Deniz Harp Okuyup Sat subayı veya polis olup pöh olmak istiyorum sizce hangisini secmeliyim hangisi daha rahat olur aile maaş açısından
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İkiside alanları farklı. Doğuda daha çok yer almak istiyorsan şehirçinde dolaşmak istiyorsan ve dağa çıkmak istiyorsan PÖH derim. SAT'ların geneli karadeniz veya İstanbul'da doğuda veya terörde yer almazlar. İkisinin maaşı farklı fakat sen doğudaysan PÖH daha fazla alır. Mesai açısından PÖH daha zor çünkü onlar sabah akşam aktif görev yapıyor JÖH'ler gibi. SAT'lar da aktif görevleri yoktur. şu an ki şartlar gereği SAT'a gir derim daha rahat ama belki ileride deniz savaşı olur birşey olur SAT'ta seni zorlar. Bana dersen asker ve polis meslekleri yan gelip yatan meslekler değil. Git PÖH ol en iyisi.
18 Yorumla
Soran+1 yılSatlar yurtdışı görevine cok cıkıyor mu bide gemi görevi felan oluyor mu
- +1 yıl
Yurtdışı görev SAT'larda fazla olmaz çünkü daha heniz savaşı veya deniz harekatı olmadı türkiyede ha yunanistan ile sorun yaşarsak bilmem ama fazla operasyon olmaz yurtdışında bazı SAT'lar afganistanda veya suriyede görev yapar ama çok az hepsi yapmaz. Gemi görevi olmaz Türkiyede fazla ama şu an haberlere bak 15 denizci kaçırıldı onları kurtarmak için MAK veya SAT gider. Ama genelde MAK gider çünkü MAK'ın açılımı zaten Muharebe arama kurtarma Sat'ın ne işi var? Yani SAT olursan tatbikatlar dışında fazla aktif olamazsın rahatsındır. Ama PÖH olursan gecen gündüzün belli değil. Hergün her an seni operasyona çağırabilirler PÖH daha yoğun ve aktif yani. PÖH daha fazla maaş alır aileni sık sık göremezsin ve yoğun olursun. SAT'lar öyle değil
Soran+1 yılAnladım. peki satlar genelde İstanbul'da ki karargahta mı oluyorlar veya başka nerelerde karargahları var
- +1 yıl
Bu arada dostum şöyle bir ekleme yapayım. İster bordo bereli ol ister SAT ol ister PÖH ister JÖH fark etmez. Her şey senin kendini geliştirmen ile alakalıdır. Biz çok gördük asker olup batıda göbek büyütenleri veya Polis olup batının karakollarında rahatına bakmayı. Hepsi aynı silah eğitimi alır hepsi aynı temel eğitimleri görür ha bazıları alan birim gereği daha çok uzmanlaşmış o ayrı birşey onu katmıyorum. Ama herşey kendin ile alakalı SAT veya Bordo Bereli oldun diye öyle rahat davranamazsın zaten kendini geliştirmen lazım. Biz doğuda gördük Hendek operasyonlarında getirdiler SAT'ları hiçbir halt yapamadılar (Yapamadılar dediğim JÖH veya PÖH gibi performans gösteremediler) çünkü adamlarda Terör tecrübesi yok adamlar paso deniz harekatı operasyonlarını görmüşler. Çünkü alanları farklı mevzu burada. Hendekte Özel Kuvvetleri getirdiler Diyarbakır'a 1 hafta sonra olayı jandarma devre aldı. Çünkü adamların belirli Terör konusunda tecrübeleri yok adamlar görmüş 2-3 yıl eğitimi teori olarak uygulamaya gelince sıfır. Yani herşey sana bağlı kendini geliştirmen gerekir eğer bu Polis-Asker mesleklerini düşünüyorsan kendini geliştirmen lazım. Hem silah eğitimi olarak hem de akademik olarak. Ben Emniyette ve Jandarmada sıradan bordo bereliye fark atacak bir ton adam tanıyorum. Nedeni belli dediğim gibi adamlar sadece teoride görmüş neyin ne olduğunu uygulama yok sıcak sıcağına girmemişler içinde bulunmamışlar ama jandarma ve polisler her zaman sıcak sıcağına aktif görevdeler aradaki fark bu.
Soran+1 yılAnladım cevapların icin teşekkür ederim
- +1 yıl
SAT'ların eğitimi daha ağırdır. Daha seçkin/elit birliklerdir. SAT ÖKK ile karşılaştırılır PÖH ile değil. Ayrıca SAT'lar korsanlara da zaman zaman operasyon düzenlerler. Ama PÖH dünyadaki en elit polis timleri arasındadır.
- 11 ay
Kanka alınma saygı duyarım ama pek bı bilgin yok gibi ya çünkü sat ve kolaylık zorlanmama filan sen en iyisi bı araştir ve pöh olmayida araştır dediklerin tam tersi çıkıyor ama yinede satlar vur kaç nokta operasyon olduğu için kısa ama üst düzel tam profosyonel film kere konu olcak operasyonlar olur bu sayede aileleri ile vakit olur ama sıradan bir asker kafayı yer ancak sat piskolojisi denen neden bilinmez akıl almaz
En İyi Cevaplar
+1 yılVatan uğrunda köpek balıklarını bile korkutan ölüm makinesi bir terminatör olmak istiyorsan SAT.
Vatanın genelinde kamu düzenini sağlamada etkin rol alan, polis güçlerine ateş gücü desteği sağlayan, caydırıcı, bir komando kadar elit, kartalların dahi duruşuna hayran olduğu hilal bıyıklı bir bozkurt olmak istiyorsan PÖH
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
3Cevap
Şu soruları bırakın artık şumu iyi bumu iyi yok herkes kendi alanında iyidir sat eğitiminin çoğunu suda dağda savaşmak için alırlar pöh şehir kır ve meskun mahalde savaşmak için eğitim alır hangisi sana uygunsa o mesleği seçersin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSat komandoları bizzat yakın dövüşte de öldürmeyi öğreniyor. Soğukkanlı ve acımasız olman lazım bizzat katil olarak yetişiyorsun çünkü
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Komutan44 Ne kadar iyi niyetli öldürürsen öldür sonuç olarak katil oluyorsun. Haklı olarak öldürüyorsun cezai karşılığı olmuyor. Birini öldürmek tdk da katil olarak geçer o anlamda diyorum. "insanın kişiliğine göre değişir". Buna hiç katılmıyorum savaşta kişiliğe bakılmaz anlık refleksine bakar bu işler. Sat komandoluğunu vicdani bir şey olarak görürsen zaten bu mesleğe yakışmazsın.
Cevap sahibi+1 yıl@Komutan44 Kıbrıs harekatında ilk adaya çıkan sat komandolarının verdiği zayiatı araştırırsan anlarsın sat komandoluğunun ne kadar yüce ve profesyonel bir meslek olduğunu. Vicdanla kişilikle bir alakası yok demek istediğim.
+1 yılSat Komandosu, Askeriye polislikten daha kolaydır. Rahat oluyorsun. Tanıdığımdan biliyorum
01 Yorumla
+1 yılPöh.
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Sat komandoları özeldir eğitimleri de buna dahil sen rahatlık arıyorsan yani aile vs demişsin ya o yüzden pöh sata göre daha az zorlar
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 365 cevap paylaştı. Olabiliyorsan pöh
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- 11 ay
Kardeşim sen anlaşilana göre bu işi birazda aralarından rahat ve mesleki gözden bakiyosun ama yürekten bağli değilsin kötü diye demiyorum sana göre olmaz
+1 yılİkiside zor aile hayatın olmaz
20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 551 cevap paylaştı. PÖH.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler