Her iki faktör de muhtemelen bir rol oynar. Ne de olsa parasız hayatta kalamayız. İşimizden geçinemiyorsak, işin ne kadar tatmin edici olduğu önemli değil. Durum tersine dönerse nasıl olur? İşinden nefret ediyorsun ama ortalamanın üzerinde gelir elde ediyorsun. Hangi seçeneği seçerdiniz: az para ve işi yerine getirmek mi, yoksa çok para ve nefret ettiğiniz bir iş mi? Sizin için daha iyi motive edici nedir - nakit veya kişisel tatmin?...
Sizi işinizde öncelikli olarak motive eden nedir? Para ya da işin kendisi?
Eğer ifade "İş" ile sınırlı kalacaksa benim önceliğim paradır... Söz konusu bir hobi, ilgimi çeken bilimsel bir araştırma, yemek yapmaktan zevk almak değildir... Aksine, hayatta kalmak ve kişisel zevklerime, yani yemek yapmaya zaman ayırmak için ihtiyaçtır.. Bu açıdan, kendisini işine aşık bir insan olarak tanımlayan bir insan dahi olsa, profesyonel anlamda iş SADECE para kazanmak için yapılır... İşini severek yapmak demek profesyonellikten uzaklaşmak demektir. Sevdiğiniz için yapıyorsanız, kuralları kendiniz koyarsınız... İşin gereği bir kuralı uyguluyorsanız, kontrol sizden çıkmıştır.. Zaruret doğmuştur.. Dolayısı ile "sevdiğim işi yapıyorum" ifadesi aptalcadır. Sadece bilinç tatminidir. Burada tek istisna vardır... Daha çok kazanç elde etmesi "kesin" olduğu halde, yaptığı işe devam ediyorsa işini gerçekten seviyor diyebiliriz. Ancak bu da tam olarak, o işi sadece sevdiği için yaptığı anlamına gelmez... Alışkanlıklarından vazgeçmemektir.
Hem işimi çok seviyorum canım, hemde aldığım yeni araba ve ev için kendimi motive ediyorum. <3 :) - Tam iş yerinde birine sinir olmuşken, kendimi motive ediyorum. <3 :) Aldığım araba ve yeni aldığım evimi aklıma getiriyorum. Hayat çok güzel gelmeye başladı ve tek başıma hayatta kalmaya devam ediyorum. <3 :)
Şimdiki zamanda para. Ama parası ne kadar fazla olursa olsun eğer ki o iş bana helal kazanç getirmiyorsa; bana huzur vermiyorsa benim için bir kıymeti yoktur.
is hayatinda oncelik para tabi fakat kafandaki sorulari ve sorunlari cozmende yardimci olucak huzur vericek miktarlar kazaninca ise daha cok sarilir sever insan, sevdigim isi yaparim durumu pek inandirici degil is yerinde calistigin ekip ortam o isi severek yapip yapmamaktan daha muhim,
Her ikiside aslında. Şöyleki işimi en iyi şekilde yaptkğımda aldığım maaştan çok keyif alıyorum fakat performansım düşük oldupu zamalarda ise maaşım bana batıyor mesela hak etmediğimi düşünüyorum