Hayalimdeki mesleğin maddi yönden getirisi iyi olduğu için hayalimdeki mesleği yapmak isterdim. Gerçi maddi getirisi çok iyi olmasa bile yine de hayalimdeki mesleği seçerdim, hayata bir kere geliyorum ve hayatımın büyük bir bölümünü sevdiğim işi yaparak geçirmeyi tercih ederim.
Herşeyden önce para, sonra çok paran olunca diğer sevdiğin iş ise işyeri açarak , yok sanatsal bir çalışmaysa hobi olarak veya atölye açarak çalışabilrsin, hele şu zamanda parasız hiç birşey olmaz , ne ii sermaye ister, ne evlilik saadetli bir yaşam için para ister, çocuklar vesaire herşey para.
İmkân olsa sevdiğim mesleği yapmak isterdim. Bir kitapçı dükkanımın olmasını, kitapların kokusunu içime çekip o kokuda kaybolup günün yorgunluğunu unutmak isterdim.
Kesinlikle hayalimdeki mesleği seçerim. Bunun için çabalıyorum şuanda da. Kendinize mesleki olarak sizi diğerlerinden ayırabilecek artılar eklerseniz ve yeteri kadar iyi olabilirseniz zaten iyi maddi imkanlara sahip olabilirsiniz.
Zaten mutlu olduğum meslekte çaçışarak ileride daha çok para kazanıcam. Çok maaşlı olan işte çaçışsam aldığım paranı mutlu olmak için harcayacaöım için bir gideri olmayacak geldiöi gibi gidicek. Mutlu olduğum meslekte ise her geçen gün ilerleme kayd edicem. Param da bonus kazanç olucak.
Tabiki de mutlu olacağım meslek insan sevdiği işi yaparsa hem daha mutlu olur.. para göz olmaya gerek yok ! Ne demiş yunus Emre Mal sahibi , mülk sahibi Hani bunun , ilk sahibi Malda yalan , mülkte yalan Var birazda , sen sen oyalan
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çoğunluk mutlu olacağım meslek demiş ama parası çok olan bir meslek karşımıza çıksa koşa koşa yaparız itiraf edelim 😂😂
istediğimi yaparsam mutlu olurum ve yetecek param varsa sorun yok bence. ve mutluysan severek yapıyrsan bir şekilde para kaznaılır bence. ama bu şu anki türkiyede değil
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hep çocukluk hayalimdi polis olmak. Polislere ve kolluk kuvvetlerine aşırı ilgim ve bilgim var. Az kaldı inşallah seneye teşkilattayim🔗
Hersey para değildir sakip sabancı in bile deli parası vardı lakin oglum sağlıklı olsun hiç param olmasın diye bi söz zarfetmisti bu yüzden mutluysan zaten zenginsin demektir bazen gönlün de zengin olabilmeli
Selam. İstediğiniz bir meslek sizin olacak. O mesleği secerken neye bakacaksınız, hayallerinize mi. Mesleğin getirisine mi. Soruyu bir siz tam anlayamamışsınız. Gayet açık aslında. İyi günler.
Tamamda zaten istediğim meslek benim olduysa o saatten sonra maaşı düşünsem ne düşünmesem ne sevmişim seçmişim zaten? seçtiysem zaten hayalimdir? Kısaca "mesleğinizi sevdiğiniz için mi yoksa maaşı için mi seçersiniz?" diyebilirdin. İstediğin meslek senin olsa o mesleği seçerken neye bakarsınız gibi alengirli karışık bi soru haline getirmeye gerek yoktu. Valla o iki şıkkı koymasaydın ve soruyu açıklamasaydın anlaşılmazdı. Açıklama kısmında sorduğun soruyu açmışsın ve iki şıkta koyunca mantık olarak anlaşılıyo. Ama sorunun kendisi sadece çok mantıksız duruyor. Kimsede bunu dile getirmemiş yani.