Mezun olduğum üniversiteye yüksek lisans yapmak için başvuracağım ama hem mülakat, hem yazılı sınav varmış. Ben mezun olalı iki yıl oldu, çoğu şeyi unuttum ve bende genel olarak mülakat fobisi de var. Bütün bunlara rağmen şansımı denesem mi, yoksa rezil olur muyum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÖncelikle seçmek istediğin bir branş var mı? Onun hocasıyla görüş. Yok reis ben kabala dalcam öyle, ne çıkarsa bahtıma diyorsan zor tutturursun. Kendi hocaların seni tanıyorlarsa iltimas gösterip mülakatta daha yüksek verebilirler. Yerini ayarladıktan sonrası biraz da işin prosedürü gibi genelde. Hoca seninle çalışmak isterse gerisi hikaye
04 Yorumla
Soran+1 yılHocalarla aram iyiydi ama yeterli olur mu bilmiyorum birde bölüm hocaları mı yapcak acaba mülakatı
- +1 yıl
Muhtemelen bölüm hocaların yapacaktır. İstediğin bir hocayı seç ve görüş.
Soran+1 yılSınavı sormak için mi görüşüyüm
- +1 yıl
ya hayır, hocam ben sizinle yüksek lisans yapmak istiyorum de.
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 518 cevap paylaştı.
+1 yılRezil olmazsın yani neden rezil olasın ki
Biraz tekrar yaparsın konuları ve biraz antreman yapıp geçersin sınavı.
Rahat ol eğer gerginliğini atamazsan o zaman hata yaparsın.04 Yorumla
Soran+1 yılBende mülakat fobisi var birde
- +1 yıl
Üzerine giderek çözebilirsin eminim.
Eskiden bende bu tür şeylerde heyecan yapardım bu biraz da o an kendini doğal halinden uzaklaştırıp ezberlediğin şeyleri unutmamak için zorlamaktan kaynaklanıyor.
Şu an sunum vs olduğunda okuduğum metne falan çok takılmam normal arkadaşlarıma bir proje anlatır gibi anlatırım ve faydasını görüyorum.
Soran+1 yılYazılı sınav da var ayrıca
- +1 yıl
Yazılı sınavda heyecan yapmazsın zaten sadece bilgilerini tekrar etmen gerek ki emin ol her insan üzerinden biraz zaman geçince unutabiliyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
+1 yılyüksek lisansı çok büyütme para ile haloluyor artık
03 Yorumla
Soran+1 yılSadece para ile olsa niye sınav yapsınlar hem yazılı hem sözlü sınav var denemek ki talep çok oluyo ve bu şekilde eliyolar
- +1 yıl
ya ne elemesi kardeşim benim eniştem yüksek lisans yaptı babam yüksek lisans yaptı kardeşim de yaptı bende yapıcam şimdi ne sınavı ne mülakatı az biraz daha para bassaydık babaannem bile yüksek lisans yapıcaktı
Soran+1 yılMülakata girmediniz mi
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. Dene
06 Yorumla
Soran+1 yılYa rezil olursam
Soran+1 yılYa başka şeyler için de cesaretim kırılırsa
Soran+1 yılHaklısın ama Bilgi birikimi olarak da yetersiz buluyorum
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Yüksek lisans için başvuracağım ama mülakat ve yazılı sınavdan korkuyorum, başvurmalı mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat