Valla senelerdir kpss yüzünden yaşım 29 a dayandı. Stresle yaslanmasida ayrı tabi. Bakıyorum bizim liseden kizlar okumamış evlenmişler ne kadar mutlular masallah. Bende yerimde sayıyorum. Ne ataniyorum ne evleniyorum. Sizce okumak saçma mı?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Okumak çok faydalı ama her zaman paraya dönüşmüyor. Ancak şu var eğitim seviyesi arttıkça gelir seviyesinin yükseldiğini tüm anketler söylüyor. Kafa daha iyi çalışınca sonuçta işini de daha mantıklı yaparsın, bakış açın değişir. Bence bu dönemde okumamış olanların bir kısmının daha iyi gelir elde etmesi bir rastlantı, şöyle ki , herkes eğitime yönelince bazı meslekleri yapanların sayısı azaldı, bu da o mesleklere yönelenlerin gelirlerini arttırdı. Tesisatçısından kuaförüne, marangozuna, montajcısına, ve tercih edilmemiş olan bazı bir çok 2 yıllık bölümü geçmişte tercih edenlerin mesleklerine, hepsi iyi kazandı. Ama biz ne yaptık herkes bilg müh. inş. müh. mimar, hepsi şimdi işsiz :D Yani mesele okumuş okumamış olmak değil, amaç para kazanmaksa, çağa göre hangi şartlara denk geldiğin. Kısacası nerede çokluk orada pkluk her daim tutan bi laf.
21 Yorumla- Soran+1 yıl
Evet ya ne gariptir ki lisanslar ve yüksek lisanslar boşta iki yıllık okuyanlar rahatça atanıyor. Halbu ki iki yıllık kazanmak kolayken lisans daha zor. Gerçekten garip yani
Eğitim & Kariyer konusunda 531 cevap paylaştı. Okumak saçma değil tabii olarak, ancak her okuyanda memur olacak diye bir kaide de yok, bunu da dikkate almanı öneririm, evet özel sektör çok sancılı ancak kazancı memuriyete göre gayet iyi, şöyle ki bir tasarımcı, bir işletmeci olursan gayet memur maaşını geçersin lakin tabii olarak iş şartları biraz daha ağır olur, tabii olarak kpss'yi bırak demiyorum ama cebine bir şey koymanda fayda vardır.
Eğer evlenebilecek birisini buldu isen evlen, hayat biraz meşgale ile geçer, meşgale insanı dinç tutar01 Yorumla- Soran+1 yıl
Özel sektörle konuştum. Hatta ise cagiracakti kabul etmedim. Şartları cok ağırdı. Bu senede KPSS deniycem bakalım.
Evlenme konusuna gelirsek karşıma sevebilecegim biri çıkmadı hiç. Olsa düşünürdüm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
45Cevap
- +1 yıl
Kimin mutlu kimin mutsuz olduğunu uzaktan bakarak anlayamayız. Sizin çok mutlu olduğunu sandığınız arkadaşlarınız aldatılıyor ve bunu sineye çekmek zorunda kalıyor olabilir.
20 Yorumla - +1 yıl
Türkiye de eğitim sistemi olsun, Üniversite mezunlarının istihdamı olsun sıkıntı lı bir ülke sınırlı kamu istihdamı var, özel sektörler de ise mezunlar verimli değil çünkü hem eğitim sistemi bozuk ki birçoğu mezun olduğu alan da iş yapmıyor, ikincisi nitelikli mezun sayısı çok az, kamu atamalarında siyasi nedenler den dolayı eşitsizlik de yapılıyor, Türkiye de üniversite okumak boş, en güzeli Liseden sonra mesleğini alacaksın çalışacaksın belki o zaman şimdiki halinden daha mutlu olursun Ayrıca 200 den fazla Üniversite var çoğu da yüksek lise statüsünde, Türkiye de 200 Üniversiteden kaç tanesi Dünya da ilk 100 Üniviversite içinde söyler misiniz? Maşallah Her İl de hatta her ilçe de Üniversite var
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Bu söylediğinize katılıyorum. Önemli olan üniversite açmak değil iş istihdamını artırmak. Ama ülkemizde maalesef fazlaca üniversite var ve cogununda geleceği yok
- +1 yıl
hepsi de siyasi rekabetlerle açıldı amaç oy toplamak, bu kadar üniversite aslında genlerden çok siyasilere yaradı
Insanlar evlendiginde mutsuzlugunu saklar genellikle evlenmek de kendi ekonomik özgurlugun yoksa cok da guzel bir sey degil bence bir de kocan kötü cikarsa yandin kpss su bu ben de dertliyim ama evlenen insanlarin cogunun okadar mutlu olmadigini dusunuyorum
32 Yorumla- Soran+1 yıl
Tabi ki benim küçüklükten beri hayalim hep okumakti. Kendi paramı kazanmaktı. Bazıları diyo ki aman başka işim yok bide caliscam. Hallerinden memnunlar demek ki.
- +1 yıl
Herkes okuyacak diye kural yok. Eğitim sistemi hatalarla dolu. İnsanların aylarca çalıştığı sınavda 80-85 puanı zor alan da var hiç çalışmadan girerek 90 puan üstü alanlarda. Erken evlenme konusuna gelirsek ben her insanın maddi geliri olsun olmasın bir işle meşgul olması gerektiğini düşünüyorum. Boş durmak insanı paslandırıyor. Kimse kalkıpta ev işi yapılıyor gibi boş crvap yazmasın zira 14 yıldır yalnız yaşıyorum bütün işimi de kendim yapıyorum. Ev kadınlığı yapmak eskidendi. Bulaşık elde yıkanırdı çamaşır elde yıkanırdı elektrikli süpürgeler yoktu tamamen kol yordamıyla süpürürdün belin kopardı. Çocuk yapardın günde 7 defa bez değiştirir bezlerinin yıkardın şimdi ki gibi değiştir çöpe at yoktu. O yüzden artık ev kadınlığı diye bir şey kalmadı.
13 Yorumla- Soran+1 yıl
Dediğinde haklısın. Bende öyle düşünüyorum. Boş oldukları için sürekli altın günü vs. yapıyorlar. Ama sanki günümüzde ev kadınları daha değer görüyor gibime geldi.
- +1 yıl
Karısının çalışmasına izin vermeyen insanlar olduğu sürece çok daha değer görürler. Bana boşanma davası için gelenlerin yarısından çoğu kadın ve çalışmayan kişiler. Baktığın zaman 10 kişiden 8 inin dişe dokunur bir yanı yok. Eşimin geliri az eve bakamıyor ondan boşanmak istiyorum diyen onlarca insan var. Siz neden çalışıp eve destek olmuyorsunuz deyince kadının işi evde çalışmak diyen kadınlar oldu. Aileden öyle görmüşler onları da yargılayamayız ama bu şekilde giderse boşanmalar çok daha fazla artacaktır
- Soran+1 yıl
Aynen öyle kadınında destek olması gerekiyor. Benim teyzem eşi ölünce muhtaç olmamak için temizliğe gitti, merdiven sildi vs. bir ev aldı. Yani demem o ki kadında çalışıp destek olabilir. Ama maalesef günümüzde herkes hazıra alıştığı için zor geliyor.
Daha mutlu olanı da vardır daha mutsuz olanı da. Bence asıl mutsuz olanlar tek tarafı seçen insanlar. Yani kariyerine odaklanıp aile kurma mevzusunu bir kenara atan insanlar yaşları ilerledikçe kaçırdıkları, erteledikleri mutlulukları düşününce pişman olabiliyorlar. Aynı şekilde sırf aile hayatlarına odaklanıp eğitim hayatlarını kendilerini geliştirmeyi bırakan insanlarda da görüyoruz sonradan pişman oluyorlar. Bence bu ikisinin arasında bir denge kurabilmek asıl mutluluğu getiriyor. Bir tercih yapmak zorunda hissetme kendini. Daha çok çalış, daha azimli ol. Ve ikisine de sahip ol. Neden olmasın ki? İki yönden de mutlu olmak mümkün. Bu dengeyi kurmak imkansız değil.
10 YorumlaÜniversite eğitimi almış insanların üniversiteyi bitirdikten sonra hayattan beklentilerinin yüksek olması ve bu beklentilerinin karşılanaması kişide hayata dair umutsuz bir bakış açısı geliştirmesine neden oluyor ve dolayısıyla kişi kendini mutsuz hissediyor. Ne yazık ki diploma sahibi olmak insanlara iş garantisi vermiyor ama kendini eğitmek, geliştirmek de her zaman önemlidir bence.
10 Yorumla- +1 yıl
Okuyunca, Kafa iyice doluyor; okul ve eğitim bilgileri, askere mi gitsem , kariyerime devam mı etsem , evlensem mi, ne iş yapsam , sitres sitres , sitres, biraz boşluk vardı onuda pandemi doldurdu kafada boşluk kalmadı. Böyle oluncada insanlar mutlu olamıyor. İnanın yılda bin lirayı bir arada görmeyenler mutlu , ayda on binlira geliri olanlar mutsuz, bu nasıl bir dünya anlamadım.
21 Yorumla- Soran+1 yıl
Valla öyle. Türkiye de özellikle lisans okuyanlar cezalandırılıyor adeta. Genellemiyorum tabi
Okumayan insanlar mutlu değil, pişman. Kimse halinden memnun değil bence. Okuyan keşke evlenseydim diyor okumayan da keşke zamanında okusaydım da kendimi geliştirseydim diyor. Kimseye bakma bence bu seni daha mutsuz eder. Senin içinde evlilik gibi bir istek olsaydı çoktan evlenirdin değil mi? Evlilik kaçmıyor. Kendini tamamlayıp mutlu olmaya bak. Hiç bir şey için geç değil. Umarım güzel bir işin iyi bir eşin olur 🙏🏻
21 Yorumla- Soran+1 yıl
Amin🤲 çok teşekkür ederim 😊
- +1 yıl
Açıkçası sen biraz tek odak bulmuşsun kendine. Bence karşına iyi birileri çıkarsa evlenebilirsin. Evlenince kariyer yapan çok kişi var. Bunun yanında iş hayatına da atilabilirdin. Yani tek bir şeye odaklaninca o da olmayinca üzülüyor insan. Hem çalış hem sosyal hayatını yaşa hem de eğitimini ilerlet. Bazen bunlar yanında biri olunca daha kolay oluyor. Ama sıkma canını hala genceciksin. İlk Üniversitesi olup 40 50 yaşında olan bir sürü insan tanıyoruz. Ama artık kendine başka şeyler katma vakti 😇😇
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim 😊 yani şöyle söyleyeyim karşıma henüz sevebileceğim kimse çıkmadı. Olsa belki düşünürdüm.
Sırf okumuş olmak için geleceği olmayan bir bölümü okumak sacma bence..Örneğin Orman mühendisliği okumak ya da Sosyal bilgiler öğretmenliği okumak bu bölümler ölü bölümler geleceği yok bile bile bu bölümlere gitmek saçma.. Daha nice bölümler var önü artik kapanmış olan
14 Yorumla- Soran+1 yıl
Bazı insanlar bilmeden gidiyor. Kontenjanı azaltılmalı bu bölümlerin
- Soran+1 yıl
Çünkü tercih yaparken birazda ergen kafayla geleceği kestiremiyoruz.
Saçma değil de, insan tükenebiliyor ne yazikki bir zamandan sonra... Ve yaşam akıp gidiyor, belkide kendinize uyumlu, yine sınavlarınıza devam edebileceğiniz anlayışlı bir insan ile devam edebilseydiniz. Fakat bu kez de, evlilik sorumlulukları geliyor, yapan öyle de yapar derler de kolay değil. Bunlar zor kararlar ve tercih sadece sizin...
12 Yorumla- Soran+1 yıl
O dediğiniz anlayışlı biri bu güne kadar karşıma çıkmadı. Valla bence evlendikten sonrada çalışılabilir diye düşünüyorum
- +1 yıl
Onu demek istedim aslında. Çevrem de de hedefe kitlenen bir kuzenim var kadın.30 larını devirdi, edebiyat öğretmeni, taliplerini de geri çevirdi, atama için... Şimdi teyzem pek üzülüyor, fakat yaş ilerliyor, fizik değişiyor, ... Kısaca yaşımız ilerliyor, beğeniler, seçicilikler artıyor, evliliğe daha romantik değil de daha sorumluluk olarak bakılmaya başlanıyor... Ee böyle olunca , kadın da erkek te bu kapitalist yaşamda dejenere oluyor... Ben bu sebeple evlilik düşünmüyorum, belkide artık önyargılarım daha ağır basıyor. Böyle kendi halimde bir yaşam kurdum, bu da bir yol olabilir diye denedim. Pek keyifli, kadına bakışınız ev işlerini kitlemek, kadını ATM cihazı gibi görmek, değil ise, seçilebilir bir yol diye deneyimledim...
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bu kişinin yaşam şartlarına ve durumuna göre değişir. Ben bu düşünceyle, yani gençliğim okumakla geçmesin diye evlenmek istedim, üniye devam etmedim. Ama babam ve ailem bunu asla kabullenmediler. Çesitli sıkıntılar çektim. 21 yaşımdan bu yana (şu an 25im) hep erkenden evlenip mutlu olan kızlara imrendim. Ama arada bir fark vardı, onları ailesi bu konuda destekliyordu ve şansları yaver gitti. Ancak ben ne evlenebildim ne de doğru duzgun bir meşguliyetim oldu. Arafta kaldım. Ne okul ne evlilik. Şimdi 25 yaşındayım ve evlilikten soğudum, tekrardan eğitim hayatıma devam etmeye, bir seyler ogrenip kendimi gelistirmenin bana iyi gelecegine karar verdim. Ama dedigin gibi okumayip erkennden evlenip cok huzurlu olan arkadaslarim var. Kisiye gore degisir bu.
10 Yorumla - +1 yıl
Çok şükür okula gitmedim.
Liseyi ve üni. Açıktan bitirdim.
27 yaşındayım kendi mesleğim var. Ve üstüne düzenim evim var.
Eğer ki okula gitseydim. şu an diğer arkadaşlar gibi bunalım da ve geleceğim olmadan kara kara düşünurdum.
Kyk borcu da cabası20 Yorumla - +1 yıl
Okumak saçma değil kesinlikle. Hakkını verebilirsen çok iyi yerlere gelebilirsin ama işte bazende sistemin hataları yüzünden durum böyle oluyor bence kendini üzme ve farklı bir alanda çalışmaya başla düşünürsen eminim okul sana çok güzel şeyler kazandırmıştir kendini üzme o iş içinde diretme eminim yapabileceğin başka güzel işlerde vardır. Allah yardımcın olsun
20 Yorumla - +1 yıl
okumak çok zor, stresli ve inanılmaz yorucu ama hayatımı kimsenin yardımı olmadan sürdürebilecek kadar para kazanmam gerekiyor çünkü ileride eşimin eline bakmak istemiyorum. bana uygulayacağı fiziksel-psikolojik şiddetlere 'nereye giderim ne yaparım' diye sessiz kalmak istemiyorum. bunun için okuyorum.
bu ülkede üniversite okumayınca cahil kalınmıyor ayrı mesele. eğitim sistemimiz maalesef cehaletin karşısında değil yanında. kitap okumaya, insanlarla sosyalleşmeye mutlaka zaman ayırmak gerekiyor tabi sınavlar ülkesinde bu ne kadar mümkünse.10 Yorumla - +1 yıl
Yok bence mutlu olsalar bile konuşmak için erken. Daha gençler çocukları yok ya da çok küçük yaşlarını tahmin ettiğim kadarıyla. Bir nevi cicim dönemleri bence bunlar. İleride çocukları büyüyüp sorunları olduğunda bu aile ilişkilerine de yansıyacak ya da okumayıp iş hayatına atılmadıysalar bir süre sonra monotona dönüşecek onlar için her şey ve sorunlarıyla yalnız kalma ihtimalleri çok yüksek öyle insanların çevremden de gördüğüm kadarıyla. Çünkü erken yaşta evlenen kadınların çoğu eğitim almadıysa ve özellikle erken çocuk sahibi olduysa kendilerine ait bir alanı kalmıyor ve anne ve eş olmak arasında gidip gelirken büyük bunalımlar yaşanabiliyor. Uzman birisi değilim bu dediklerimin şans eseri tersi de çıkabilir ama gördüklerimi söylüyorum. Bence her şeyden önce kendimize ait bir alan yaratıp kendi karakterimizle var olmayı bilmeliyiz.
10 Yorumla - +1 yıl
şans ile ilgili bi durumda var tabi ortada mesela benim bi erkek arkadaşım yaşadaığımız şehir'de (AYDIN) bi yabancı kızla tanıştı ve kızın babası vefat etmiş annesi ile kalıyorlar almanyada şu an 2 çocuğu var çokta mutlular ailede çok zengin bu arada arkadaşım lise okumamış işi gücü olmayan biriydi
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Bence de şans faktörü çok önemli. Bakıyorsun biri uğraşmadan herşeyin sahibi olurken biri ise çok uğraşıyor ama hiç bir şey elde edemiyor
- +1 yıl
öyle tabi ama herşeyi şansa bırakıp beklemek olmaz tabi bizde okadar şans yokken :)
- +1 yıl
Selam,
Çalışma hayatı için yani memuriyet için okumamak lazım...
Ben lise mezunu olup sonradan (25 yaşımdan sonra) açıköğretim fakültesi kamu yönetimi bölümünden mezun oldum... Ve iş hayata mezuniyetin faydası oldu...
Bilmiyorum anlatabildim mi?
Yani uzun lafın kısası okumadan olmaz... İş kısmını okula bağlamak olmaz...
Yani en azından bizim Türkiye'de maalesef... 🙄20 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Evet okumak saçmaymış üniversiteden oldukça iyi dereceyle mezun olduktan sonra bunu anladım. Nitekim eğitim okudum ve alanımda iş bulamadım, bulduğum işlerin maaşları da kendime yetmeme asla izin vermeyecekleri maaştı. Sonra kendi alanımdan vazgeçtim ve alanım dışı işte çalıştım, şimdi yeni iş bakıyorum.
22 Yorumla- +1 yıl
Tam olarak ne okudun
- Cevap sahibi+1 yıl
@Cottoncndy sınıf öpretmenliği
Günümüzdeki örnekler öyle olsa da 🤦biz asıl doğru yoldayız sadece süreç sancılı bunu anca kpss yolcusu anlar.
21 Yorumla- Soran+1 yıl
Kesinlikle bizi anca çalışıp zorluk çeken anlar.
Yök başkanının bi sözü var:ben okumamış cahil halkın ferasetine inanıyorum. bu ülkeyi onlar ileri taşıyacak." Bunu diyen yök başkanı anlayın artık...
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Oha 😳
- +1 yıl
Cahillik mutluluk getirir derler duymadın mı hiç ;)
32 Yorumla- Soran+1 yıl
Valla öyle demek ki. Kafa rahat
- +1 yıl
;) ne mezunusun branşın ne
- +1 yıl
Şu kpss denen saçmalığın bir aldatmaca olduğunu sadece ben mi fark ediyorum
22 Yorumla- Soran+1 yıl
Aldatmaca ve ticaret. Genelleme yaparsak
- +1 yıl
Evet Tam olarak
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Okuyanlar ve zekiler mutlu keşke ortaokuldan itibaren inek biri olsaydım kpss ile atanacagim dandik bir bölüm yerine, iyi okullarda okurdum ver elini yurt dışı , ama bunun için sadece çalışma değil şans ve zeka gerekli tabii... Öte yandan Şeyma Subaşı okumamış ama çok mutlu sürekli geziyor, stressiz ve rahat tabii...
10 Yorumla Değil elbette ve büyükte bir avantajdır
Keşke kpss ile uğraşırken diplomana uygun bir işte biraz çalışıp uzmanlaşabilseydin durum farklı olabilirdi lakin yaşın geç sayılmaz ayrıca onların mutlu mesmesut olduğunu sanmakta saflık olur😃10 YorumlaZengin de bir kocaya vardılarsa eğer onlardan iyisi yok😃
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Vala öyleler.
Bu soruyu okuyanlar ve okumayanlar değil de kendi ayakları üzerinde durabilenler ve duramayanlar olarak kabul edersem; okumak kesinlikle saçma değil. Onlar kolay yolu seçmiş ancak geneli kocalarına muhtaç durumda. Bu yüzden bazıları, eşlerinin "kötü" davranışlarına ses çıkaramazlar. Bir bakıma özgürlüklerinden vazgeçerler.
Peşin Not: Yazdıklarımdan evlilik kötüdür anlamı çıkarmayın lütfen. Söylediklerim işler yolunda gitmediği zaman geçerlidir.20 Yorumla- +1 yıl
Bence çok saçma düşünce cahil insan mutlu olur. Okumak dünyadaki en güzel şeyBir üniv mezunu kocayla eğitimsiz koca aynı olur mu olmaz. Tabi istisnalar haricinde..
10 Yorumla - +1 yıl
Okumayan insanların daha mutlu olacağını düşünmüyorum nedeni kariyer yok ve kocasının ellerine bakacaklar tabii bir işe girip çalışanlar da olur ama kariyeri olmaz..
10 Yorumla - +1 yıl
Olur ya 😔 biz de bir şey oluruz sevdiğiniz şeylerin peşinden gidin bana göre.
14 Yorumla- Soran+1 yıl
Gidiyorum bakalım nereye kadar gidicem
- +1 yıl
Gitmeseniz de mücadele edin hep öyle olur mu bırakmak.
- Soran+1 yıl
Bırakmadım zaten başka çarem yok
- +1 yıl
Çare çok kendinize inanın.
Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. Ben Fen Lisesi mezunuyum ve mutluyum açıkcası okuduğum için.
40 Yorumla- +1 yıl
Sacma olurmu ya. İnat et biraz iyi hazırlan bu sene kazanıver. Ne okudun da senelerdir bekledinki böyle
20 Yorumla ben daha mutlu olamam gezip görmek istediğim çok yer var ve para lazım ve bu parayı da başkasından almak istemem kendim kazanmalıyım
20 YorumlaOladabilir olmayadabilir okumayan aç fakir kalıcak :D ama mutlu olurmu bilemem
30 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Aynı durumdayız ben de kpss belasıyla uğraşıyorum. bölümünüz nedir. ben de evliliği erteledim
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Biyoloji sizin nedir
- +1 yıl
29 a kadar hala okuyamadınsa boşver artık 😂 olmuyor demek ki dimi bu yaşta mesleğinde olgunlaşmış olmalıydın çoktan , açıkçası iki alanda da başarı ışık göremedim ben sende şansın açık olsun inşallah
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Yok canım okulum bitti ama kontenjanimiz az olduğu atamam olmuyor.
- +1 yıl
Valla haklısın. Bakıyorsun elin vasıfsız kızı kapmış zengini. Nadir de değil. Çok var. Sen de zengin koca ara
10 Yorumla Okumak neden saçma olsun senin bir tercihin idealin ve hedefin doğrultusunda ilerlemişsin belki yanlış kararlar verdin bana belki doğru bunu zamanla ilerde anlarsın
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Bekleyip göreceğiz. Gerçi ne zamandır bekliyorum ama neyse
- Soran+1 yıl
Amin inşallah 🤲
- +1 yıl
Mutlu olmanın sadece okumakla ilgili olduğunu düşünmüyorum
10 Yorumla Hayata bakışı dar olan biat eden insan beyinsel olarak daha az yıpranır bunu da mutluluk sanabilir
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Evet saçma keşke bende liseden sonra zengin bir koca bulup evlenseydim en azından yıllarım 3 kuruş paraya çalışmak için boşa gitmezdi koca parasi yer bebeğimi pışpışlardım
10 Yorumla bölüm ne ki? çok az ataması olan bölüm okuyunca şans hiç olmaz:(((
10 Yorumla- +1 yıl
Olabilir... ne isteyip ne beklediğiyle alakalı olsa da bu birazda...
10 Yorumla evlenen kızların çoğu fırsatını bulsa boşanacak
ya da kocalarını başkları ile aldatıyor!10 Yorumla- +1 yıl
atanamıyorsan zorlaama ablacım kaç yaşına gelmişsin sal yani :D
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Ne yapayım o kadar emek var
- +1 yıl
Sacma bir bakis acisi. Okumak degil ulkenin hali senin mutsuzlugunun sebebi.
20 Yorumla - +1 yıl
Yani aslında kpss diye boş boş oturmayıp bir yere girip çalışsaydın. zaten sende mutlu olabilirdin.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Bu sefer yapicam diye diye hep girdim
- +1 yıl
Sen kendi ayaklarının üzerinde duracaksın ama onlar kocasına muhtaç kalacak. Onlarla arandaki fark işte bu..
122 Yorumla- +1 yıl
Sonra da evde kalıp tüm ömrü boyunca kariyeriyle mi aşk yaşayacak?😁😂 (bu dedigimi soran arkadaş için demiyorum. Genel.)
- +1 yıl
@Cottoncndy Okuyup meslek edinen kadınlar evde mi kalıyor?
- +1 yıl
@Acılıkoala hayır. Ama örnekleri de çok. Önceliğini kariyerine verip evlenemeyip sonradan yalnızlığa mahkum olan çok tanıdığım var. Bir yaştan sonra kariyer de insanı mutlu etmeye yetmez. Her şey dengeli olmalı diyorum
- +1 yıl
@Cottoncndy Yorum yaptığınız görüşte bütün hayatını kariyerine adasın evlenmesin diye bir şey yazmıyor.
- +1 yıl
@Acılıkoala sizinle tartismaya girmeyecegim. Anlamak isteyen anlar beni. Iyi gunlerr
- +1 yıl
@Cottoncndy Yazdığınız şey gayet net. Kariyer yapan kadınların evde kalacağını ima etmişsiniz hiç ikisinin dengeli olması gerektiğine yönelik bir yorum değil sizinki. Zaten burda kimse evlilik karşıtı değil sadece kendi mesleğini edinmeden evlenmenin olumsuz sonuçları olabileceğini söylüyorlar.
- +1 yıl
@Acılıkoala sonrasında cümlemi açtım açıkladım değil mi? Sizin niyetinz sadece satasmak, sanırım evde kalacaginizdan korkuyorsunuz, bu kadar gocundugunuza gore.😁 hanfendi, kimse evde kalma niyeti, evlenmeme niyeti ile okumaz zaten. Herkes once okuyayim, meslegim olsun evlenirim der. Lakin belirli bir yastan sonra insanlarin evlenmeleri cok daha zor olur. Bu sebepten de evde kalabilirler. Cok ornegi var. Etrafiniza bakarsaniz gorursunuz.
- +1 yıl
Ayrıca karşıt fikirlere de saygılı olmayı öğrenin, aksi taktirde yükseköğretimin size hicbir getirisi olmaz. Herkes sizin gibi dusunmek zorunda degil, at gozluklerinizi cikarin. Iyi niyetli olsaydiniz zaten, gorusumde art niyet arayip desmezdiniz. Farkindaysaniz espirili bir sekilde yaklastim. Soruyu soran arkadas da mutlu olamadigindan, evlenenleri mutlu hayat surdugunden yakınmış. Farkli bir perspektiften sundum. Ben 25 yasindayim, yuksekogretimime devam edecegim. Okuyup meslek edinmeye falan da karsi degilim
- +1 yıl
@Cottoncndy Yorumunuz hâlâ aynı "Kadınlar kariyer yapmakla uğraşırsa evde kalır". Denge tam olarak yorumunuzun neresinde? Benim çevremde de bir sürü evli öğretmen, doktor, avukat kadın var meslek edinmek sandığınız gibi yıllar sürmüyor, yıllar süren mesleklerde de zaten çoğunluk kendi mesleğinden biriyle evleniyor. Zaten isanlar genelde işyerinde veya üniversitede tanışıp evleniyorlar bu durumda kariyer yapmakla uğraşan kadın evde kalır teoriniz pek doğru değil. Bu işler nasip işidir evde kaldı dediğiniz kadının karşısına sevebileceği biri çıkmamıştır ve evlenmemiştir aynı durum okumamış bir kadının başına da gelebilir ama onlar için evlenmemek büyük sıkıntı olduğu için içlerine sinmeyen insanlarla evlenmek zorunda kalıyorlar. Benim evde kalırım gibi bir korkum yok çünkü mal değilim bir adam bulayım da beni alsın gibi bir amacım yok. Şu an bir sevgilim var okul bitince evlenmeyi düşünüyoruz ama zaman ne gösterir bilinmez onunla ayrılırsak ya başka birini sever onunla evlenirim ya da sevebileceğim kimse çıkmaz ve evlenmem. Şunu da söyleyeyim sizin gibi kendi hemcinsini evde kaldı diye yaftalayan ve kadınların okumamasını isteyen kadınların olması fazlasıyla canımı sıktığı için bu kadar yorum yapma zahmetine giriyorum.
- +1 yıl
@Acılıkoala kendim okuyorum, neden okumalarini istemeyeyim, sana art niyetlerinle elveda
- +1 yıl
Ben kimseyi evde kaldı diye yaftalamadım.😁 eğer senin için fesat olmasaydı ve önyargılı olmasaydın bu kadar uzatmazdın. Sataşacagin kisi ben degilim. Ben genelleme yapmadım, örnekleri var dedim. Ama sen illa polemiğe gireceksin, illa satasacaksin.
- +1 yıl
(bu dedigimi soran arkadaş için demiyorum. Genel.)
Bu bir genelleme cümlesi. Ben önyargılı değilim yorumunuz açık bir şekilde kariyer peşinde koşan kadının evde kalacağını ifade ediyor. Hayır yani evde kalıp ömür boyunca kariyeriyle mi aşk yaşayacak cümlesinden ne sonuç çıkarılmasını bekliyorsunuz? Ben karşıt görüşlere saygılıyım ama o karşıt görüş dediğiniz şey bir kadına evde kaldı demekse o şey görüş olmaktan çıkıyor. İsteyen evlensin isteyen okusun ben kimseye zorla okuyacaksın demiyorum ama bir sebeple evlenmeyen kadınlara da evde kaldı denmesinden hoşlanmıyorum bu yüzden yorum yaptım. Engelleyip sonra yorum yapmaya devam etmeniz de hiç hoş değil. - +1 yıl
@Acılıkoala ben sizinle konusmak istemedigimi belirttigim halde satasmaya devam etmeniz de hic hos degil. Saygisizlik.
- +1 yıl
Isim gucum var size kariyerinizde de ask hayatinizda da mutluluklar dilerim.
- +1 yıl
@Cottoncndy Konuşmak istemiyorsanız cevap vermeyin siz cevap vermediniz de ben yazmaya devam mı ettim? Hem cevap veriyorsunuz hem size cevap verilmemesini bekliyorsunuz esas saygısızlık bu. Size de iyi günler
- +1 yıl
@Acılıkoala iyi gunler dedikten sonra roman yazan sizsiniz bayan. Cav bella
- +1 yıl
@Cottoncndy Destan yazmadınız ama benim yazılanı anlayamayan biri olduğumu söylediniz ben de kendimi savunmak durumunda kaldım. Her neyse sizin için iyi günler dendiğinde konu kapanıyor diye iyi günler demiştim hani birine bir şey diyip sonra iyi günler demenin ne kadar sinir bozucu olduğunu görün istedim. Görüyorum ki başarılı olmuş.
- +1 yıl
Offff off of. Kan gövdeyi götürmüş. Hanımlar sakin.
- +1 yıl
@Acılıkoala hayır anlayamayan değil, size ikinci üçüncü yorumları yaparak yanlış anlaşılmaları önlemeye çalıştığım halde yalnızca ilk yorumuma takılı kalmanıza ben tahammul edemedim. Siz kafanıza bir seyi yerlestirmissiniz o teoriden devam ediyorsunuz. Halbuki ben size o ilk kisa yorumumu actim, samimiyetimle yorum yaptim. Kendi hemcinsimi kucuk dusurecek biri asla degilim. Hatta hayirli degilse omur boyu bekar da kalirim kime ne? Insanlar espirisine evde mi kaldin der ya hani? Hic duymadiniz mi? Biz bu sitede mizah da kullaniyoruz bilginize. Kimse kimseye alinmiyor. Hele erkekler biz kizlarin yaptigini asla yapmiyor. Bir seye takılı kalıp yanlis anlamiyor, gulunecek yerde gulmesini de biliyor. Siz her seyi bu kadar ciddiye alip benimle polemige girerek hata yaptiniz. Ben şu an cok daha uzun cumleler kurup kendimi ifad3 etmek isterdim ancak isteyim ve buna hic vaktim yok
Siz hâlâ daha benim yorumumu ve teorimi curutme pesine dusun
Elinize ne gececek bilmiyorum
Ben sizi anladim saygi da duyuyorum ama sizin amaciniz sadece munakasa - +1 yıl
@Cottoncndy Ben sizin başta mizah yaptığınızı gerçekten anlamadım sizin kariyeri evliliğe engel olarak gördüğünüzü düşündüm çünkü yorumunuz buna kayıyordu. Daha sonra bana sataşmak amaçlı yazıyorsun falan dediğiniz için aslında konu bu kadar uzadı. Ben sadece anladığım şeye karşı olduğum için yorum yapıyordum, derdim münakaşa değildi. Neden öyle düşündüğümü de açıklamaya çalışıyorum ama hep önyargılı diyorsunuz bu yüzden daha fazla açıklamaya uğraşmayacağım. Herhangi bir şekilde kırdıysam da özür dilerim.
- +1 yıl
@Acılıkoala ben de özür dilerim. Eminim ki yuz yuze konussaydık, birbirimizi daha iyi anlardık.
- +1 yıl
Evet, size yakışan da budur. 👍
Seni mutsuz eden okumak değil atananamak.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Evet doğru 😔
- +1 yıl
yok be kanka sen atanamadığın için öyle
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Bilmem belki de öyledir.
- +1 yıl
çekici bulmadığın bir erkeklesırf g*tünü dayamak için evlenmek mi mutluluk
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
kpss bekleme sen de yahu, başka işlerle uğraş. o arada birileri ile tanışırsın zaten
10 Yorumla - +1 yıl
Mutlu olup olmamak hayata bakış açına bağlı
30 Yorumla - +1 yıl
Evet öyleler keşke bende evlenseydim okumayip
20 Yorumla - +1 yıl
Koca parası yiyenler daha mutlu.
20 Yorumla Bende aynı ikilemdeyim
10 YorumlaTabiki adamlar dört beş yerden maaş alıyor
B10 Yorumla- +1 yıl
Emin ol, cahiller daha mutlu.
10 Yorumla - +1 yıl
Olan bize oluyo işte okumayanlar mutlu
10 Yorumla - +1 yıl
Ben öyle olduğunu düşünmüyorum
10 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 995 cevap paylaştı. okumazsan sürünürsün saçma sapan işlerde.
10 Yorumla- Devamını Gör (30)
Devamını Gör(85)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Selamlar,
İnsanların kişisel durum ve sorunlarını genele aktarmak gibi bir yanı vardır. Genellemeler pek aydınlatıcı olmaz, her durumun ve her sorunun kendine has dinamikleri vardır.
Örneğin düşük eğitim seviyesine sahip ve düşük gelirli işlerde çalışan milyonlarca "mutsuz" insan da bulunmaktadır.
Sağlıklı beslenme ve kaliteli sağlık imkanlarına ulaşamadıkları için sağlık durumları da kötüdür.
Birçok suçlu, düşük gelirli ve düşük eğitimli kesimler arasından çıkmaktadır. Çünkü fakirlikten kurtulmanın yolunu eğitim ve çalışma olarak değil kısa yoldan suç işleme olarak görmektedirler.
Düşük eğitim düşük gelir ve kötü kararlar vermeye zemin hazırlar. Böyle insanlar arasında madde bağımlılığı da sık gözükür.
Tabii ki düşük eğitime ve düşük gelire sahip olduğu halde kendi yaşamı hakkında akılcı kararlar verebilen ve mutlu yaşamlar kurmuş insanlar vardır. Aynı şekilde yüksek eğitim ve yüksek gelire sahip olduğu halde son derece sağlıksız ve mutsuz yaşamlarda sürenler vardır. Yani genelleme yapmamak lazımdır.
Ancak bir seçeneğiniz varsa eğitimli olmak her zaman eğitimsizlik ve cehaletten kat ve kat iyidir.
Tavsiyem olayları genellemek yerine kendi durumunuzla alakalı daha iyi yapabileceklerinizi gözden geçirmeniz. Sınavlara daha iyi hazırlanmak veya başka bir meslek arayışına girmek her zaman imkan dahilindedir.
Bazen zihnimiz sorunların kaynağını dışarıya aktararak ve genellemeler yaparak rahatlamaya çalışır. Bu yanlıştır. Doğru olan sorumluluk alarak her zaman elimizden gelenin en iyisini ortaya koymaktır.
Başarılar dileklerimle.
Sevgiler.