bu mesleği yapan veya tanıdığı yakını olan var mı özellikle sizlerden gelen yorumlar önemli :)
Cevabın nedir?
+1 yılya kolay yanı ınsanla uğraşmıyorsun doğum yaptıracak olduğun hayvan ölse sıkıntı yok darptır tacizdir edilmiyorsun kendi haline bir baytar olursun işte kötü yanı gerçekten hayvanın ne problemi var diye soramıyorsun bebek gibi biyerinde problem var ama nerede? her olasılığı düşünüyorsun ben yapamazdım dişçi çıkacaz nasipse en azından gelenin niyeti belli
01 Yorumla
+1 yılEvet ablam veteriner ve açıkçası şunu soyliyim veterinerlik normal bir insana doktorluk yapmaktan bin kat daha güzel bir şey hiçbir kotu yanı yok. İnsan gibi kendi hatalarıyla hastalıklara bulaşmışları bakmaktansa hayvan gibi derdini dile getiremeyen masumları bakmak çok çok daha güzel bir şey emin ol :))
22 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim yorum için :)
- +1 yıl
Önemli değil :)
Abim veterinerlik okuyo ve çok aşırı derecede zor okuması. Çok zor..
03 Yorumla
Soran+1 yılne gibi zorlukları var
Soran+1 yılbu tip şeyler benim ilgimi çeker hep sıkılmam bunlardan teşekkür ederim yorumların için
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
20Cevap
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=j3YtrVg7SCoBu tarz şeylere tanık olursun ayrıca, doğumunu yaptırman için arka kısmına girmeniz lazım :S
020 Yorumla
Soran+1 yılbu harika bir şey bir canlının dünyaya gelişine tanık olmak tiksinç bir durum yok fil yavrusunu ölü sandığı için bu tepkiyi verdi
- +1 yıl
Sana göre harika başkasına göre korkunç bir şey :S Senin bu durumu nasıl karşıladığını bilemem ki. Birçok doğa harikası var bunlardan onlardan biri sayılır fakat zahmetli ve el atmalık bir olay. Kimse kolay kolay beceremez hele ki bir bayan için oldukça zor olur.
Soran+1 yılher veteriner bununla karşılaşmaz hayvanat bahçesinde çalışacak değilim :D bazıları köylük yerde yapar işini bazıları şehir içinde nişantaşında böyle bir durumla karşılaşmam mesela
- +1 yıl
Açıkçası Türkiye'de buna rastlamassın fakat besi hayvanlarının giderlerini görürsün ve bu koşullarda yaptığın meslekten iğrenirsin. Benim tanıdığım 30 senelik hatta dahada fazla veterinerlik yapıyor ve bıkmış yani adam artık. B*k kokusundan geçilmiyor diyo, ama sen diyosan köpek, kedi falan ondada para kazanma olasılığın zor :S
Soran+1 yılparasında değilim ben denicem şansımı
- +1 yıl
Para kazanmadanda hayatını nasıl geçireceksin, mesleği boşa okumuyorsun ya sonuçta :S
Soran+1 yılaçıkcası veterinerlik hakkında pek bilgin olmadığını düşünüyorum :D
Soran+1 yılya veterinerle işin olmadı ya da o kadar haşır neşir değilsin
- +1 yıl
Emin ol yüksektir senden o hayvanların arasında çok bulundum :D İneğin, koyunun organlarını ve görevlerini sayarım sana rahatlıkla :S Sana olanak sundum değerlendirmek sana kalmış, devlete girersen orası ayrı bir durum.
- +1 yıl
Amcam veteriner :D
Soran+1 yılbunu ticarete döken veterinerlerle karşılaşmak çok kötü Allah kimseyi ellerine düşürmesi zenginden alıp fakire vermeyi düşünüyorum :D:D bende hayvanlarla haşır neşirim
- +1 yıl
Benim mesleğim veterinerlik ayrıca burada bir laf çarpıtmışsın :D Robin Hoodculuk oynamıyor hayat maalesef :S Şu anda herkes elinde bir işi olan kişiyi, geçimini sağlayacak insanları adamdan sayıyor, gerisini muamma görüyor ne kadar kötü bir durum olsada. Hayatta her şey para değil ona bir açıklık getirelim öncede, tepki almayım üstüme sonradan. O bahsettiğin tarzda kişiler emin ol vardır fakat çevremde rastlamadım pek, öte etsin yollarını. Geçimini sağlaman için öneride bulunuştum fakat sen çok farklı bir bakış açısı ile ele almışsın olayı, bir şey diyemem :S
- +1 yıl
veterinerlik değil olacak o :S
Soran+1 yılhayır ben bizzat karşılaştığım için söyledim ameliyat olması gerekmeyen bir hayvanı sırf para için ameliyat etmeye kalktı bu benim yaşadığım bir durum
- +1 yıl
Öyle vakalar var daha dün arkadaşımın köpeği oldu müdahele eden yok, teşhis koyamıyalar. bir şeyi yok diye göndermişler köpek havale geçiryormuş aslında.
Soran+1 yılateşi olduğunu ben bile anlarım nasıl anlayamamışlar ya burunları çok kuru olur o durumda vücutları çok sıcak olur
- +1 yıl
İstenilen önem verilmedikten sonra her şey boş. Veterinerlik fakültesi gitmiş kapalı aramış dekan felan gelmiş o da zorla açık olması gün açık değil. Bu tarz durumlar çok.
Soran+1 yıldün vet bulmak çok zordu bende bu yüzden düşünmeye başladım vet olmayı çok ihtiyacımız oldu ama bulamadık hep tatildelerdi
- +1 yıl
Aynen, Allah kolaylık versin, başarılar dilerim mesleğinde. Memnun oldum
Soran+1 yıldaha ortada bir şey yok ama teşekkür ederim :)
+1 yılHayvanları seviyorsan hiç kötü yanı yok, yok sevmiyorsan çok kötü yanı var demektir.
01 Yorumla
Soran+1 yılhayvanları çok seviyorum
+1 yılBen önceden veteriner olmak istiyordum fakat hayvanlara birşey olmasına içim dayanamıyor görünce çok üzülüyorum kötü yanıda bu.
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı. Çalışma alanları çok pis kokuyor. Bu yüzden allah kolaylık versin onlara.
00 Yorumla
+1 yılbunca yıldır dışarıda bu kadar hayvanla iç içe yaşadığından zorluk çekecek bir durum kalmamıştır senin için..
12 Yorumla
Soran+1 yılestağfurullah
- +1 yıl
yok doğru olan bu mütevazi olma
Gizli Üye(36-45)+1 yılbir veterineri ineğe sunni dölleme yaparken izlemiştim. bence yapılacak iş değil. koluna bir eldiven geçirdi. omuzuna kadar. sonra kolunun neredeyse tamamını hayvanın içine soktu. adamla tokalaşırken bile iğreniyorum.
10 Yorumlaçaresizliktir heralde bu ördek ölcek dedi ördeği götürdüm:(
01 Yorumla
Soran+1 yıl:( evet
+1 yılİnsanlarla uğrascagina hayvanlarla ugrascaksin bence en guzel yani bu
01 Yorumla
Soran+1 yılkesinlikle :D
+1 yılen son bir haber vardı hayvanat bahçesi bakıcısı filin dışkısı altında boğulup öldü veterinerin de başına gelebilir. bok yoluna gidebilir yani
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah korusun :)
- +1 yıl
filin kıçında o kadar dolaşırsan allah napsın dolaşma arkadaşım bırak mıçar o kendi
+1 yılEline giyersin bir eldiven ineğin arkasına gecersin ve uzatirsin ya da diğer hayvanların cakisa? İnsancil birşey degil
02 Yorumla
Soran+1 yılhayvanın iyiliği için
- +1 yıl
Alla alla için kaldircakmi yoksa canli iyigi herhalde iyi
köy veterineri var biraz kotu ama parası iyi ama ineğin arka kısmına kolunu sokmak zorunda kalabiliyorsun mesela
00 Yorumla
+1 yılya o it aşisi vurulurken bir tarafini isirirsa?
Diye düşünmüşümdür hep01 Yorumla
Soran+1 yılhayır olmaz bir şey hisstmiyor çoğu
Babam veterner. Şimdiyr kadar bir kötü yanını görmedim.
01 Yorumla
+1 yılen az tıp kadar zor demişti bir baytar arki :)
013 Yorumla
Soran+1 yılders çalışmaktan sıkılmam ben severim
- +1 yıl
sen yenisin galiba :D latincesi var bunun anatomisi var sevilecek şeyler değil biyolojiye bayılırdım ama bunlardan hep nefret etmişimdir
Soran+1 yılcidden merak ettiğim şeyler bunlar ben zor olan ne diye sordum ama dersler dışında sıkıntı yok sanırım
- +1 yıl
bilmiyorum veterinerliği açıkçası , yani hayvanın dili yok der baytarlar,
Soran+1 yılen çok bu yüzden istiyorum onlar Allah ın sessiz kulları kendilerini ifade edemiyorlar onlara yardımcı olabilmek için istiyorum
- +1 yıl
evet mesela neden hayvanlar sakatlanır diye düşünmüşümdür , bizim belki mitihanımız belki cezamız ama onlar neden sakat doğar hastalanır , sonra aklıma dünyada acı olmasaydı şefkat de olmazdı diye düşünüyorum senin de bu düşüncen bende bunu çağrıştırdı
Soran+1 yılhayvanlar sürekli zikirdedir mesela kediler mutluyken mırıldar derler ama tam olarak öyle değil bunun zikir olduğunu söylermiş eski alimler bende karşılaştığım bir kaç olaydan sonra öyle olduğuna inandım bacağı kopmak üzere olan bir kedi mutluluktan mırıldamaz bunların anlamları var anlayabilene
- +1 yıl
ee iyi de zaten mutluluktan mırıldamasın bir zahmet bacağı koparken ne demek istediğini kaçırdım sanırım
Soran+1 yılzikir diyorlar mırıldanma için
- +1 yıl
bacağı koparken niye vazgeçiyor o zaman zikirden bunu anlamadım
Soran+1 yılmırıldanmaya devam etti dedim
- +1 yıl
ben yanlış anlamışım tamam :) seviyorsan veteriner ol bence bu ülkenin mühendise de ihtiyacı var doktora da veterinere de severek yapacaksan sana en uygun meslek odur
Soran+1 yıl:) sanırım en iyisi bu olucak teşekkürler yorum için
+1 yıldikkatli ol hayvanlara güven olmaz :D
02 Yorumla
Soran+1 yılneden olmasın ya :D
- +1 yıl
sen yinede fazla arkanı dönme :D beni dinle
+1 yılbaytar arkadasım var.
06 Yorumla
Soran+1 yılbuna eklemek istediğiniz bir şey var mı
- +1 yıl
sen veterinerlik mi kazandın? naaptın? her mesleğin zor yanları vardır... bu kötü değildir aama.
Soran+1 yılistiyorum araştırıyorum
- +1 yıl
önemli olan senin istemen ve o mesleğe gönül vermen.. gerisi teferruattır. (küçükbaş büyük baş doğumları ameliyatları vs. leri.. kolunuzun ineğin veya atın biyerlerine girmesi size iğrenç gelmedikten sonra sorun yoktur )
Soran+1 yılbu alışılacak bir şey teşekkürler yorum için
- +1 yıl
rica ederim.
amcaoğlum veteriner :D
02 Yorumla
Soran+1 yılne güzel
Hayvanlarla çok uğraşıyolar işte -.-
00 YorumlaHAYVAN larla uğraşırsın daha ne olsun.
00 YorumlaKoku
00 Yorumla
+1 yılOkuması
00 Yorumla
+1 yılkılzara göre değil
03 Yorumla
Soran+1 yılneden
- +1 yıl
doğlarına aykırı
Soran+1 yılnesi aykırı açık konuşur musunuz
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz