGitme kardesm gitme.. Adamı olanı alıyorlar hala değişen bişey yok
21 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
20Cevap
Astsubay, silahlı kuvvetlerde emir-komuta, eğitim, sevk, bakım, muharebe gibi çok çeşitli görevleri yerine getiren er ve erbaşlardan kıdemli, subaydan kıdemsiz rütbeli asker.
Temel Kaynak Astsubay Hazırlama/Meslek Yüksek okullarıdır.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay Meslek Yüksek Okulu - Balıkesir
Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu - Altınova
Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu - İzmir
Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu - Ankara
GATA Sağlık Astsubay Meslek Yüksek Okulu - Ankara
Bando Astsubay Hazırlama ve Meslek Yüksek Okulu - Ankara
Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı göz önüne alınarak her sene tespit edilecek kontenjan nispetinde emsali arasında temayüz etmiş en az dört yıl süreli fakülte veya yüksek okulları bitiren astsubaylar; bağlı olduğu kuvvet komutanlığının, Jandarma Genel Komutanlığının veya Sahil Güvenlik Komutanlığının teklifi üzerine kendi sınıflarında veya askeri hakim sınıfı hariç olmak üzere öğrenimlerinin ilgilendirdiği ihtiyaç duyulan sınıflarda teğmen nasbedilirler. 2003 yılında Astsubaylardan Subay olanlar Kıdemli Yüzbaşı rütbesine kadar yükselebilme kıstası yeniden düzenlenmiş ve şu anki hali ile 4 yıllık üniversite mezunu astsubaylar subay rütbesini haiz olduklarında albay rütbesine kadar yükselebilmektedirler.
Olursun İnşallah :D20 Yorumla
+1 yılastsubay olursan sürekli şaplanan dallamaların arasında banyo hayallerinin kahramanı olursun!. Polis olursan sürekli anan ile anılırsın.. İnsanlar anası ile değil anısı ile anılmalı...
40 YorumlaPolis olursun astsubaylık zor. Ne için istediğine de bağlı umduğunu bulamama ihtimali de var iyi düşün.
15 Yorumla- +1 yıl
Anlayamadım ne gibi
- +1 yıl
Vatan sevgisi için
- +1 yıl
İnşallah hayırlısı olur
fızıksel mulakat ve sozel mulakatlar var dıye bılıyorum kanks kuzenım gırmıstı 2 sınıde gectı polıslıkte ama kontenjan az oldugu ıcın gıremedı
13 Yorumla- +1 yıl
Elime bir zamanlar ütü düşüp yanmıştı almazlar mı
- +1 yıl
Umarım ya teşekkür ederim
Boşver bence olma. Daha iyi bir meslekte çalış. Emir almak inan ki kötü birşey.
12 Yorumla- +1 yıl
Her yerde en başta emir alırsın sonra emir veren kişi sen olursun
Mulakat basit kendine guven heyecan yapma yuksek sesle konus sorduklari sorularda tereddut etme bide seni vazgecirmeye calisirlar kararli oldugunu goster
11 Yorumla9 defa tecrübe ettim ve 2 kez kazandım sen neyini merak ediyorsun :)
00 Yorumlaben kısa dönem askerliği zor yaptım git sekreter filan ol hemşo yapma nolur ( :
10 Yorumla
+1 yıl20 yıllık astsubayım, yerinde olsam bulaşmazdım.
22 Yorumla- +1 yıl
Neden peki
- +1 yıl
Modernize olmayı tamamlayamamış hantal bir yapının tüm yükü omuzlarında olacaktır.
+1 yılGüvenlik soruşturmasında sıkıntın yoksa mulakatı önmsemiyorlar
00 YorumlaTsk ya hiç bulasmayin pisman olursunuz
22 Yorumla- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
Çabuk yipranirsiniz orda bide askerler cok abazadirlar gerçi o önemli degil de yıpratıcı bir istir sitresi çok olur ama. jandarma asayiş falan olabilirseniz guzel olur polis gibi bir farkı yok ya da deniz kuvvetleride iyi beyaz giyinirler bu ikisiharicinde digerlerine bulasmayin
daha çok iste olursun:) ama burdan değil tsk sitelerini takip et zor meslek ama tercih meselesi yapanlarla yapıyoruz hep beraber :)
00 Yorumlaastsubaylık zor. polislik kolay. polis olabilirsin
11 Yorumla- +1 yıl
Ne gibi zorluğu var
Zor biraz ast. subaylık
12 Yorumla- +1 yıl
Ne gibi zorluğu var
- +1 yıl
www.mulakatsorulari.net/astsubay-mulakatlari/ zor diye biliyorum buradan bakabilirsiniz.
+1 yılO işler sandığın kadar kolay değil.
10 Yorumla
+1 yılDAyın var mı ensesi kalın
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 407 cevap paylaştı.
+1 yılsuratındaki metallerle mi astsubay olacaksın?
00 Yorumla Zor sevmen lazım.
12 Yorumla- +1 yıl
Zoru severim
+1 yılbordobereli ol :D
10 YorumlaAklın varsa subaylığı dene şu an 2. sınıfım :)
00 Yorumla
+1 yıluzak dur.)
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası