Lise son sınıfım. Ailem özellikle de annem istemediğim bir mesleği yapmama zorluyor kaç kere bu durumu konuştum ama anlamıyorlar sen bunu yaparak mutlu olucaksın eğer kendi istediğini yaparsan kendini harcarsın kahroluruz diyor annem ne yapacağımı bilmiyorum. Babam kendi kararın diyip annem konuşmaya başlayınca annenin istediğini olmalısın diyor ne yapmalıyım sizce bu doğru mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynı şey benim başıma geldi. Hayatım mahvoldu. Ailemden soğudum. İstemediğim bir mesleği yapmak durumundayım. Yataktan kalktığım her güne lanet ediyorum. Arkadaşım, sana milyonlar versen edinemeyeceğin bir tavsiye veriyorum sakın ama sakın istemediğin bir işi yapma mesleği de seçme. Annenle en kötü bir iki ay kötü olursun ama hayatın senin ellerinde olur. Bak yalvarıcam nerdeyse, yeter ki bir hayat kurtulsun. Yapma anneni değil, kendini dinle. Bu hayatı sen yaşayacaksın ve emin ol ben yaşamıyorum.
Keşke en başa dönseydim de bütün aileme rest çekseydim hatta evi yurdu terketseydim.
Yazsam daha yer yetmicek. YAPMA!55 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten sizin için çok üzüldüm. Ben anneme diyorum istemiyorum diye ama o bak sen benim için bir iyilik yap istediğimi seç falan diyor.
Cevap sahibi+1 yılHer sabah yataktan lanetle kalkıyorum. Emin ol sen de böyle olucaksın. Sonra buraya yazdıklarımı ağlayarak okursun. Ben zaten yanmışım benim için üzülme. Kendini kurtar, istediğin şeyi yap. Bilirim o konuşmaları kanına girmek için her türlü vaatte bile bulunurlar. Valla yakınım akrabam olsan çeker kurtarırdım seni kendimi önlerine filan atardım benzin döker yakardım. Hayatını mahvetme nolur
Soran+1 yılÇok teşekkürler tekrardan çok üzgünüm sizin için ama denicem
Cevap sahibi+1 yılLütfen haberdar et. Hayırlı haberlerini bekliyorum 👋🏻
- 10 ay
şu an nasilsin is hayatinda
En İyi Cevaplar
+1 yılSakin yapma. Ben Güzel sanatlar okumak istiyordum sanatla çok ilgileniyordum halada ilgileniyorum ama izin vermediler gitmeme insan cok üzülüyor sonradan keşke dinlemeseydim onları diyorsun ama iş işten geçmiş oluyor o yüzden yapmak istediğini yap
20 Yorumla
+1 yılHataysa bile hatalarını yapmana izin vermeliler sonuçta bu senin tercihin. Annenin de gönlünü yapmak istiyorsan orta yol arayabilirsin çift anadal, yan dal gibi. Ama sıkı çalışman gerekir. Sen ne istiyorsun annem hangi alana hangi gerekçeyle yönlendirmek istiyor seni?
05 Yorumla
Soran+1 yılAnnem piyanist olmamı istiyor çünkü 14 yıldır çalıyorum uluslararası yarışmalarda yığınla derecem de var ama ben hukuk ya da psikoloji istiyorum
- +1 yıl
İkisini bir arada sürdürebilirsin sanırım ama ne kadar verim alırsın emin değilim. Sana seçme sanşı bırakmazlarsa bir yandan açıktan adalet okuyup sonradan hukuğa geçiş yapabilirsin.
- +1 yıl
14 yıl emek verdiğin ve sevdiğini düşündükleri bir iş piyanistlik mutsuz olmandan korkuyorlardır. Hukukta da psikolojide de işler dışarıdan göründüğü gibi olmayabiliyor. Örneğin ben psikoloji mezunuyum ve kendi kendime bir iş yapmam tutunmam çok zor, okul bitiyor şaka gibi ama okulda öğrendiğimiz şeyin başka bir yerde daha eğitimini almamız ve para vermemiz gerekiyor. Hastahanelerde sadece testör gözüyle bakan psikiyatristlerle mücadele etmemiz gerekiyor kimi zaman vs. Her alandan birisiyle tercihini yapmadan önce konuşmanı tavsiye ederim, gideceğin bölümdeki hocaları da araştırman yararlı olur. Psikoloji üstünden konuşmak gerekirse her hocanın ekolü farklı örneğin İstanbul Üniversitesi psikanalitik bir yaklaşımı benimsiyorlar gibi gibi. Ve tercihin ne olursa olsun iyi bir üniversiteye girmen sana bir çok şey katacaktır. Kolay gelsin.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim yararlı yorumunuz için
- +1 yıl
Rica ederim umarım mutlu olursunuz çok. ☺️
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı. Aileler kendi yapamadıkları şeyleri çocukları üstünden gerçekleştirmek ister genelde. Çevrende sana destek olabilecek hala, teyze vs varsa destek al.
Son karar senin seçimin neyse ardından git aileni umursama.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
2Cevap
+1 yılAnnen hangi mesleği istiyor sen hangi mesleği istiyorsun
017 Yorumla
Soran+1 yılannem piyanist olmamı istiyor ama çok derecem var 14 yıldır çalıyorum bense hukuk ya da psikoloji istiyorum
- +1 yıl
İki mesleği bir arada yapmak gibi bir fırsatın var mı
Soran+1 yılPiyanist olucaksanız maalesef çünkü bütün hayatınızı ona adamanız gerekiyor başka bir dal şansı sunmuyor yanında yani çok büyük bir risk aslında
- +1 yıl
Piyanist çok güzel bir meslek bence
- +1 yıl
Uzun süre bu işi yaptığınız için sıkılmış olabilirsiniz
Soran+1 yılOlabilir evet bazen bıkıyorum gibi hissediyorum
- +1 yıl
Keşke bende piyano çalmayı bilseydim
- +1 yıl
Piyanoya karşı çok ilgim var
Soran+1 yılÇok Güzel bişi aslında çok takdir de ediliyorsunuz
- +1 yıl
Bencede takdir edilecek bir meslek
- +1 yıl
Bende kalimba sipariş edicem malesef şimdilik bununla idare edicez
- +1 yıl
Başka hangi enstürmanlar çalmayı biliyorsunuz
Soran+1 yılPiyanoya çok yoğunlaştığın için başka çalgı bilgim pek yok ama Keman biraz çalabiliyorum
- +1 yıl
Kemanda çok güzel takdir ediyorum sizi
Soran+1 yılçok teşekkür ederim gerçekten motive ettiniz
- +1 yıl
Seni motive etiysem sevindim
- +1 yıl
Bu arada iyi bir dinleyiciyimdir moralin bozulursa bana mesaj at motive ederim seni
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 376 cevap paylaştı.
+1 yılKarşılaştırma yap iş olanaklarını araştır ona göre yönel
00 Yorumla
+1 yılAynısını bende yaşadım ve istediğimi okuyamadım 🤷🏻♀️
01 Yorumla- +1 yıl
En iyisi hiç açmaman onlara sınav sonucun gelene kadar bir şey deme
Tek çaren o mesleğe ısınmaya çalış sevmeye calis arastirma falan yap belki iyidir
00 Yorumla
+1 yıldayatmaları değil görüşleri mantıklı şekilde değerlendirip kendi istediğini seçmelisin. ben bu hayato yaptım sen yapma ha iyi mi oldu iyi oldu ama isteklerim hedeflerim farklıydı
00 Yorumla
+1 yılKendi istediğin bölüm oku sonra o bölüm okuduktan sonra güzel yönleri anlatırsın
00 Yorumla
+1 yılSen ne istiyorsun? Önemli olan bu.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnen ne olmak istiyor, pardon ne olmanı istiyor:)
01 Yorumla
Soran+1 yılannem piyanist olmamı istiyor biraz değişik evet ama çok fazla yarışmada derecelerim falan var ama çok stresli bir meslek
+1 yılSenin istediğin ama ikinizin istekleri ne
00 YorumlaSen istesıgıni sec bence
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Ailem tarafından istemediğim bir mesleği tercih etmeye zorlanıyorum, ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat